|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   IVA iliti TaxFree
23.2.2011 10:29:11   
Bablica
Da li ste u zadnje vrijeme dizali kod nas? Gdje i koliko uzmu proviziju?
Imam za povrat od Ikee. Da li to mogu u Italiji (Trstu) dignut negdje uz manju proviziju kod nas?

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: IVA iliti TaxFree
23.2.2011 10:41:56   
lilia
Ja sam digla u pošti u Rijeci, imala sam Tax free iz Austrije i uzmu proviziju, ne znam dali bi ti u Trstu ispalo jeftinije, Njanja će ti to znat sigurno.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 2
23.2.2011 10:44:57   
njanja
zavisi što imaš-IVU ili TAX FREE??

Ja inače uzimam tax free i onda kada potvrdim na granici, zapakiram u kovertu, unutra na onaj listrić ispunim broj deviznog na koji mi moraju uplatiti i potpišem se i pošaljem poštom....Italija mi prije plati (kroz1-2 mj), a Austrija se dosta čeka (3-4 mj), ali povrat dobijem....
Već godinama tako funkicionira.....

A možeš i u glavnu poštu u Ri, ali oni znaju zezati ako nije dobar pečat sa slovenske granice, totalno zahebavaju pa sam od toga odustala-guibitak vremena...

Čini mi se da se sama IVA podiže točno u onom dućanu u kojem je kupljeno..
Zbog toga je bolja usluga TAX FREE...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 3
23.2.2011 10:46:10   
njanja
IZVORNA PORUKA: lilia

Njanja će ti to znat sigurno.user posted image

ahahahaha, kakome poznaš...
prvo sma otpisala, a onda sam vidjela tvoj koment user posted image

-Tagore-

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 4
23.2.2011 11:17:44   
lilia
Znam ja da baba Njanja sve zna.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 5
23.2.2011 11:21:17   
njanja
IZVORNA PORUKA: lilia

Znam ja da baba Njanja sve zna.user posted image

a da ja počnem skupljat 7800 eur pa da vračam i čaram??? ufff

-Tagore-

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 6
23.2.2011 13:17:20   
Bablica
imam taxfree ... znači dobro sam nanjušila! E vidiš, ja nemam otvoren devizni, da li može na Sanjinov ili mora bit moj devizni?! Ma najbolje da odem do Ikee po novce (i odmah potrošim user posted image user posted image user posted image )user posted image

IZVORNA PORUKA: njanja

zavisi što imaš-IVU ili TAX FREE??

Ja inače uzimam tax free i onda kada potvrdim na granici, zapakiram u kovertu, unutra na onaj listrić ispunim broj deviznog na koji mi moraju uplatiti i potpišem se i pošaljem poštom....Italija mi prije plati (kroz1-2 mj), a Austrija se dosta čeka (3-4 mj), ali povrat dobijem....
Već godinama tako funkicionira.....

A možeš i u glavnu poštu u Ri, ali oni znaju zezati ako nije dobar pečat sa slovenske granice, totalno zahebavaju pa sam od toga odustala-guibitak vremena...

Čini mi se da se sama IVA podiže točno u onom dućanu u kojem je kupljeno..
Zbog toga je bolja usluga TAX FREE...

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 7
23.2.2011 13:31:13   
njanja
Babli, možeš napisati i broj svog tekućeg računa (ja mislim)...ja uvijek napišem devizni pa tamo lijepo skupljam povrat :)

mislim da ne možeš natrag u Ikeu po to...u tome i jest stvar, Tax free je usluga koja se pruža za povrat uplaćenog poreza, a IVA je baš porez koji ti tamo plaćaš i toliko u istoj trgovini dobiješ natrag, a TF uzme neki postotak za svoju uslugu....
Npr...mislim da oni imaju 20 % IVE, a Tax Free ti dobivaš nekihj 18 %....

Zato ako imaš TF, onda napravi ono što sma ti napisala ili na poštu pokušati uzeti, ali glavnu u Ri ili poslati poštom....Ali u Ikei nećeš moći dignuti taj povrat...

-Tagore-

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 8
23.2.2011 14:31:38   
Bablica
Dala sam prijateljici kad je išla u nIkeu da digne, ali nisam joj dala putovnicu pa nije mogla inače bi joj dali. Baš ću probat poslat poštom da vidim kako to izgleda. Pitat ću i u Trstu kad budem da li se može negdje kod njih dignut ...

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 9
24.2.2011 0:12:49   
Dora04
Ja sam uvijek uzimala onaj obrazac Tax Free i podizala bih ga kod nas na pošti na Korzu, uvijek je tako funkcioniralo dok oni (u Godini) nisu nabavili neke nove obrasce i sad te nove obrasce šalješ kako je Njanja rekla ili novac podižeš u Italiji i to u Trstu možeš dignut u Toriu i to moraš osobno uz predočenje putovnice.
Prestrašno, totalno sam razočarana i da sam znala da je to tako bila bih napravila one papire za IVU koje podižeš u dućanu. I još nešto mislim da oni uzimaju dosta veliku proviziju. Ja ću umjesto 120 Eura dobiti 81.

DORA 27.07.2004.
KATJA 23.11.2008.

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 10
24.2.2011 14:56:34   
Bablica
Tko uzima tako puno - Pošta ili u Toriju?! Ja imam 40 Eur, što će mi za sendvić i kavu ostat?!?! user posted image
IZVORNA PORUKA: Dora04

Ja sam uvijek uzimala onaj obrazac Tax Free i podizala bih ga kod nas na pošti na Korzu, uvijek je tako funkcioniralo dok oni (u Godini) nisu nabavili neke nove obrasce i sad te nove obrasce šalješ kako je Njanja rekla ili novac podižeš u Italiji i to u Trstu možeš dignut u Toriu i to moraš osobno uz predočenje putovnice.
Prestrašno, totalno sam razočarana i da sam znala da je to tako bila bih napravila one papire za IVU koje podižeš u dućanu. I još nešto mislim da oni uzimaju dosta veliku proviziju. Ja ću umjesto 120 Eura dobiti 81.

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu Dora04)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!