|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Valentinovo
8.2.2010 13:39:00   
mama mery

Valentinovo - Dan zaljubljeni

Iako će mnogi komentirati kako je Valentinovo ili Dan zaljubljenih produkt američkog potrošačkog društva, te da je dan izmišljen kako bi trgovci zaradili na poklonima i između Božića i Uskrsa, ovaj praznik je zaista tradicionalan, a svoje korijene vuče još iz Rimskog doba, iz pastirske svečanosti Luperkalije.

U Rimsko doba 15. veljače obilježavala se svečanost u čast boga Lupercusa, zaštitnika stada i pastira, ali i plodnosti. Uz narodnu proslavu i veselje taj dan je imao i posebnu tradiciju prema kojoj su na komadiće papira ispisivana imena djevojaka i stavljana u vrč, a papirić koji bi pojedini mladić izvukao trebao je biti naznaka koja će djevojka kasnije postati njegova supruga.

Današnje Valentinovo ili Dan zaljubljenih koje slavimo 14. veljače, prema predaji, nastao je u 3. st. u Rimskom carstvu. Car Klaudije II. izdao je naredbu prema kojoj vojnicima nije bila dopuštena ženidba, jer je smatrao kako bi se tada vojnici više vezali za svoje obitelji i bili bi manje voljni odlaziti u ratove i boriti se u njima.

Svi svećenici osim jednoga – Valentina poštovali su carevu odluku. On je naime potajno vršio vjenčanja mladih parova sve dok ga nisu otkrili i stavili u tamnicu. 14. veljače, večer uoči proslave Luperkalija Valentno je pogubljen, ali nedugo zatim narod ga je proglasio svecem.

Kada se kršćanstvo razvilo i kada su se definirali blagdani odlučeno je da se Luperkalije i Dan sv. Valentina spoje u jedan. Luperkalije je s vremenom izgubio značaj, a Valentinovo je preuzelo dominaciju. Ipak, 1969. revizijom katoličkog kalendara odlučeno je kako Dan sv. Valentina neće biti više bilježen u općem kalendaru, te da će njegovo upisivanje u kalendar ovisiti o nacionalnim ili lokalnim katoličkim zajednicama s objašnjenjem: "Iako je uspomena na sv. Valentina drevna, o njemu se ništa pouzdano ne zna osim da je spaljen na Via Flaminia 14. veljače".

oglas

Navodno, i sam običaj slanja čestitki na Valentinovo potječe od svetog Valentina. Međutim i tu nalazimo dva različita tumačenja. Prema prvom sv. Valentin je iz tamnice poslao pismo djevojci u koju je navodno bio zaljubljen. Pismo je potpisao s „tvoj Valentin".

Prema drugom tumačenju, dok je sv. Valentin bio u zatvoru ljudi su mu ostavljali skrivene poruke oko njegove tamnice ili ih krijumčarili u ćeliju. Kada bi ih sv. Valentin pronašao on bi se molio za osobe koje su ih pisale.

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Valentinovo
8.2.2010 13:40:01   
mama mery
još je šest dana do valentinovauser posted image
jel znate sta cete dobiti ili sta cete kupiti svom dragomuser posted image

(Odgovor članu mama mery)
Neposredna veza do poruke: 2
8.2.2010 13:40:18   
leilany
bas super....lolim valentinovo....ne zbog poklona(user posted image ),nego zbog vibre
koju imam taj dan....aaaaaaaaaaa je ga kakam....pokloniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BEK 27.o5.o9.

Neposredna veza do poruke: 3
8.2.2010 13:43:40   
mama mery
user posted image

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 4
8.2.2010 14:04:28   
evanda
Hehehehe, doooobro da si me podsjetila!user posted image

Neposredna veza do poruke: 5
8.2.2010 14:10:34   
natalijax
frišku figuuser posted image user posted image

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 6
8.2.2010 14:11:42   
ejmama
IZVORNA PORUKA: natalijax

i kod nasuser posted image user posted image user posted image user posted image

H 07 E 09

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 7
8.2.2010 14:14:20   
ines
Baš lijep tekst.Ja sam još uvijek jako zaljubljena u svoga mužiča ali jao si ga njemu ako zaboravi kupiti cvijetak.

