|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ana Magaš
28.9.2010 9:27:02   
novamama
IZVORNA PORUKA: njanja

Ana Magaš je žrtva muža, moćne obitelji i sustava.Žalila sam ju onda, žalim ju sada.

helou, zabila mu je nož u leđa i on je umro!
možda je mogla napraviti sto drugih stvari.....

i to moćna obitelj...što njih manje boli ako imaju novaca?!
što vi ne biste napravili sve ili bar slično?!

lako je govoriti ovako, ali nitko ne zna kako bi se ponašao u toj situaciji...

ja žalim obje obitelji, a činjenica je da jedna nema sina....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 26
28.9.2010 9:28:03   
Točkica28
samoobrana...

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 27
28.9.2010 9:29:54   
njanja
IZVORNA PORUKA: novamama

Ana Magaš je žrtva muža, moćne obitelji i sustava.Žalila sam ju onda, žalim ju sada.

helou, zabila mu je nož u leđa i on je umro!
možda je mogla napraviti sto drugih stvari.....

i to moćna obitelj...što njih manje boli ako imaju novaca?!
što vi ne biste napravili sve ili bar slično?!

lako je govoriti ovako, ali nitko ne zna kako bi se ponašao u toj situaciji...

ja žalim obje obitelji, a činjenica je da jedna nema sina....
 činjenica je da druga obitelj ne bi imala kćer da je bilo drugačije....i činjenica je da jedan sin nema mamu...neću raspravljati, izrekla sam svoje mišljenje koje mi nitko ne može oduzeti

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 28
28.9.2010 9:33:48   
novamama

činjenica je da druga obitelj ne bi imala kćer da je bilo drugačije...

ovo ne možemo znati...

šta se ljutiš odma njanjice ? pa samo pričamo....

< Poruku je uredio novamama -- 28.9.2010 9:34:23 >

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 29
28.9.2010 9:37:26   
njanja

ovo ne možemo znati...

ne ljutim se...samo što sam rekla, ne porekla... vezano za Anu Magaš, povežite temu od Cvrki i zlostavljanju žena....I tada neće ništra drugo trebati reći...

-Tagore-

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 30
28.9.2010 9:45:57   
novamama

ovo ne možemo znati...

ne ljutim se...samo što sam rekla, ne porekla... vezano za Anu Magaš, povežite temu od Cvrki i zlostavljanju žena....I tada neće ništra drugo trebati reći...

pa to i radim....šta se te stvari trebaju rješavati samo noževima, ili oružjem?!

cijeli sustav je u komi i prepušteni smo sami sebi, ali pitanje je do koliko se može ići...pitaj anu magaš jel žali, jel misli da je mogla drugačije....
nema dana da ne proklinje tren kad je uzela nož u ruke......

bijes, alkohol, noć, trenutak ludila i eto ti...je u samoobrani, ali...di baš u srce...
nije ni on baš bio zadnje smeće...ona ga još uvijek voli....ili niste čitale njezine izjave.....?

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 31
28.9.2010 9:50:44   
njanja
enivej....kako god...ne opravdavam nasilje i ubojstvo, ali ju podržavam jer koliko sam sve čitala i pratila, ubojstvo je bilo iz nehaja, odnosno samoobrana... Citirati ću još jednom Cvrkin članak na temi: Policija.... Podaci o kojima bi ministri svakako trebali raspraviti su oni koji govore da je prošle godine policija sudu predložila 1099 mjera zabrane približavanja žrtvi nasilja, a sudovi su izrekli samo 388 tih mjera.

Potom je policija u 403 slučaja predložila zabranu uznemiravanja ili uhođenja osobe izložene nasilju, a sudovi su tu zabranu izrekli 95 puta. Od 486 policijskih prijedloga da se nasilnik udalji iz kuće ili stana, sudovi su iseljenje naložili u svega 164 slučaja.

Sada svi žalimo ovih 1099 žena, a kada bi u obrani uzele nož i napale nasilnika, tada bi raspravljali o njima kao o Ani Magaš.... 

