|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Gazda
20.5.2010 20:43:07   
Duve
Evo za sve one koji su živili ili još uvijek žive kao podstanari, kakvi su vam gazde? Čitala sam malo na temi torta kako se pohvaljuje gazda...to me potaknulo na ovu temu.. Znači kakvi su sa plaćanjem najma, jel zivkaju stalno, dal mjenjaju u stanu nešto što je neispravno i sl. 

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Gazda
20.5.2010 20:54:49   
adryosijek
moj je podstanar u italiji pod ugovorom moze i kasniti sa placanjem i to po 3 mjeseca i nista mu nekazu dogovore se ali vec je 5 godina tamo i svake godine kaze da prokisnjava krov a ona nece da plati da se to popravi 

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 2
20.5.2010 20:55:16   
cuba
Mi smo neko vrijeme dok nismo kupili stan bili u podstanarima...i uvik nam je bilo odlično. Platili bi unaprijed, režije kako su dolazile a vlasnici stana nam nikad nisu dolazili...Jednom nam se samo bio bojler pokvario i ženi je bilo tako neugodno šta se to uopće dogodilo i šta nam sad još i radnici trebaju bit po kući dok se to ne popravi.
Al ovo je samo jedan dobar primjer u moru loših...

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 3
20.5.2010 21:47:12   
sina
Dragom Bogu hvala,promijenili smo 4 stana kad smo bili podstanari i svi su bili o.k

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 4
20.5.2010 22:00:10   
Gogule
mi na sreću nismo bili nikad podstanari, ako ne uzmem u obzir 4 god. kod mm-ovihuser posted image mislim  davali smo mjesečno lovu pa je to možda i bilo podstanarstvo

ROKO 20.10.2005.
KLARA 20.08.2009.

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 5
20.5.2010 22:03:05   
pincirotvajler
ja bila 2put podstanar, na duže, bar po godinu dana i sve superuser posted image
a 3i put je bilo kod mm roditelja--KATASTROFAuser posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Gogule)
Neposredna veza do poruke: 6
20.5.2010 22:05:37   
ninolina
mi smo bili podstanari i stvarno nam je bilo super...prvi gazde nam nikad nisu dolazili čak ni dan danas neznam kak izgledaju...tamo smo bili skoro 3 godine...onda smo otišli kod frenda u kuću i tamo je bilo super...stvarno nismo imali loša iskustva osim plačanja grijanja boli glavauser posted image user posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Gogule)
Neposredna veza do poruke: 7
20.5.2010 22:23:41   
mala pcelica
a mm i ja izgleda uvijek naletimo na budale,,,,u prvom stanu nije valjala plinska pec za grijanje i ispustala je plin tako da smo se redovno trovali,placali majstore sa to popravi jer gazaricu to nije ni najmanje žuljalo,ona kaze vi zivite tu vi i popravljajte(pec je bila stara milion godina)zadnji majstor kad je bio da ju popravi reko nam je da bjezimo sto dalje od tog stana i da kad se porodim da nebi bilo dobro za bebu da udise taj plin...onda je rikno bojle i opet mi morali da placamo popravak,onda je susjedu iznad nas pukla cjev i cjeli vikend curila voda tako da je i nama dole sve poplavilo,nazalost tad ni mi ni oni nismo bili taj viken u stanu,,,,sta je bila velika i kod nas i to smo sami morali da popravimo....
nadjemo drugi stan tj. kuću obiteljsku gazde isto zive tu,pocnu srati da zasto drzim ulazna vrata otvorena pa nam svi gledaju u hodnik,da zasto na dvristu susim ves nek ga stavim pod prozor ispod drveta (gdje njihove mačke skaču i trljaju se o nas cisti ves,pitam da nam promjene tepih ma nema sanse to je luksuz,plinski bojler se isto bio pokvario i poceli srati oni da mi platimo popravak i ja tu popizdim i kazem dosta je! pa jbte znaci sve sto nevalje ,a staro je ko biblija mi da placamo i popravljamo!!! ma iššššš ne dolazi u obzir više....
eto malo sam se pojadala user posted image
al bilo je tu jos svega...ako ne postujemo njihova pravila ponasalja da ce nam dati otkaz i tako touser posted image

< Poruku je uredio mala pcelica -- 20.5.2010 22:24:38 >

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 8
21.5.2010 14:05:57   
S84
7.godina podstanarstva... promjenila sam 10ak stanova.
Gazda ima svakakvih, najvise nikakvih.

Sad smo zadovoljni sa sadašnjim, stan je ok, i za nas i nadam se za bebu kad se uskoro rodi.

