Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 13.10.2009 8:50:32
|
|
|
|
huanita
|
Ja sam nakon prvog poroda pala dva puta u nesvijest kada sam pokušala ustati s kreveta. Oba puta je sa mnom bila sestra i pridržala me da se ne razbijem. Izgubila sam puno krvi na porodu i bila slabokrvna pa sam ih treći dan molila da mi provjere krvnu sliku i tek sam onda dobila željezo. Drugi put sam bila na carskom rezu pa je dizanje išlo po propisu, 24 sata nakon operacije, ustajanje do umivaonika u sobi, sestra pomaže u svakom trenutku, koraku. Nakon toga sam sama ustajala iako su stalno dolazili pitati trebam li pomoć.
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 13.10.2009 8:51:43
|
|
|
|
m600
|
ja se nakon 4 sata sama tuširala
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 13.10.2009 8:55:32
|
|
|
|
mara27
|
IZVORNA PORUKA: m600 ja se nakon 4 sata sama tuširala ja nakon 5 sati
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 13.10.2009 8:58:57
|
|
|
|
karoca
|
Oba puta sam imala brz porod,rodila za uru vremena pa sam se vrlo bzo digla sama u wc na tuširanje. Prvi put odma neugodno iskustvo sa med.sestrom koja mi je samo pokatala"tu ti je wc" i samu me pustila. Toj bezobraznici su taj dan 2 žene pale u wc, nasreću ja nisam al možete mislit stare kobile rekla im:" što je žene pa samo ste rodile". Ova je pred mirovinom pa očito nema više ni volje ni živaca! Sad kad sam Katu(prije 6mj) rodila bile mlade sestre i sve ti pomažu kako i struka nalaže.
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 15.12.2009 13:43:05
|
|
|
|
cuba
|
uuu užas! kako sam bila na carski prvo dizanje je bilo 24h nakon operacije kad su me prebacili sa intezivne na odjel. Trebala sam preć sa kreveta na krevet i mislila sam da ću umrit od bolova, užasno me bolilo, mantalo mi se, crnilo ma sve zajedno. Osjećaj kao da mi je drob pun kamenja... kateter su mi izvadili 3 dan i tad sam prvi put do wc-a otišla...
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 15.12.2009 13:45:18
|
|
|
|
natalijax
|
nakon 5 sati,sama sve obavila,jedino me ljutilo kaj se moraš u cistoj vodi prat
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 15.12.2009 13:49:46
|
|
|
|
Bebys
|
ja sam koma bila od morfija i imala sam onu vrecicu pod nogama i povracala sam cijeli dan i noc samo se soba vrtila ustati niti pomisliti... tek sutradan ujutro sam ustala i taj dan se i tusirala...ubija me morfij...
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 15.12.2009 13:50:07
|
|
|
|
Bebys
|
zaboravila sam imala sam carski rez ocito...hehe
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 15:58:58
|
|
|
|
nemammaste
|
Ma dajte,šta je ovo?! Taman sam se riješila straha od poroda i onda naletim na ove komentare! Kao nije tako strašno, a ne možeš se dignuti danima nakon poroda i padaš u nesvijest...Aaaaaaaaaaaaa,upomoć
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 16:02:15
|
|
|
|
njanja
|
ja nisam odgovorila na ovo, promaklo mi je vidim, a sad kad si ti nemammašte ovo kmentirala ni neću da te ne plašim
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 16:07:47
|
|
|
|
.dada.
|
Ajme,mene je sesta pratila do wc-a pa sam bila tamo prije nego ona... Nije mi se vrtilo ni ništa takvo,još mi je govorila neka usporim.
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 16:12:02
|
|
|
|
ejmama
|
IZVORNA PORUKA: nemammaste Ma dajte,šta je ovo?! Taman sam se riješila straha od poroda i onda naletim na ove komentare! Kao nije tako strašno, a ne možeš se dignuti danima nakon poroda i padaš u nesvijest...Aaaaaaaaaaaaa,upomoć Čemu odmah briga? Evo ja te neću uplašiti, moje iskustvo je dobro, ali ja sam oba puta rodila prirodno. Dakle u Ri rodilištu kad dođeš u sobu sestre te smjeste i kažu da prvo dizanje tj. odlazak u Wc obavezno zoveš njih. I tako mi je bilo oba puta. Sad drugi put sam se dignula odmah poslije poroda , znači od stolčića do stola. Ako ne bude gužve prvo češ čekati dole u boksu dok ti ona infuzija ne iscuri. Kad sam bila drugi put onda su nas odmah slali gore na odjel jer nije bilo mijesta, tako da sam gore odmah zvala da idem u Wc i kako sam se digla sve sam raskrvarila, ali osijećala sam se super, sestra me odvela na Wc i pomogla mi je da se otuširam i presvučem. Kad sam prvi put rodila isto sam ih zvala za Wc, ali na neku foru su zaboravile na mene valjda jer je bilo vrijeme ručka pa onda kad me odvela nisam mogla piškiti pa mi je stavila kateter.
