|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vjera i crkva
20.10.2010 18:15:30   
ivanaa
Neznam dal je tema greška,al pod zadnje stalno tu slušam o katoličkoj crkvi..Pa eto povuklo me za jezik.
Mislite li da je crkva uopće bitna za vjeru.Ja nepodnosim crkvu al  jesam vjernik.Gade mi se svečenici i njihova djela al vjerujem u Isusa.Nije li i on sam pobacao svečeništvo??Največa mafija je Vatikan??Ne kužim kako ljudi tako nevide očite stvari.Majke trpe svečenike pedofile??Kako je to moguče.
Isus da-crkva ne!

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Vjera i crkva
20.10.2010 18:19:01   
pincirotvajler
ja nisam vjernik

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 2
20.10.2010 18:23:01   
leilany
i ja vjerujem u Boga,ne u zidove.....nit u te svecenike...
ko je on da mi odrijesi moje grijehe...
samo Bog to moze...

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 3
20.10.2010 18:27:10   
lilia
Djelomično se slažem s tobom.
Ali tebe ništa ne sprječava da odeš u crkvu i pomoliš se bez obzira na to kakav je svećenik u toj crkvi ili kakav je Vatikan. Svi će oni odgovarati jednog dana.

Svećenik iz moje župe voli virnut u čašicu i tko zna što još radi ali ja volim crkvu u kojoj sam se pričestila i bermala i imam potrebu ući u nju i pomoliti se, osjetiti onaj miris i sigurnost iz djetinjstva. Molitva u toj crkvi mi zaista pomaže i umiri me kad god mi je potrebno.

Nažalost, nisam vjenčana u crkvi jer moj muž razmišlja slično kao i ti i ja ga u jednu ruku razumijem i ne želim prisiljavati na to.

Što se tiče majki koje trpe svećenike pedofile, te baš i nisu čiste a o svećenicima koji zataškavaju takve stvari nemam riječi. Gade mi se.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 4
20.10.2010 18:29:41   
Ninaa
Ja sam vjernik i idem u crkvu. Mi imamo super svećenika i stvarno je uvijek od pomoći i onak je baš kak treba biti. Nisam neki fanatik molim se koliko stignem, tak i idem u crkvu koliko mogu, meni je tam uvijek lijepo i baš se opustim. Dugo godina sam pjevala u zboru,tamo su mi prijatelji župnik uvijek ima neku propovijed koja je poučna i životna. Crkva je više institucija koja ne mari za malog čovjeka to veli i naš svećenik sam. Mene najviše smetaju lažni moralisti koji se tuku u prsa i na sav glas govore koliki su  vjernici, a sude druge i isti su ko i oni o kojima pričaju da ne valjaju. Trube protiv kontracepcije a i sami je koriste, protiv psovača a psuju itd da ne nabrajam dalje.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 5
20.10.2010 18:31:41   
Ninaa
Ali kao što je lilia rekla volim one stare zidine, miris, sve te bakice i ljude koje godinama viđam maltene na istom mjestu, a pogotovo volim kad je Božić i zornice. Sve me to jako podsjeća na djetinjstvo i budi u meni lijepe uspomene

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 6
20.10.2010 18:37:01   
Fever
u crkvu rijetko idem, pogotovo nakon viđenih djjela naših župnika i svećenika, ljudi nemaju za jesti a oni im govore da su grešnici ako nedaju crkvi novac user posted image ali vjerujem u Boga i vjernik sam, Isus je rekao digni kamen, stinu bilo šta i ja san tu user posted image

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 7
20.10.2010 18:55:22   
Zvonki
Ako me sjećanje dobro služi, Isus je razbacao trgovce koji su tržili u crkvi. Vjera jest važna, i Isus, ali bez nedjeljne mise, ispovijedi i pričesti nitko ne može biti vjernik u pravom smislu riječi. Isus je osnovao crkvu, dao nam svoje tijelo u znak Njegove prisutnosti. Svake nedjelje ja Ga ponovno srećem i veselim se tom susretu. Onaj tko misli da je vjernik samo ako se jednom davno pričestio, ok. Nikome ne sudim. Ali za mene, vjera je daleko više od onoga da kažem - ja sam kršćanin. O Vatikanu i svećenstvu neću pričati. Ali, nije sve ni tako zatrovano u crkvi kako nas bombardiraju sastrane. U svakom žitu ima kukolja, slažem se. Ali pljuvati po instituciji a bez dovoljno znanja koliko nam ustvari ta institucija znači za vjeru je, u najmanju ruku - nepotrebno.

