Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 4.6.2011 15:32:22
|
|
|
|
mišica 666
|
evo ja se slažem s ovim člankom u potpunosti svi se izjašnjavaju ko vjernici ali malo ih je doista spremno živjeti tu vjeru. doista mi je to malo licemjerno.
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 4.6.2011 15:52:39
|
|
|
|
Zvonki
|
O čemu ti briješ mišice? Čemu opet tema koja će podići tenzije? Čitaj taj Jutarnji i komentiraj na njemu o ovom članku ako te toliko zabrinjava broj "nazovikatolika"
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 4.6.2011 16:08:45
|
|
|
|
Zvonki
|
I da, piše se koliki i Hrvati - sa velikim H
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 4.6.2011 16:38:16
|
|
|
|
mišica 666
|
zvonki koji je tvoj problem. ako ne želiš komentirati nemoj.
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 4.6.2011 16:55:03
|
|
|
|
pincirotvajler
|
neki jesu neki ne,mislim relativno je ko i sve zvonki zna da će ova tema ko i svaka druga slična preći u natezanje i svađu nije mislila ništa loše vjerujem
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 4.6.2011 16:58:12
|
|
|
|
mišica 666
|
ma neznam pinci najbolje da na forumu imamo samo teme o rođendanima rođenju i štrikanju da ne bude tenzija. ja s ovim nisam nikog povrijedila ako se pronašla u članku njen problem a ovako prozivanje nije uredu. forum i postoji da bi se družili i zdravo raspravljali. na kraju krajeva i meni 100 tema ne odgovara pa koja mi tema ne odgovara preskoćim i bog. di bi došli kad bi svak svakoga špotao za temu.
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 4.6.2011 17:01:55
|
|
|
|
pincirotvajler
|
imaš pravo,i dosadno je ako su teme uvijek jedno te iste budu se već curke javile,ja neznam o vjeri jer nisam vjernik
|
|
[Obrisani korisnik] 4.6.2011 17:14:01
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Koliki su istinski vjernici Hrvati 4.6.2011 17:34:55
|
|
|
|
mišica 666
|
ma mene je zapravo potaklo to što u životu susrećem par osoba koji se deklariraju kao ekstra vjernici ali kad treba koga osudit ne bace kamen nego cilu stinu. moram priznat da me to frustrir. naravno ne tvrdim da su svi vjernici takvi ali ima ih više falših nego pravih. i ne treba shvatiti moju temu kao nešto negativno. možda svi vidimo u čemu griješimo i poradimo malo na sebi.
|
|
RE: Koliki su istinski vjernici Hrvati 4.6.2011 17:46:53
|
|
|
|
Zvonki
|
Mene samo smeta da netko od nas uopće komentira tko je kakav katolik, odnosno vjernik? Koji su bolji? Oni koji su svakodnevno u crkvi a poslije mise ne mogu pomoći bratu? Ili oni koji ne idu u instituciju ali su bolji ljudi od ovih prvih? Dalo bi se o tome razglabati i opet ćemo završiti kao prošli puta kod teme popisa stanovništva i izjašnjavanja o vjeri...Ako se sjećate... Ja se samo nadam da će nam se svima jednako pravedno suditi...Ali ne crkva, ne svećenik, ne susjedi nego Bog.
|
|
RE: Koliki su istinski vjernici Hrvati 4.6.2011 17:47:19
|
|
|
|
Zvonki
|
Ispričavam se mišice jer sam reagirala ružno
|
|
RE: Koliki su istinski vjernici Hrvati 4.6.2011 17:58:41
|
|
|
|
mišica 666
|
zvonki sve 5. stvarno ne želim dizati tenzije ali eto u zadnje vrijeme sam se popikavala na već spomenutu "problematiku". i doista mislim da smo dovoljno zreli da možemo argumentirano raspravljati bez ljutnje.