Često me strah i ponekad sanjam da ce nam reci da se moramo odseliti... to bi mi bilo ajmeee... pogotovo jer je tesko naci stan tu gdje zivim i sve je skupo.. A jos kad kazemo da nam treba i preko ljeta... eeee, onda daj 1000 kn više... maaa ljuta sam kad mislim o tome user posted image

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 9
21.5.2010 14:10:53   
mamica29
Nesme vas baciti van s malim djetetom!!!!!!

JAN 04.05.2006.

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 10
21.5.2010 14:26:37   
S84
 Imamo s ovim gazdom ugovor o čuvanju stana, i otkazni rok 2 mj... tako da i to nešto znači :-) Bar nekakva sigurnost. Zna da cekamo bebu, tako da je htio sprašit nas, vec bi to ucinio.

(Odgovor članu mamica29)
Neposredna veza do poruke: 11
21.5.2010 14:27:20   
Duve
IZVORNA PORUKA: mamica29

Nesme vas baciti van s malim djetetom!!!!!!

a tko će im zabraniti?

Karlo 8.06.2005.

(Odgovor članu mamica29)
Neposredna veza do poruke: 12
21.5.2010 14:36:42   
mala pcelica
ma na to niko ni ne gleda,i mi imamodjete pa su nam svejedno rekli da ce nam dati otkaz ako ne zatvaramo vrata il ako ne budemo susili ves tamo gdje oni kazu...user posted image

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 13
21.5.2010 14:38:48   
Duve
IZVORNA PORUKA: mala pcelica

ma na to niko ni ne gleda,i mi imamodjete pa su nam svejedno rekli da ce nam dati otkaz ako ne zatvaramo vrata il ako ne budemo susili ves tamo gdje oni kazu...user posted image

Nama je gazda digao još najam za 50 eura čim se Karlo rodio...

Karlo 8.06.2005.

Neposredna veza do poruke: 14
21.5.2010 15:08:12   
mala pcelica
koji gadovi user posted image

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 15
21.5.2010 15:23:05   
S84
IZVORNA PORUKA: mala pcelica

to s vešom je presmiješno...
U bivšem stanu smo i mi sušili veš na strani kuce na kojoj nema sunca,a lancuni bi mi se po zemlji vukli- doslovno ko u nekom vlaznom vrtu. Sve zato jer na suncanoj strani prolaze ljudi- pa im veš izgleda ružno - tako gazda govorio user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 16
21.5.2010 19:34:34   
MiniMama
vidim da sam bila inspiracija za temu user posted image mi sad imamo fantasticne gazde. nakon svega i svacega u zadnjih 5 godina, ovi su ne super nego ostvarenje snova. ljudi imaju love i bitno im je samo da se ne moraju gnjaviti s trazenjem novih podstanara. kad smo bili u banani s parama i taman sam mislila pregrist ponos i zamolit svoje da nam posude oni su rekli da ni govora. da cemo ima dati kad budemo imali. i jos su predlozili da ako nam je lakse da im dajemo "koji eur vise za stanarinu" pa za koju godinu necemo ni imati duga. da se slucajno ne bi zaduzivali kod mojih, da to cuvamo za nedaj boze kakvu bolest. ljudi su prekrasni. bio bozic, sveti nikola, Vitinih 6 mjeseci oni svaki put posalju neku sitnicu po mm kad ima nosi stanarinu. stan je komplet novo uređen i sva tehnika je još pod garancijom. kad nam je riknuo frižider, čovjek je isti dan došao s majstorima i donio zamjenski frizider da nam meso ne propadne u zamrzivacu. da bi nakon pet dana od toga njima bilo jako neugodno zbog incidenta s friziderom pa su poslali domaci prsut da se iskupe user posted image

nazalost nisu mi sva iskustva bila tako dobra. u prijasnjem stanu je bilo katastrofa. gazde su nam stalno ulazile u stan i provjeravale sta mi radimo. nocu bi nam gasili grijanje da se bojler ne pregrijava (a mi placamo rezije). vrhunac mi je bio proslo ljeto kada je pao pljusak, a meni je poplavila spavaca soba. ja nisam ni skuzila jer je sve bilo zatvoreno i samo sam u jednom trenutku shvatila da s djetetom na rukama stojim usred lokve dubine 4 cm skupa s produznim kabelom uštekanim u struju. kako nas tad nije ubila struja samo Bog zna.

za taj stan ne znam jesu bile gore gazde ili susjedi. na dan svadbe me neka luda baba tako osamarila jer su moji gosti parkirali u njenom dvoristu. da napomenem, NISU parkirali, to se njena kcer sparkirala, ali ja baba bila prepijana da skuzi. na prvo bračno jutro kad sam se probudila nenašminkana još mi se vidilo crvenilo na obrazu i pojavila se lagana šljiva na oku. da napomenem da sam tada bila 5 i pol mjeseci trudna i samo ju je ta cinjenica spasila da joj ne polomim koljena. ali reko necu se prepirati, ne smijem, nisam vise sama. necu riskirati da krene na mene jos jace, a trudna sam.