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 8
20.10.2010 19:39:14   
breskvica22
vjernik samali slabo idem u crkvu.trebala bi cesce ali eto

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 9
20.10.2010 19:48:24   
Točkica28
bitno je živjeti vjeru

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu breskvica22)
Neposredna veza do poruke: 10
20.10.2010 19:53:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Zvonki

Ako me sjećanje dobro služi, Isus je razbacao trgovce koji su tržili u crkvi. Vjera jest važna, i Isus, ali bez nedjeljne mise, ispovijedi i pričesti nitko ne može biti vjernik u pravom smislu riječi. Isus je osnovao crkvu, dao nam svoje tijelo u znak Njegove prisutnosti. Svake nedjelje ja Ga ponovno srećem i veselim se tom susretu. Onaj tko misli da je vjernik samo ako se jednom davno pričestio, ok. Nikome ne sudim. Ali za mene, vjera je daleko više od onoga da kažem - ja sam kršćanin. O Vatikanu i svećenstvu neću pričati. Ali, nije sve ni tako zatrovano u crkvi kako nas bombardiraju sastrane. U svakom žitu ima kukolja, slažem se. Ali pljuvati po instituciji a bez dovoljno znanja koliko nam ustvari ta institucija znači za vjeru je, u najmanju ruku - nepotrebno.

Potpisujem sve od prve do zadnje rečenice. ne želim se uplitati u rasprave, ali reći ću samo da mi jako, jako smeta kad ljudi koji nisu vjernici govore toliko loše o vjeri (ne o Crkvi, to je druga tema). To je kao da ja pljujem po nuklearnoj fizici, a nemam pojma o tome. Ako ne vjerujem, onda me ni ne zanima hoće li netko ići u crkvu ili ne, kakvi su tamo svećenici i tome slično.

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 11
20.10.2010 20:52:16   
Thea
IZVORNA PORUKA: Ninaa

Nisam neki fanatik molim se koliko stignem, tak i idem u crkvu koliko mogu Crkva je više institucija koja ne mari za malog čovjeka to veli i naš svećenik sam. Mene najviše smetaju lažni moralisti koji se tuku u prsa i na sav glas govore koliki su  vjernici, a sude druge i isti su ko i oni o kojima pričaju da ne valjaju. Trube protiv kontracepcije a i sami je koriste, protiv psovača a psuju itd da ne nabrajam dalje.

Slažem se s tobom..ja sam kao dijet voljela ići u crkvu jer smo imali divnu časnu sestru koja je s nama igrala se i vjeronauk smo učili kroz igu i bez prisile.Znali smo ići u župni ured i kad nismo imali vjeronauk jer smo se tamo družili i igrali.Danas gledam kako tu dijecu prisiljavaju da idu na vjeronauk,na misu,moraju skupljati potpise da su bili na misi da oni to vide da bi djecu pustili na prićest,firmu itd..Jednostavno sve više odbijaju djecu od crkve i onda se čude zašto većina te djece poslije firme više ne dolaze na misu i u crkvu.Nek se zapitaju jeli stvarno problem u ljudima ili u Crkvi i njihovim svećenicima...

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 12
20.10.2010 21:02:00   
mala pcelica
ne vjerujem ni u crkvu ni u Boga kao biće ,al vjerujem da postoji "nešto" al da to nesto nema veze ni sa crkvom ni sa vjerom.....

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu Thea)
Neposredna veza do poruke: 13
20.10.2010 22:02:37   
mamacita
Koja skakljiva tema... slicno onoj o vjeronauku u skoli. Isto toliko razlicitih odgovora. Moje vlastito iskustvo uvjerilo me je da su crkva kao institucija (i zgrada) nebitni za covjekovu vjeru. Ako covjek vjeruje u Boga (krscanstvo), ako zivi onako kako mu savjest i Biblija nalazu onda je vjera koju taj covjek ima u sebi jaca od bilo kakve dogme, tajne i misterija (crkva ih je prepuna; sve sto ljude uistinu zanima je istina, no vrlo cesto kao odgovor na neka malo dublja pitanja javlja se TO JE MISTERIJ, jer im crkva ne moze dati odgovor koji ni sama jos ne zna). Put k Bogu je subjektivan, a ne ogranicen s nekim strogo pridrzavanim pravilima.
Sta se tice svecenika pedofila. Naveliko se govorilo da su sve to lazi i izmisljotine onih koji zele nauditi katolickoj crkvi. No, nesto za sto se je sam Papa javno ispricao zrtvama takvog maltretiranja ne moze biti laz. Cemu onda isprika ako je sve to laz? Dakle, nije laz. Nisu svi svecenici iskvareni ovozemaljskom moci ima ih onih iskrenih u srcu koji velikodusno daju sebe u sluzenju ljudima da kroz njih ljudi lakse otkriju svoj put k vjeri. Takvi su uistinu rijetki, no ima ih.