-Tagore-

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 32
   [Obrisani korisnik]
28.9.2010 9:58:29   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 33
   [Obrisani korisnik]
28.9.2010 10:01:00   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 34
28.9.2010 10:09:40   
njanja
IZVORNA PORUKA: cvrčak

Od 486 policijskih prijedloga da se nasilnik udalji iz kuće ili stana, sudovi su iseljenje naložili u svega 164 slučaja.

Znači onih 322 nasilnika su suci poslali kući da opet premlate svoje žene na mrtvo ime i nikome ništa.
Koliko od premlaćenih žena će  opet pozvati policiju?
Zašto se čudimo kada jednoj prekipi pa ubije u samoobrani?
ne opravdavam ubojstvo,samo razumijem zašto je došlo do njega.
 TOČNO TO!!!!

-Tagore-

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 35
28.9.2010 10:13:04   
anaxx

Od 486 policijskih prijedloga da se nasilnik udalji iz kuće ili stana, sudovi su iseljenje naložili u svega 164 slučaja.

Znači onih 322 nasilnika su suci poslali kući da opet premlate svoje žene na mrtvo ime i nikome ništa.
 TOČNO TO!!!!

slažem se!

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 36
28.9.2010 11:05:27   
novamama
poznajem ženu koja je ubila muža, godinama ju je premlaćivao...cijeli grad se spasio, tip je bio baš kreten...
odslužila je zatvorsku kaznu, sad opet ima muža...
žena je super!

ovdje ipak nije o tome riječ, već o ani i lucijanu magaš, bili su normalni i dobri ljudi i jedan i drugi...nesretnim slučajem dogodilo se to što se dogodilo...

njanja, ne moraš mi crtati, dobro znam o čemu govorim...
ne volim kada se veliča ili žaluje samo jedna strana...ja ću prva stati u stranu slabijih, a tko je to u cijeloj ovoj priči?
ana magaš? svakako
ili njezin pok. muž i njegova obitelj (ma koliko para imali)...da...(odbacite predrasude malo!)
ili njezin sin?...on pak najviše....
svi skupa!
i zato ne osuđujte ni njega ni njegove jer niste u njihovoj koži, a malo tko se danas zna i staviti u tuđu kožu, a sve ste pune velikih riječi, ja bi ovo ja bi ono, a kad zagusti - crta!

ovo je tema o ani magaš, a ne o sudstvu...

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 37
28.9.2010 11:12:26   
njanja
novamama, u stilu "nove ja" koja ne želi raspravljati, samo ću PONOVNO potpisati pametan post: 

-Tagore-

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 38
28.9.2010 11:17:55   
novamama

novamama, u stilu "nove ja" koja ne želi raspravljati, samo ću PONOVNO potpisati pametan post: 

opet ti meni crtaš...kao da ne mislimo isto...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 39
28.9.2010 11:22:35   
Zvonki
Možemo raspravljati do iznemoglosti ali nema opravdanja za ubojstvo. Banalan primjer ću dati - imala sam očuha zlostavljača koji me je znao pretući na mrtvo ime. Bio je alkoholičar. Zar sam ga trebala ubiti? Osjećala sam prema njemu mržnju, prijezir, ljutnju ali mi nikada nije palo napamet uzeti nož i nasrnuti na njega. Čovjek je alkoholičar, za većinu tih stvari nije niti kriv jer je pijanica. Ne moram spominjati ni to da je i mamu tukao pa ga naravno nije ubila.
Danas, nakon 15 godina tog čovjeka mogu primiti u kuću, ugostiti jer se promjenio. Ne pije, ja sam mu sve oprostila...
Gdje ćemo doći ako svemu počnemo stajati na kraj ubojstvom??? Nije li imala Ana neku drugu mogućnost? Otići? Pokušati mu pomoći? Javiti se nekoj udruzi kojih ima, ne možemo reći da ih nema? Bilo što? Ali ona je ubila čovjeka. I za to mora odslužiti kaznu. Ma koliko nam draga bila. Isto bih rekla i za svoje vlastito dijete. Ubila si čovjeka namjerno? Odgovaraj...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 40
28.9.2010 11:34:59   
njanja
Ana Magaš je doživotno kažnjena, iako je na slobodi...Niti ima sina, a sa posljedicama onog što je učinila morati će živjeti do kraja života....Koliko ju vidim, nije joj lako živjeti s time i mislim da veće kazne od toga nema... Zvonki, svaka čast tebi, nisam znala za tu tvoju situaciju i svaka čast što ste sada u dobrim odnosima i što se čovjek promijenio....Ali da si ga onda ubila, ja bi te opravdala jer je on očito ubijao tvoju mamu i tebe godinama. Kao što rekoh, ovo je moje mišljenje i nitko mi ne mora reći jesam li u pravu ili nisam....Ako i nisam, svejedno ću tako misliti i osijećati.... Nego, u srijedu ili četvrtak je u NL bio članak o zlostavljanoj ženi, ispričala je svoju priču, preduga je da bi ju prepisivala....Ali kada to čitate, smuči vam se, jer je žena godinama bila nezaštićena od sustava.... Ako se pitate tko daje pravo ženi da ubije muža koji ju zlostavlja, prvo se trebate pitati tko njemu daje pravo na zlostavljanje????   

