Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Recikliranje i ekologija 25.10.2011 16:09:48
|
|
|
|
beba_B
|
Nekidan su konačno u našem kvartu osvanila 2 nova kontejnera - jedan za plastiku i jedan za papir (mislim na kartone i slično jer one za novine imamo u portunu). Pozdravljam inicijativu gradskog komunalnog i jedva sam dočekala tako nešto! Još da barem stave za staklo! Inače, apsolutno sam alergična na zagađenja okoliša svake vrste. Kod nas u Dalmaciji je posebno vidljivo ljeti, koliko po obali, toliko i ako se slučajno imate priliku maknuti negdje brodom na kakvu đitu. Kad dođem u dodir sa divljinom i prirodom kakva je - prekrasna, nenarušena, mirisna, onda tek shvatim koliko je naš okoliš zagađen i prljav, i što sve ljudi bacaju u more. Pretpostavljam da ni šume nisu u boljem stanju, ali nemam prilike to baš vidit. Evo jedan link, pa ko može neka pogleda: http://www.youtube.com/watch?v=MnoEClnz1b8 Danas sam samo spremila punu vrećicu plastike koju ću odnijeti do reciklažnog kontejnera: bočicu od detrdženta za suđe, bocu od omekšivača, plastičnu ambalažu od Ledovog oslića , kesicu od kruha koja se razbila.... Smiješno mi je da su ljudi tek počeli odvajati boce kada mogu dobiti 50 lipa za njih. Zanima me reciklirate li vi i biste li bile zadovoljne da se uvede zakonska obveza recikliranja kućnog otpada koja je u zemljama EU obavezna?
|
|
|
|
RE: Recikliranje i ekologija 25.10.2011 19:45:22
|
|
|
|
sina
|
ne recikliram jer nema nikakvog kontejnera u selu ni blizini,al apsolutno sam za to da se uvede red po pitanju tih stvari.definitivno bih se pridržavala toga,sada sam lijena voziti to autom do večeg mjesta
|
|
RE: Recikliranje i ekologija 25.10.2011 19:47:33
|
|
|
|
mala pcelica
|
IZVORNA PORUKA: sina ne recikliram jer nema nikakvog kontejnera u selu ni blizini,al apsolutno sam za to da se uvede red po pitanju tih stvari.definitivno bih se pridržavala toga,sada sam lijena voziti to autom do večeg mjesta potpisujem
|
|
|
|
RE: Recikliranje i ekologija 26.10.2011 9:45:19
|
|
|
|
kanader
|
recikliramo.i neshvatljivo mi je da pojedina mjesta van grada nemaju to rješeno.iako još puno treba poraditi na svijesti ljudi pomak je ipak vidljiv, naročito u pvc bocama.ne znam samo ako ukinu ovu povratnu naknadu kak će se to odraziti na ekološku svijest
|
|
RE: Recikliranje i ekologija 26.10.2011 10:17:43
|
|
|
|
pakić
|
IZVORNA PORUKA: sina ne recikliram jer nema nikakvog kontejnera u selu ni blizini,al apsolutno sam za to da se uvede red po pitanju tih stvari.definitivno bih se pridržavala toga,sada sam lijena voziti to autom do večeg mjesta potpisujem
|
|
RE: Recikliranje i ekologija 26.10.2011 10:48:38
|
|
|
|
lilia
|
Nemamo ni odvojene kontejnere, nego sve bacamo u isti. Užasno mi je to.
|
|
RE: Recikliranje i ekologija 26.10.2011 10:51:19
|
|
|
|
Bebys
|
svetke su to usavrsile... sve se odvaja i nema VANI SMECA nego su sagradjene male kucice kao garaze i tu je smece sa ispusnim ventilima za zrak da unutra ne smrdi... i sto mi se najvise svidja SMECE TROSE KAO MATERIJAL ZA GRIJANJE sto znaci sve tope i loze... svaka ima cas na ovome...
|
|
|
|
RE: Recikliranje i ekologija 26.10.2011 13:21:06
|
|
|
|
beba_B
|
IZVORNA PORUKA: kanader ne znam samo ako ukinu ovu povratnu naknadu kak će se to odraziti na ekološku svijest Znaš kako? Bilo bi kako je bilo i prije, u 90% slučajeva - sve u isti koš...
|
|
|
|
RE: Recikliranje i ekologija 26.10.2011 17:16:34
|
|
|
|
Thea
|
Mi smo do prije mjesec dana isto imali samo jednu kantu za smeće,a sad nam je poduzeće koje je zaduženo za odvoz svakom kućanstvu dalo još jednu kantu od 240 l samo za papir i posebne vreće za plastiku. To odvoze 1x mjesećnoi baš je super.. Boce koje imaju pov.naknadu nosim u dućan,a ostalo od joguta,ulja,octa,omekšivaća,pvc vrećice bacam u te vreće,a papir sva u kantu... To se ne plaća nego je besplatno... Tako da mogu reći da u zadnje vrijeme dosta recikliramo....
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!