jesam napomenila da je stan bio katastrofa?? i da sam u godinu dana potrosila 1250 kn samo na zarulje jer su nam zarulje rikavale ko lude.

kada sam krenula u rodilište s trudovima na 3 minute gazdarica se nije htjela maknuti od naseg auta (stala se ispred auta i ne mrda, ako ces proci, moras ju pogaziti) jer mi jos nismo stavili tepih u spavacu sobu i ona cuje kad se ja dizem tokom noci piskiti i da joj je puna kapa naseg konstantnog seksanja po cijele dane, a krevet skripi. a da sam se barem seksala u trudnoci. nego sam apstinirala 9 mjeseci osim bracne noci koju smo proveli u hotelu. i ona se nece maknuti dok mi ne stavimo tepih u sobu.  muz ju je htio zgaziti i u zadnji cas se predomislio i doslovno ju je odnio na travnjak da bi mi izletili s autom i krenuli u rodiliste.

uzas. to su mi bile najgore dvije godine zivota. stalno sam stahovala, a cijelo drugo tromjesecje trudnoce sam provela skitajuci okolo jer me bilo strah ostati sama u stanu dok nema muza..

gazde u stanu prije su bile ok, zivili ispod nas ali nikad problema, jedino sta je stan bio bogu iza nogu pa smo brzo odselili.

a zenska prije toga, gazdarica?? ajme, ako pocnem tipkati necu do ujutro zavrsiti..

jao, opet sam se raspisala. zao mi je. podstanarstvo mi bolna tocka.

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 17
21.5.2010 19:36:41   
MiniMama
mala pcelica, ako niste prijavljeni, vi im zaprijetite da ce te ih prijaviti zbog rentanja na crno. a ako imate dijete, stiti te ugovor i mozes odugovlaciti seldbu jaaaako dugo.

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 18
21.5.2010 20:10:26   
S84
celica, ako niste prijavljeni, vi im zaprijetite da ce te ih prijaviti zbog rentanja na crno. a ako imate dijete, stiti te ugovor i mozes odugovlaciti seldbu jaaaako dugo.

ja jednom svom jesam rekla da bi ga prijavila jer nas nece prijaviti-na sto mi je on rekao da cu i ja onda dobiti prijavu jer sam se uselila u stan u koji nisam prijavljena user posted image . Ma....

A MiniMama, na koji ugovor sto stiti mislis? Ne znam za takvo nesto user posted image

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 19
21.5.2010 20:25:47   
MiniMama
ma to je onaj najobicniji ugovor o najmu. imas za kupiti obrazac u narodnim novinama. puno ljudi ga danas potpisuje, ali ga ne nosi na ovjeru(i ne placaju porez) i drze ga za slucaj da ti mogu prijetiti ako nesto polomis u stanu. bezveze, ali u njemu pise da te ne mogu izbaciti iz stana bez najave i ima dosta dugi pok za iseljenje koji je jos veci u slucaju da imas dijete ili si dobio dijete nakon useljenja u stan.

a to da ces i ti platiti kaznu, postoji sansa da ju platis, ali jako mala. evo meni je kolegica prijavila gazde i rekla je da su joj obecali taj ugovor i da je zato uselila, ali da oni to odugovlace i da joj se cini da od toga nece biti nista i da ih je zato prijavila. sto je zapravo i istina jer ti imas pravo na jako lijepi povrat poreza ako si legalan podstanar i zena je racunala na to i ovi su je tako preveslali da ih je prijavila i nije platila apsolutno nikakvu kaznu.

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 20
21.5.2010 20:27:50   
MiniMama
inace gazde nisu toliko kontra tog ugovora jer u neku ruku stiti i njih u slucaju da vi ne zelite iseliti iz stana. toplo preporucam da svi bar predloze taj ugovor svojim gazdama. cist racun duga ljubav. 

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 21
21.5.2010 20:47:54   
S84
vec sam prije pisala o tome, kojeg god sam gazdu do sada trazila da nas prijavi, ucinio bi to samo ako ja platim njegov porez...tako da mi na kraju dode na isto, platila ja njegov porez, pa iskoristila to kao poreznu olaksicu.  Stanarina mi je 3000 kn mjesecno, iskoristila bi onda u prijavi max 4 mj, jer je max porezna olaksica 12000 (ako jaca ne ukine i to kako najavljuje)
A ako prijavim gazdu-znaci da sam spremna na iseljenje, zar ne?