-Tagore-

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 41
28.9.2010 11:45:34   
njanja
evo imamo na raji temu: Mirela Sršić KOvač....na kojoj piše u članku: Ove godine ubijeno 
deset žena
Mirela Sršić-Kovač deseta je žena (ako se računa i smrt Dubravke Horvat, koja je ubijena prije četiri godine, no počinitelj je otkriven ove godine, op.a.) koju je ove godine ubio njezin suprug, dečko ili intimni partner. Statistika za 2009. još je pogubnija jer je lani ubijena 21 žena, od toga je u 13 slučajeva ubojica bio muž ili partner. Od preostalih osam slučajeva, žene su u četiri slučaja nastradale od ruku sinova, u tri slučaja ubio ih je otac, a u jednom kći. Svi ti podaci ukazuju na sve očitije probleme vezane uz obiteljsko nasilje. (ija)
 I sad svi žalimo nad tim ženama....A kada jedna žena ubije nasilnika, onda raspravljamo o tome da je imala drugih mogućnosti??? MA KOJIH MOLIM VAS??? da nazove tatu i kaže: hej tata, muž me zlostavlja??? A njen tata je jači od njegovog pa će ga istući...Ili možda da je zvala Supermena da ju spasi??? 

-Tagore-

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 42
28.9.2010 11:59:44   
Zvonki
Meni bi veća kazna bila da ga je pokušala strpati u zatvor pa neka trune unutra. (i nemojte mi reći da to nije moguće jer se ženama ništa ne vjeruje, one su potlačene i sl.)

