|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Recikliranje i ekologija
25.10.2011 16:09:48   
beba_B
Nekidan su konačno u našem kvartu osvanila 2 nova kontejnera - jedan za plastiku i jedan za papir (mislim na kartone i slično jer one za novine imamo u portunu).
Pozdravljam inicijativu gradskog komunalnog i jedva sam dočekala tako nešto! user posted image Još da barem stave za staklo!

Inače, apsolutno sam alergična na zagađenja okoliša svake vrste. Kod nas u Dalmaciji je posebno vidljivo ljeti, koliko po obali, toliko i ako se slučajno imate priliku maknuti negdje brodom na kakvu đitu. Kad dođem u dodir sa divljinom i prirodom kakva je - prekrasna, nenarušena, mirisna, onda tek shvatim koliko je naš okoliš zagađen i prljav, i što sve ljudi bacaju u more. Pretpostavljam da ni šume nisu u boljem stanju, ali nemam prilike to baš vidit.

Evo jedan link, pa ko može neka pogleda: http://www.youtube.com/watch?v=MnoEClnz1b8

Danas sam samo spremila punu vrećicu plastike koju ću odnijeti do reciklažnog kontejnera: bočicu od detrdženta za suđe, bocu od omekšivača, plastičnu ambalažu od Ledovog oslića user posted image , kesicu od kruha koja se razbila....

Smiješno mi je da su ljudi tek počeli odvajati boce kada mogu dobiti 50 lipa za njih.

Zanima me reciklirate li vi i biste li bile zadovoljne da se uvede zakonska obveza recikliranja kućnog otpada koja je u zemljama EU obavezna?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Recikliranje i ekologija
25.10.2011 19:45:22   
sina
ne recikliram jer nema nikakvog  kontejnera u selu ni blizini,al apsolutno sam za to da se uvede red po pitanju tih stvari.definitivno bih se pridržavala toga,sada sam lijena voziti to autom do večeg mjesta

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu beba_B)
Neposredna veza do poruke: 2
25.10.2011 19:47:33   
mala pcelica

IZVORNA PORUKA: sina

ne recikliram jer nema nikakvog  kontejnera u selu ni blizini,al apsolutno sam za to da se uvede red po pitanju tih stvari.definitivno bih se pridržavala toga,sada sam lijena voziti to autom do večeg mjesta

potpisujem

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 3
26.10.2011 9:45:19   
kanader
recikliramo.i neshvatljivo mi je da pojedina mjesta van grada nemaju to rješeno.iako još puno treba poraditi na svijesti ljudi pomak je ipak vidljiv, naročito u pvc bocama.ne znam samo ako ukinu ovu povratnu naknadu kak će se to odraziti na ekološku svijestuser posted image

letio sam nekad, letio i ja...imao sam krila ,krila leptira

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 4
26.10.2011 10:17:43   
pakić

IZVORNA PORUKA: sina

potpisujem

Patrik i Kiki, moja dva sunca

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 5
26.10.2011 10:48:38   
lilia
Nemamo ni odvojene kontejnere, nego sve bacamo u isti. Užasno mi je to. user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu pakić)
Neposredna veza do poruke: 6
26.10.2011 10:51:19   
Bebys
svetke su to usavrsile...

sve se odvaja i nema VANI SMECA nego su sagradjene male kucice kao garaze i tu je smece sa ispusnim ventilima za zrak da unutra ne smrdi...

i sto mi se najvise svidja SMECE TROSE KAO MATERIJAL ZA GRIJANJE sto znaci sve tope i loze...user posted image user posted image user posted image user posted image svaka ima cas na ovome...user posted image

(Odgovor članu beba_B)
Neposredna veza do poruke: 7
26.10.2011 13:21:06   
beba_B

IZVORNA PORUKA: kanader

ne znam samo ako ukinu ovu povratnu naknadu kak će se to odraziti na ekološku svijestuser posted image

Znaš kako? Bilo bi kako je bilo i prije, u 90% slučajeva - sve u isti koš...user posted image

(Odgovor članu kanader)
Neposredna veza do poruke: 8
26.10.2011 17:16:34   
Thea
Mi smo do prije mjesec dana isto imali samo jednu kantu za smeće,a sad nam je poduzeće koje je zaduženo za odvoz svakom kućanstvu dalo još jednu kantu od 240 l samo za papir i posebne vreće za plastiku.user posted image user posted image  
To odvoze 1x mjesećnoi baš je super.. Boce koje imaju pov.naknadu nosim u dućan,a ostalo od joguta,ulja,octa,omekšivaća,pvc vrećice bacam u te vreće,a papir sva u kantu... To se ne plaća nego je besplatno... Tako da mogu reći da u zadnje vrijeme dosta recikliramo.... user posted image

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

(Odgovor članu beba_B)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!