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 16:13:32
|
|
|
|
nemammaste
|
IZVORNA PORUKA: njanja ja nisam odgovorila na ovo, promaklo mi je vidim, a sad kad si ti nemammašte ovo kmentirala ni neću da te ne plašim Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............Već me boli i padam u nesvijest!
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 16:15:18
|
|
|
|
mani
|
meni je bilo ok,malo mi se vrtilo ali prošlo je...samo mi se jelo jako slatkoooo...dovukli mi punu vrečicu čokolade stamanila sam 2-3 sigurno,ovo ostalo mi se nije ništa jelo.
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 16:18:07
|
|
|
|
pincirotvajler
|
morala ustat 24h nakon carskog,bilo mi je slabo ,,pomagala mi medicinska sestra,,nakon dva puta mogla sama
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 16:27:38
|
|
|
|
sina
|
Bože mili,kaj me čeka! Ja se rušim i kad idem krv vaditi a kaj bu tek poslije ovog. nemammašte,budemo mi to !
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 16:33:47
|
|
|
|
ejmama
|
IZVORNA PORUKA: mani meni je bilo ok,malo mi se vrtilo ali prošlo je...samo mi se jelo jako slatkoooo...dovukli mi punu vrečicu čokolade stamanila sam 2-3 sigurno,ovo ostalo mi se nije ništa jelo. Tako sam i ja, umijesto da mislim da dijete, ja sam stalno mislila na Londonere, žarbo pitu i orehnjaču
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 18:01:08
|
|
|
|
danery
|
ma joj cure,o čemu vi mislite...kak su druge preživjele,tako ćemo i mi...a ak i zaronimo,nećemo dalje od poda...
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 18:05:22
|
|
|
|
adryosijek
|
IZVORNA PORUKA: nemammaste IZVORNA PORUKA: njanja ja nisam odgovorila na ovo, promaklo mi je vidim, a sad kad si ti nemammašte ovo kmentirala ni neću da te ne plašim Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............Već me boli i padam u nesvijest! vidim boli a nisi ni osjetila smijesno ,znaci takav ti je i posao pih
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 18:40:00
|
|
|
|
buduća mamica
|
Curke koje trebaju roditi nemojte se toga plašiti, i ja sam se srušila kad sam prvi put ustala i to ravno pod tušem, i ništa fino se trgla i dogegala da kreveta, ništa strašno, malo mi se vrtilo u glavi al me zaista ništa nije boljelo, drugo jutro sam se sama tuširala
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 18:53:36
|
|
|
|
maja
|
nisam imala problema ni prvi ni drugi puta, išla sam na wc par sati poslije poroda i išla je sestra samnom jer kod nas moraju ići prvi puta, a isto tako i sa tuširanjem, jedva sam čekala jutro da se otuširam
"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje. Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 7.7.2010 18:55:54
|
|
|
|
tikica_69
|
IZVORNA PORUKA: maja nisam imala problema ni prvi ni drugi puta, išla sam na wc par sati poslije poroda i išla je sestra samnom jer kod nas moraju ići prvi puta, a isto tako i sa tuširanjem, jedva sam čekala jutro da se otuširam Isto tako!
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 28.7.2010 15:14:36
|
|
|
|
MKata
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 IZVORNA PORUKA: maja nisam imala problema ni prvi ni drugi puta, išla sam na wc par sati poslije poroda i išla je sestra samnom jer kod nas moraju ići prvi puta, a isto tako i sa tuširanjem, jedva sam čekala jutro da se otuširam Isto tako! I ja...ništa posebno nisam osjećala, ni slabost, ni bol. Došli su nas vidjeti 3 ipo sata nakon poroda, i ja sam N odnijela do stakla. Nismo bili dugo, ali sve OK.
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 20.9.2010 14:05:14
|
|
|
|
mlada mama
|
U 10:35 sam rodila. U sobu su me prebacili oko 12-ili čak 13 h znam da mi se užasno vrtilo, i crnilo mi se pred očima i zujalo mi u ušima znam da mi je sestra nešto govorila,a da ju ja uopće nisam čula, nego sam se još derala :"ja vas ništa ne čujem" jer sam mislila da ni ona mene ne čuje i onda je samo pljusnula krv iz mene po nogama mi po podu... otišla sam na wc (ona me povela) i vratila se u krevet užasno mi se vrtilo. Nisam mogla podnjet da stojim sva krvava, pa sam se otišla otuširati sama,malo po malo i uspjela sam do naveće sam već bila kao nova.
|
|
|
|
RE: Prvo dizanje nakon poroda 20.9.2010 16:04:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam par sati nakon poroda hodala po hodniku i tražila sestre da mi izvade branile. Ništa me nije moglo smesti, užasno me to smetalo. Baš sam bila puna energije, i ljuta. E da me netko snimao, dobro bi se danas nasmijala. U sitne sate zvonim, one ne dolaze..pa psujem jer sam već tri sestre pitala i svaka je rekla da će doći za koju minutu. Ne bilo mi teško, skliznula sam sa kreveta i u potragu. Uh što mrzim igle!
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!