ELENA35 -> RE: Vjera i crkva (21.10.2010 8:42:00)
|
IZVORNA PORUKA: Thea IZVORNA PORUKA: Ninaa Nisam neki fanatik molim se koliko stignem, tak i idem u crkvu koliko mogu Crkva je više institucija koja ne mari za malog čovjeka to veli i naš svećenik sam. Mene najviše smetaju lažni moralisti koji se tuku u prsa i na sav glas govore koliki su vjernici, a sude druge i isti su ko i oni o kojima pričaju da ne valjaju. Trube protiv kontracepcije a i sami je koriste, protiv psovača a psuju itd da ne nabrajam dalje. Osobno sam veliki vjernik,iznad svega vjerujem u Boga,i svaki dan se prije spavanja pomolim..ali u crkvu ne volim ići..kad osjetim potrebu odem u katedralu,tamo nađem svoj mir..ili odem u riječko svetište na Trsat...Au ove naše crkve i po misama ne idem,što mi neki i zamjeraju,ali... Došli neki novi svećenici,provode neke svoje vrste misa,običaje..djeca na crkvenom vjeronauku prolaze torturu,i ja svoje i ne puštam da to trpe..a sa svećenikom se ne može razgovarati,on stalno ponavlja samo svoje i gotovo..a Vedrana ima krizmu na proljeće..baš bi voljela vidjeti da ju ne pusti da to obavi[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley7.gif[/image]..Zamislite,djeca koja ne znaju određenu molitvu moraju stajati ispred kipića sv.Ante da ga prosvijetli[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image],pa tko priča dok ne smije,svećenik ih "lupi"onom svojom špagom od halje po glavi..više se i ne mogu sjetiti svih njegovih gluposti radi kojih djeca izbjegavaju vjeronauk Slažem se s tobom..ja sam kao dijet voljela ići u crkvu jer smo imali divnu časnu sestru koja je s nama igrala se i vjeronauk smo učili kroz igu i bez prisile.Znali smo ići u župni ured i kad nismo imali vjeronauk jer smo se tamo družili i igrali.Danas gledam kako tu dijecu prisiljavaju da idu na vjeronauk,na misu,moraju skupljati potpise da su bili na misi da oni to vide da bi djecu pustili na prićest,firmu itd..Jednostavno sve više odbijaju djecu od crkve i onda se čude zašto većina te djece poslije firme više ne dolaze na misu i u crkvu.Nek se zapitaju jeli stvarno problem u ljudima ili u Crkvi i njihovim svećenicima...
|
|
|
|