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 14
20.10.2010 22:05:49   
lukici

IZVORNA PORUKA: breskvica22

vjernik samali slabo idem u crkvu.trebala bi cesce ali eto

Djeca su za sve ljude njihov život
P-18.06.2008

Neposredna veza do poruke: 15
20.10.2010 22:07:08   
pako

IZVORNA PORUKA: breskvica22

vjernik sam ali slabo idem u crkvu.trebala bi cesce ali eto

istina...i zbog toga mi je jako žao...

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
MATEO 06.03.2010. 01:17h

Neposredna veza do poruke: 16
20.10.2010 22:08:34   
dominik
IZVORNA PORUKA: mala pcelica

ne vjerujem ni u crkvu ni u Boga kao biće ,al vjerujem da postoji "nešto" al da to nesto nema veze ni sa crkvom ni sa vjerom.....

potpisujem..iako imam sve sakramente i djecu sam krstila, previse losih stvari mi se desilo u zivotu da bi mogla vjerovati da je gore netko "dobar"...drugo - vjerujem u ljude, drzim se zapovijedi jer su dobra vodilja kako biti covjek, dobar covjek...a raspravu o crkvi i vjeri prepustam drugima

Neposredna veza do poruke: 17
20.10.2010 22:08:41   
mišica 666
ja vjerujem u Boga ali crkva kao institucija i svečenici nemaju veze s tim. dakle ivanaa u potpunosti se slažem s tobom.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu lukici)
Neposredna veza do poruke: 18
20.10.2010 22:10:24   
Nika 24052006
Ja vjerujem u Boga,idem u crkvu(nešto rijeđe otkad se Ines rodila,jer ona najčešće spava kad je sv.misa).Nema mi ljepšeg nego kleknuti pred raspelo i pomoliti se.Svećenik nam nije neko cvijeće,dosta voli novac i favorizira određenu političku stranku,a smatram da tomu nema mjesta u crkvi.No,ne idem ondje zbog njega,ponekad ga i ne slušam kad priča nebuloze,jednostavno se isključim,i bavim se molitvom u svojim mislima.Molim se prije spavanja,zahvalim se Bogu na zdravpoj djeci i divnoj obitelji.Ne znam,meni nekako nedjelja nije nedjelja ako ne odem u crkvu.A o Vatikanu i svemu ostalom ne bi,jer bi bacila kost,pa bi bilo svašta na ovoj temiuser posted image

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

Neposredna veza do poruke: 19
21.10.2010 0:27:55   
Wukovarka
Vjerujem u Boga, da i krščanka sam...
Kao djete sam jedva čekala nedjeljne mise jer smo imali jako dobrog svećenika koji je ponajprije bio tu za djecu.

Kako sam se puno selila taj osjećaj povezanosti sa crkvom se izgubio.
Volim otići na misu, ali ne slušati svečenika...već se pomoliti Njemu i biti mu blizu.
Pored cura to je sad teže izvedivo bar dok Tena malo ne poraste...ali naš svečenik nije baš blagonaklon ljudima kako bi trebao biti, pa ta misa nema onaj svoj sadržaj.

Moglo bi se tu puno pričati...ali reći ću to...krščanka sam, ali sam malo zapostavila vjeru

< Poruku je uredio Wukovarka -- 21.10.2010 0:35:10 >

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 20
21.10.2010 0:31:49   
CallamityJane
ja cu samo komentarisati da je meni cudno kako se ova tema jos nije zahuktala user posted image

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 21
21.10.2010 8:42:00   
ELENA35
IZVORNA PORUKA: Thea

IZVORNA PORUKA: Ninaa

Nisam neki fanatik molim se koliko stignem, tak i idem u crkvu koliko mogu Crkva je više institucija koja ne mari za malog čovjeka to veli i naš svećenik sam. Mene najviše smetaju lažni moralisti koji se tuku u prsa i na sav glas govore koliki su  vjernici, a sude druge i isti su ko i oni o kojima pričaju da ne valjaju. Trube protiv kontracepcije a i sami je koriste, protiv psovača a psuju itd da ne nabrajam dalje.