Nisam znala za taj ugovor o najmu koji se nigdje ne potvrđuje... I bas u  njemu pise to da je rok duzi ako dobijes dijete??user posted image user posted image user posted image

Sa sadasnjim gazdom imam ugovor o čuvanju stana, dakle bez vrijednosti. S navedenim detaljima o stanu, većim kucaniskim aparatima u ispravnom stanu i sl. Definiran je rok od 2 mj kao ''otkazni rok''.
Buduci da je bez vrijednosti ne mogu ga za nista iskoristiti, ali smo bar legalno tu.

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 22
21.5.2010 21:09:17   
ZVRK
ja nisam podstanar ali sam gazdaricauser posted image .u stanu imamo nevjenčani par koji su bratovi prijatelji iz društva.
za sada smo svi zadovoljni.oni plačaju na moj račun određenog datuma a podstanar jedan dan u mjesecu(pred kraj)odredi sam on kada pozove mog brata i pokaže mu plačene račune.
iako su dobri prijatelji taj jedan dan nisu prijatelji nego poslovni ljudi.
nisu nas za ništa zivkali jer smo sredili skoro na novo stan prije njihovog useljenja u kojem su i oni sudjelovali ali kao prijatelji jer im je bilo hitno da se usele pa su zato pomagali bratu koji je sve sam radio.

e na ovu izjavu o

IZVORNA PORUKA: MiniMama

inace gazde nisu toliko kontra tog ugovora jer u neku ruku stiti i njih u slucaju da vi ne zelite iseliti iz stana. toplo preporucam da svi bar predloze taj ugovor svojim gazdama. cist racun duga ljubav. 

mi mislimo isto da ga potpišemo ALI nismo još jer mene zezaju za vlasnički list pa dok ga ne dobijem ništa od prijave.
nama taj stan ''ne treba''dok mi malac ne bude krenuo u srednju školu i rekli smo im odmah da ako bude sve ok da mogu da budu jaaaako dugo bez straha da ćemo ih izbaciti

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 23
21.5.2010 21:31:35   
MiniMama
ovako, s ugovorom o najmu koji nije ovjeren kod javnog biljeznika ti mozes obristi dupe u slucaju da nesto zasteka. (konzultirah se telefonski sa svojom dezurnom pravnicom)

taj ugovor najcesce sadrzi sljedece:
Članak 3. (1) Ugovorom o najmu stana obvezuje se najmodavac predati stan za stanovanje najmoprimcu uz za to određenu najamninu. (2) Ugovorom o najmu stana uređuju se međusobni odnosi ugovornih strana. (3) Uvjete sklapanja ugovora o najmu stana koji nisu propisani ovim Zakonom stranke ugovaraju slobodno. Članak 4. (1) Ugovor o najmu stana sklapa se s jednom osobom a iznimno s oba bračna druga. (2) Ugovor o najmu stana sklapa se u pisanom obliku. Članak 5. Ugovor o najmu stana sadrži osobito: 1. ugovorne strane, 2. opis stana, odnosno dijela stana koji se daje u najam, 3. visinu najamnine i način plaćanja, 4. vrstu troškova koji se plaćaju u svezi sa stanovanjem i način na koji će se plaćati, 5. podatke o osobama koje će se zajedno s najmoprimcem koristiti stanom, 6. vrijeme trajanja najma, 7. odredbe o održavanju stana, 8. odredbe o uporabi zajedničkih prostorija, zajedničkih dijelova i uređaja zgrade i zemljišta koje služi zgradi, 9. odredbe o primopredaji stana.

da bi se osigurao da te nece izbaciti van ako dobijes dijete moras osigurati status zasticenog najmoprimca, a to je prakticki nemoguce u nasoj velebnoj pravnoj državi.

ali!
frendica je prije koju godinu vodila slucaj u kojem je zena tuzila gazdu zbog toga sto joj je otkazao ugovor na određeno vrijeme bez valjanog razloga (postoje tocno određeni razlozi zbog kojih te netko moze seliti van). zbog djeteta je trazila odgodu iseljenja da ne seli u neku rupu na brzinu pa opet u pristojan stan. znas kako to ide, novi vrtic, novi polog, tisucu troskova.. fino je stavila na papir troskove dvije selidbe u kratkom roku i zakljucila je da joj je puno jeftinije platiti advokata. i dosta brzo je to bilo rijeseno na sudu, a dok si u procesu ne mogu te baciti van. i iselila je kad je nasla normalan stan, bez zurbe. mislm da je cak bila prica o tome da je bila oslobođena i neke stanarine jer se gazda nije odrzavao stan, na sta je naravno obavezan zakonom o najmu stana, ne ugovorom.

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 24
21.5.2010 22:26:00   
mala pcelica
imamo mi taj ugovor ovjeren kod biljeznika

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!