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 4.6.2011 18:15:39
|
|
|
|
njanja
|
uuuu, odlicna tema za debatu i clanaka mislice!!! Vec sam se mnogo puta uvjerila da je za vecinu deklariranih katolika, "pravi" katolik samo onaj koji se ponasa u skadu sa cerkvenim pravilima, ali ne i onaj koji se ne ponasa u skladu s crkvenim, ali se ponasa u skladu s Bozjim pravilima ( za mene su tomoralna i ljudska pravila po kojima pokusavam zivjeti, nekad uspijevam, a nekad ne)... Isto tako nazovimo ih "crkveni vjernici" su mnogo puta netolerantni, maliciozni i ograniceni, sto sam puno puta vidjela u vlastitoj obitelji, a i na puno drugih mjesta. Na ovom popisu stanovnistva odlucila sam nakon dugog promisljanja da se ne izjasnim kao katolik. Vjerujem u Boga i kako clanak kaze ja sam jedna od onih koja vjeru interpretira na svoj nacin pa eto time spadam vjerojatno u kategoriju iz naslova teme-kolika sam ja hrvatica istinska vjernica??
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 4.6.2011 19:52:16
|
|
|
|
mišica 666
|
Na ovom popisu stanovnistva odlucila sam nakon dugog promisljanja da se ne izjasnim kao katolik. Vjerujem u Boga i kako clanak kaze ja sam jedna od onih koja vjeru interpretira na svoj nacin pa eto time spadam vjerojatno u kategoriju iz naslova teme-kolika sam ja hrvatica istinska vjernica?? ovo apsolutno potpisujem.
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 5.6.2011 8:44:20
|
|
|
|
Bebys
|
cuj zivot je u hr. jako tezak financijski a zato nije kriva crkva od tuda ti POLAZI SVA NERASPOLOZENJA I RUZNA RAZMISLJANJA JER COVJEK KADA NEMA LOVE SVE MU IDE NA ZIVCE...sto je donekle i normalno... a ostalo...tradicionalni KATOLICI to je uhr uglavnom slucaj... sto se tice prakticiranja vjere oduvijek je bilo i ostat ce da se lose prakticira... TO NIJE SAMO U NASOJ DRZAVI TO JE ISTO I U SVAKOJ DRUGOJ DRZAVI ....SVUGDJE JE ISTO... EVO OVDJE SU PROTESTANTI PA ZATVARAJU CRKVE JER NA PAPIRU IMA PUNO VJERNIKA ALI NE I U PRAKSI... to je svugdje isto...to je samo vrsta tradicije... PS JA NISAM TRADICIONALISTA NEGO PRAKTICNI VIJERNIK KOLIKO MI TO MOJA GRESNOST DOPUSTA....nadam se.
|
|
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 5.6.2011 9:34:32
|
|
|
|
Fever
|
IZVORNA PORUKA: Bebys cuj zivot je u hr. jako tezak financijski a zato nije kriva crkva od tuda ti POLAZI SVA NERASPOLOZENJA I RUZNA RAZMISLJANJA JER COVJEK KADA NEMA LOVE SVE MU IDE NA ZIVCE...sto je donekle i normalno... isto mi nije jasno zašto si otvorila ovu temu, radi podizanja tenzija....ali uglavnom VI šta ne živite odi NE MOŽETE doživit kako je ljudima, pogotovo mladim obiteljima kojima nema NIKO da ih pogurne, iako se većina kaći na nasljedstva, rijekto ko može svoje uzet, ali eto ja i mm smo jedni od njih koji smo SNAĐI SE DRUŽE, nego dignemo kredite i onda svaki dan hebeni euro i franak skače, a plaća niotkud.... Tila san reć, da u nas ljudi JAKO teško žive i jedva, a crkva iz proračuna ionako sje***og grabi 20 milja kn i više jer neznamo, UZIMAJU od ljudi, nameću politiku onih koji im daju i još nabijaju grižnju savjesti! Ja u Boga virujen, i znan da Njega nema, da nebi bilo ni mene, ni moje sriće najveće M, ali u Crkvu ko instituciju sve manje, a u drugim državama crkve ne financira država, što je po meni i skroz normalno!
