|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Valentinovo
8.2.2010 17:04:49   
MILLA
ja čekam da moj samuel naraste,pa če me on darivati.....ako bude malo na mene hoče!  ja sam mamu uvijek za sve te dane darivala...makar bi joj ubrala cviječe u parku....

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 26
8.2.2010 17:09:34   
Bebys
i ja sam svoju isto...

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 27
8.2.2010 17:20:50   
Bebys
Sveti  Valentin
svećenik i mućenik
( +269.)

user posted image
Rimski martirologij spominje sv. Valentina s izvještajem koji potječe od Sv. Bede Časnoga iz VIII. stoljeća. On ga je uzeo iz legendarne muke Marisa i Marte. Tu se o sv. Valentinu kaže da je bio svećenik u Rimu i da se odlikovao mudrošću i kreposnim životom. Zbog toga je uživao velik ugled i kod pogana i kod kršćana. Car Klaudije II. Gotski (268-270) htio ga je osobno upoznati. Valentin je slutio što bi mu se nakon susreta s carem moglo dogoditi pa se zato molitvom spremio za skori svršetak, za mučeničku smrt.

Okrijepljen snagom svetih sakramenata hrabro je stupio pred cara. Taj mu je rekao: «Valentine, rado bih čuo tvoju mudrost i želio bih biti tvoj prijatelj. Za uzvrat samo jedno od tebe tražim: povratak k staroj vjeri u rimske bogove.» Valentin je odvratio: «Svijetli care, kad bi bar nešto slutio od Božje slave, to nikad ne bi od mene tražio. Krist je za mene pravi Sin Božji.» Na upit jednoga od sudaca što misli o bogovima, odgovorio je: «To su demoni!» Sudska skupština se podigla na noge te zatražila Valentinovu smrt.

Valentin je zamolio od cara samo koji trenutak te mu na brzinu istumačio osnovne kršćanske istine. Car je bio duboko potresen. Ali je gradski prefekt uzviknuo: «Valentin je čarobnjak!» Na to je nastala velika gužva. Car se prestrašio bune u narodu pa je Valentina predao gradskom prefektu, a ovaj opet sucu Asteriju. Molitvom i polaganjem ruku Valentin mu je ozdravio slijepu kćerku. Asterije se odmah dao krstiti te uskoro skupa sa svojom obitelji umre mučeničkom smrću. Gradski je prefekt starca svećenika Valentina dao istući, a zatim naredi da mu odrube glavu. Bilo je to godine 269. na Flaminijskoj cesti. Mučenika je pokopala neka žena Sabinilla. Jedan drugi izvještaj mlađega datuma spominje da je na mučenikovu grobu papa Julije I. dao sagraditi baziliku.

Nju je kasnije pregradio i obnovio papa Teodor. Pisani spomenici VII. stoljeća spominju da je bila prekrasno urešena. Svečev se blagdan slavio već za vrijeme pape Grgura Velikog. Narod ga zaziva u pomoć kod očnih bolesti, padavice i u drugim potrebama sve tamo od ranog srednjeg vijeka. Kad čitamo kritički pisane studije o sv. Valentinu, ostajemo zbunjeni. Naša se zbunjenost temelji na činjenici da je baš taj za povjesničare tako nesiguran i sporan svetac i mučenik toliko štovan. U tome se štovanju očito krije nadnaravni element. Pa da li je moguće da sve to skupa visi u zraku? Nije li, ipak, rješenje u tome da su se povijesni podaci o svecu izgubili? Znamo da je Dioklecijan dao spaliti sve kršćanske spise do kojih su njegovi krvnici mogli doći. Mnogo je toga propalo i kasnije za seobe naroda i drugih nedaća. Povjesničari su neumoljivi.

Oni priznaju samo ono za što imaju pisane izvore. Kao učenjacima ne smijemo im zamjeriti. Ali, osim strogo znanstvenih postoje li i drugi vjerodostojni kriteriji? Možda postoje. Jedan bi od njih mogao biti «sensus fidelium» - kršćanski osjećaj Božjega puka. Taj nam kod sv. Valentina može biti mjerodavan jer drugi - povijesni - sve stavlja pod upitnik. Za vjernike koji se danas okupljaju oko oltara, slika i kipova Sv. Valentina, neka to bude dan obnove u ispovijedanju vjere, u prihvaćanju svakidašnjeg križa, u kršćanskom životu, bez žalosnih ustupaka bilo kome ili bilo čemu. To je ono najvažnije, a objektivnu stvarnost ćemo saznati tek u vječnosti.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 28
8.2.2010 17:21:36   
Bebys
i te kako postoji u katolickom kalendaru....i te kako veliki svetac...a ovo sto se slavi kao dan zaljubljenih JE LEGENADA KOJU SU IZMISLILI AMERI...sory...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 29
8.2.2010 17:52:51   
pincirotvajler
mi ne kupujemo ništa ko ni za godišnjice nego uzmemo dana na miru od svega, ugašeni mobiteli i nema nas za nikog, tak ćemo i sad u nedjeljuuser posted image
a pošto nam je ovo zadnje valentinovo udvoje uživat ćemo duplo user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 30
8.2.2010 18:02:09   
Domy
cure ste čule za besplatne čestitke za valentinovo preko fejsa.nešto sam načula al ja to nemogu nači..navodno možeš zatražit besplatnu čestitku i onda to oni pošalju na adresu koju ti navedeš..
čekam ovu jednu ženskicu da mi javi pojedinosti..

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 31
8.2.2010 20:45:08   
pula25
mi za valentinovo najčešće imamo feštu u spavaćoj sobi a ove godine ćemo se počastiti nekom večerom i svi sretni

MALI ANĐEO NAM DOŠAO...
...NIKA 21.10.2009

(Odgovor članu Domy)
Neposredna veza do poruke: 32
8.2.2010 21:34:01   
Nika 24052006
Mi ne pridodajemo preveliku važnost Valentinovu,ali si uvijek poklonimo poneku sitnicu,ništa pretjerano.Lani smo bili na večeri,ove godine ćemo vidjeti.I da,već sam dobila parfemčić za Valentinovouser posted image

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu pula25)
Neposredna veza do poruke: 33
9.2.2010 20:18:40   
neron
mi drzimo do toga i ja ocekujem iznenadjenje od mm. a ja se nadam da cu i ja njega iznenaditi sa najljepsim poklonom user posted image .sve u svemo to je jos jedan dan kad posvecujemo paznju jedno drugom. i da valentinovo ne postoji trebalo bi ga izmisliti.

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 34
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!