Osobno sam veliki vjernik,iznad svega vjerujem u Boga,i svaki dan se prije spavanja pomolim..ali u crkvu ne volim ići..kad osjetim potrebu odem u katedralu,tamo nađem svoj mir..ili odem u riječko svetište na Trsat...Au ove naše crkve i po misama ne idem,što mi neki i zamjeraju,ali...
Došli neki novi svećenici,provode neke svoje vrste misa,običaje..djeca na crkvenom vjeronauku prolaze torturu,i ja svoje i ne puštam da to trpe..a sa svećenikom se ne može razgovarati,on stalno ponavlja samo svoje i gotovo..a Vedrana ima krizmu na proljeće..baš bi voljela vidjeti da ju ne pusti da to obaviuser posted image ..Zamislite,djeca koja ne znaju određenu molitvu moraju stajati ispred kipića sv.Ante da ga prosvijetliuser posted image ,pa tko priča dok ne smije,svećenik ih "lupi"onom svojom špagom od halje po glavi..više se i ne mogu sjetiti svih njegovih gluposti radi kojih djeca izbjegavaju vjeronauk
Slažem se s tobom..ja sam kao dijet voljela ići u crkvu jer smo imali divnu časnu sestru koja je s nama igrala se i vjeronauk smo učili kroz igu i bez prisile.Znali smo ići u župni ured i kad nismo imali vjeronauk jer smo se tamo družili i igrali.Danas gledam kako tu dijecu prisiljavaju da idu na vjeronauk,na misu,moraju skupljati potpise da su bili na misi da oni to vide da bi djecu pustili na prićest,firmu itd..Jednostavno sve više odbijaju djecu od crkve i onda se čude zašto većina te djece poslije firme više ne dolaze na misu i u crkvu.Nek se zapitaju jeli stvarno problem u ljudima ili u Crkvi i njihovim svećenicima...

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."

(Odgovor članu Thea)
Neposredna veza do poruke: 22
21.10.2010 9:06:08   
pakić
Koja skakljiva tema... slicno onoj o vjeronauku u skoli. Isto toliko razlicitih odgovora. Moje vlastito iskustvo uvjerilo me je da su crkva kao institucija (i zgrada) nebitni za covjekovu vjeru. Ako covjek vjeruje u Boga (krscanstvo), ako zivi onako kako mu savjest i Biblija nalazu onda je vjera koju taj covjek ima u sebi jaca od bilo kakve dogme, tajne i misterija (crkva ih je prepuna; sve sto ljude uistinu zanima je istina, no vrlo cesto kao odgovor na neka malo dublja pitanja javlja se TO JE MISTERIJ, jer im crkva ne moze dati odgovor koji ni sama jos ne zna). Put k Bogu je subjektivan, a ne ogranicen s nekim strogo pridrzavanim pravilima.

U potpunosti se slažem sa ovim. Ja nekako ovih godina tražim sebe u vjeri, ali nisam još načisto sama sa sobom...

Patrik i Kiki, moja dva sunca

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 23
21.10.2010 9:35:46   
ninolina
IZVORNA PORUKA: pakić

U potpunosti se slažem sa ovim. Ja nekako ovih godina tražim sebe u vjeri, ali nisam još načisto sama sa sobom...

potpisujem....
ja idem jako slabo u crkvu, učimo djecu o tome ali nekako nemam volje ići tamo....Znam da nejdem zbog svečenika ali jednostavno nemam potrebu...
A to kaj je Thea rekla je istina...kod nas je koma...razdvajaju dječake od djevojčica na vjeronauku user posted image da si nebi bili blizu, a kad ste već spomenuli školu....kod nas ne može na pričest, firmu ako nejde na vjeronauk u školi...meni je to prestrašno...u previše se toga mješa crkva i mislim da ima sve manje povezanosti sa vjerom..

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu pakić)
Neposredna veza do poruke: 24
21.10.2010 9:46:46   
MILLA
IZVORNA PORUKA: callanhoe

ja cu samo komentarisati da je meni cudno kako se ova tema jos nije zahuktala user posted image

da ....to sam i ja pomislilauser posted image

al ču nadodat,da potpisujem zvončicu......krščanka sam,vjerujem u isusa,vjerujem u Božju riječ-bibliju.vjerujem da je molitva največe oružje koje nam je dao za SVAKU životnu situaciju... naš se život iz potpunosti promjenio pred 5 godina kada smo muž i ja nakon samo jedne molitve doživjeli prisutnost ,dodir,i mir. takav mir koji u životu nismo doživjeli. od tada,sve nam se promjenilo. a nikada me prije nije zanimalo,niti crkva,posebno vatikan i sve te stvari..ali što kaže zvonči..svai če za sebe jednom stati pred NJega i odgovarati za svoja djela. svaki..kako oni,tako i mi....

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Biste li radije upisali dijete u vrtić ili unajmili dadilju?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!