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 43
28.9.2010 12:15:43   
njanja
evo, dati ću si truda prepisati djelove iz članka u NL.... IZvor: Novi LIst, prilog PLUS, srijeda, 22.09.2010., piše Vesna Roller, "U povodu dana borbe protiv nasilja nad ženama naša sugovornica na temelju osobnog iskustva poručuje: NEMOJTE PASTI DO DNA, ZLOSTAVLJANJU RECITE NE" "Ana kaže da se udala iz velike ljubavi nakon dugogodišnje veze....Zlostavljanje nije počelo odmah.....Nakon presečjenja u Hravstku, odmahg su počele grozote....-Dugo sam vjerovala da će se stvari promijeniti. Dugo sam ČAK voljela svog muža nakon što me počeo zlostavljati....-Maltretira vas, vrijeđa, udara, a potom se rasplače, kleči na koljenima i moli oprost, obećaje kako će se popraviti...Slijede 2 tjedna divnog života, kupuje vam cvijeće i poklone, radi u kući sve što treba. Potom ponovno počinje......-Vremenom stanke postaju sve kraće, napadi sve češći-Beskrajne tirade, uglavnom pred djecom, često noću, u kojima je ona bila kurva, nezahvalnica, nesposobna, glupa, jadna-Gubite snagu i više ne možete normalno razmišljatiAna kaže da je prestala jesti spavati, razmišljala je baciti se s balkona-Obeaćala sma se svim nadležnim institicijama, ali pomoć od njih nije dobila. Desetak puta zvala je policiju.-Policajci su u ophođenju bili korektni, razgovarali samnom, odveli bi muža u postaju. No on bi im tamo rekao da sam ja njega gurnula , da sam ga udarila, da sam započela svađu, pa je policija podnosila prijave i protiv mene i protiv njega. Kad sam pitala zašto to čine, objasnili su mi da oni ne mogu istraživati što se dogodilo, nego to mora učiniti sud.... MORAM LI DALJE PISATI?????? Ana je imala peh da je njezin suprug imao dobre veze među lokalnim moćnicima pa su tako sve prijave završavale u ladici jedne sutkinje. Sud nije donio niti jednu presudu. Sve prijave su riješene tek puno kasnije.... Ni u centru za socijalnu skrb, Ana nije bolje prošla: -Tretirali su me s očitim nepovjerenjem. Komentirale su kako suviše dobro izgledam za nekoga tko trpi maltretiranje.... Eto....ovo je Ana ili Ivana ili Marina ili tko god...Možda i Ana Magaš.....Jel vam slabo sad kada ovo pročitate?Jel još mislite da je mogla nekoga nazvati???I ova Ana je još i nazvala....I nitko joj nije pomogao...A koliko je onih Ana Magaš koje nikoga ne zovu jer misle da to zaslužuju???    

-Tagore-

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 44
28.9.2010 12:18:06   
Zvonki
Njanja, ti se silno trudiš dokazati da je u redu ubiti čovjeka. A druga strana će braniti pravo na život. I tu nema kraja. Pa hajmo fino na kavicu u CB user posted image

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 45
28.9.2010 12:24:45   
njanja
IZVORNA PORUKA: Zvonki

Njanja, ti se silno trudiš dokazati da je u redu ubiti čovjeka. A druga strana će braniti pravo na život. I tu nema kraja. Pa hajmo fino na kavicu u CB user posted image
 Ma naravno Zvonki....Ja imam čak i pištolje, po 1 ispod kreveta, u ladici u uredu, u autu....Ma naravno.... Zvonki, ja se trudim objasniti kako shvaćam zašto je Ana Magaš napravila to što je napravila....Na kraju krajeva na temi smo o Ani Magaš.... Ali moja greška što uopće iša pišem...Ionako se na raji samo treba pljeskati, u tome smo najbolje!!! Pozdrav

-Tagore-

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 46
28.9.2010 12:26:22   
Zvonki
Zvonki, ja se trudim objasniti kako shvaćam zašto je Ana Magaš napravila to što je napravila....Na kraju krajeva na temi smo o Ani Magaš.... Ali moja greška što uopće iša pišem...Ionako se na raji samo treba pljeskati, u tome smo najbolje!!! Pozdrav

Kao što vidiš, ja ne plješćem na tvoju objavu da shvaćaš ubojicu user posted image  Ja branim SVOJ stav da nije trebala ubiti muža. I točka.user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 47
   [Obrisani korisnik]
28.9.2010 12:26:40   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 48
28.9.2010 12:28:59   
Zvonki

našla je tko ga je dočekao u mraku,ubio boga u njemu i obećao mu polagano i mučno umiranje.

od onda nikada više nije radio probleme. Čak se povremeno i nađe sa kćerkom u javnosti.

Ok, ja branim taj stav - ali ne oduzeti život drugom čovjeku! Haloooo user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 49
28.9.2010 12:44:32   
novamama
IZVORNA PORUKA: Zvonki

našla je tko ga je dočekao u mraku,ubio boga u njemu i obećao mu polagano i mučno umiranje.

od onda nikada više nije radio probleme. Čak se povremeno i nađe sa kćerkom u javnosti.

Ok, ja branim taj stav - ali ne oduzeti život drugom čovjeku! Haloooo user posted image

slažem se s jednom i drugom...

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!