Mama dva mala anđela!

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 8
8.2.2010 14:25:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ejmama

i kod nasuser posted image user posted image user posted image user posted image

tak nekak... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu ejmama)
  Neposredna veza do poruke: 9
8.2.2010 14:48:53   
mama mery
mm je rekao da cu dobiti nesta...ali neznam sta...mozda samo hmmmm.. njegauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a ja cu njemu ...šarenu lažuser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10
   [Obrisani korisnik]
8.2.2010 14:48:53   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 11
8.2.2010 14:50:35   
mama mery
neznam zasto ali uvjek se radujem valentinovuuser posted image
mada se nedogodi nista posebno ali eto ... volim taj danuser posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 12
8.2.2010 14:54:20   
Zvonki
Nama je svaki drugi dan Valentinovo. Samo taj nije user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

Neposredna veza do poruke: 13
8.2.2010 14:56:46   
maja
IZVORNA PORUKA: Mariachi

IZVORNA PORUKA: ejmama

tak nekak... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i kod nas user posted image

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14
8.2.2010 14:57:38   
Lady3
moj već danima zna:Ako se ne isprsi s nećim nek mi ne dolazi na očiuser posted image user posted image tako da mi ostaje samo čekati...user posted image

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 15
8.2.2010 15:49:07   
ZVRK

IZVORNA PORUKA: mama mery

još je šest dana do valentinovauser posted image
jel znate sta cete dobiti ili sta cete kupiti svom dragomuser posted image

ja ču ''dobiti''pijanog muža user posted image jer su kod nas onda maškare
a kupiti mu neću ništa jer ionako taj dan radim većinom čokoladnu totru

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

Neposredna veza do poruke: 16
8.2.2010 16:29:15   
MILLA
ja taj dan obavezno darujem nešto kumi i ona meni....(osim mm )...nekako me taj dan podsjeti na ljude koje volim opčenito,ne samo zaljubljenost....volim kupit mami i tati neku sitnicu....fora mi je što mogu bliskima pokloniti sitnicu koja na taj dan znači baš to "volim te".....i ja tako več godinama....user posted image user posted image .....

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 17
8.2.2010 16:32:18   
Dajana
meni taj dan baš niš ne znači, ko i svaki drugi, mm ide na živce, pa u najboljem slučaju nećemo ga se niti sjetiti.

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 18
8.2.2010 16:33:48   
MILLA
IZVORNA PORUKA: Dajana

meni taj dan baš niš ne znači, ko i svaki drugi, mm ide na živce, pa u najboljem slučaju nećemo ga se niti sjetiti.

ozbiljna si? ili se šališ....user posted image

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 19
8.2.2010 16:36:32   
osobno
Ja uopće neću niti mislit o tome, jer je moj mm romantičan kao...h,mmm...stablo bukve...tako da ako se sitin, samo će mi se dignit živci jer će on OPET zaboravit...tako da je bolje za sve da se ne sitin...user posted image user posted image user posted image

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.

Neposredna veza do poruke: 20
8.2.2010 16:38:15   
Dajana
Uopće se ne šalim, draga milla.

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 21
8.2.2010 16:39:05   
MILLA
user posted image user posted image ....ja dobila buket ruža neki dan.....mislim da če ga ubrojit u valentinovo.....

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 22
8.2.2010 16:39:47   
osobno

IZVORNA PORUKA: Dajana

Uopće se ne šalim, draga milla.

Totalno se slažem.user posted image

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 23
8.2.2010 16:47:57   
MILLA
ma dobro sad.....nije bitno,kao valentinovo....ako ništa i ne dobiješ...ubrzo nam dolazi 8. mart!!  hehe....blago nama.......a kad je ono dan majki? ili je to dan žena (8. martuser posted image ) mislim  da je dan majki neki drugi dan...ne mogu se sjetit

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 24
8.2.2010 17:01:01   
Dajana
kaj se tiče 8. marta, pa pažljiviji su drugi muškarci taj dan prema meni nego moj vlastiti muž kojem i taj dan ide na živce, a kaj se tiče majčinog dana, uglavnom se zaboravi, e pa tako i ja zaboravljam na sve te neke dane.

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!