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 5.6.2011 9:53:00
|
|
|
|
Fever
|
Da me nebi krivo svatilo, diskusija je uvik super stvar, ali mislin da je ova tema promašaj, jer mi pun kufer već pitanja PO ČEMU SE MJERI BOLJI VJERNIK?! Budi dostojan sam sebi, i imaj svoje ja, a ne kod nas su većina katolici da bi susidi vidili, a te iste suside bi sutra izdali za kilo kruva KATASTROFA I kad kažem svoje mišljenje nekima, onda me gledaju ki da san ono došla iz svemira, pala sa kruške, jer kao Crkva i katolicizam prije svega, pa i prije obitelji, a iz bliskog sebi kruga znam prozvane KATOLIKE a nemaju pojma ništa o vjeri, ali križevi po stanu stoje, a ni ispovid se ne znaju, pa čak kad kažem da su katolička i pravoslavna crkva bile jedne davno davno, onda me se gleda ka da san luda.....uglavnom NEZNANJE JE najveći čovikov neprijatelj....BITNO da se veććina puca na NACIONALIZAM i domoljublje.... IZVORNA PORUKA: njanja Na ovom popisu stanovnistva odlucila sam nakon dugog promisljanja da se ne izjasnim kao katolik. Na to san se odlučila jer je pisalo ako se dosta ljudi ne izjasni, da postoji šansa da ne dobijaju toliko novaca od nas poreznih obveznika, uf sad se nasekira pravo!
< Poruku je uredio Fever -- 5.6.2011 9:57:56 >
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 5.6.2011 9:57:52
|
|
|
|
Gianna
|
Ja nisam katolkinja, pa Crkvu i ostale vjerske istitucije ne bi tila komentirati... Moje osobno mišljenje je da ukloliko viruješ u Boga, ne trebaš ine i kojekakve fratre, pope, hodže, učitelje i sl. da te vode kroz život i kažu šta je dobro, a šta ne... U Boga se viruje svim srcem, svakodnevno, 24/7 i vjeru u Boga treba živjeti na svoj način, jer na kraju krajeva sve je to individualno... Sorry cure ako sam utekla s teme
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 5.6.2011 10:05:27
|
|
|
|
Indy
|
IZVORNA PORUKA: Fever , a u drugim državama crkve ne financira država, što je po meni i skroz normalno! bas i nije tako, u njemackoj ako se izjasnis da si katolik uzimaju sa svake place odredjeni postotak za crkvu. i to lijepo pise na potrvdi o isplati place. nekazem da je to uredu, trebalo bi biti da svatko da crkvi koliko moze i tko hoce. a sto se tice lijepe nase, mislim da ima dogovor s Vatikanom oko tog financiranja, bez obzira kako se mi izjasnili.
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 5.6.2011 11:58:36
|
|
|
|
Bebys
|
u svim drzava europe mislim da u svim eu drzavama ako se nevaram .. VRIJEDI ISTO... NA POREZNOM PAPAIRU SE MORAS IZJASNITI KOJE SI VJERE I JEDAN POSTO TVOJE PLACE IDE ZA CRKVU ONOJ KOJOJ PRIPADAS... jedino mislim da ATEISTI nikome nista jer su nevjernici... tako da ovo je jako jako posteno a svecenici bilo koje religije imaju svoju normalnu placu kao i svi drugi u hr. je to malo NAROD PRETERAO... sam si je krvi...jer placa kada je krstenje kada je vjencanje kada je sprovod... to se nista ne placa... to ulazi u RADNI POSAO SVECENIKA... ali treba duboka i duga linija da ljudi u hrvatskoj do toga dodju....
|
|
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 5.6.2011 12:00:28
|
|
|
|
Bebys
|
USPUT PAPA ( sveti otac ) JE NA HIPODROMU IMAO DIVNU PROPOVIJED SA JAKO JAKO PUNO PRICE O OBITELJI I BRAKU... bolje da ste to slusale...bilo je vrlo poucno...jako jako i bogato mislima koje VRIJEDI POSLUSATI..za svaku majku i oca
|
|
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 5.6.2011 12:22:26
|
|
|
|
Juanita
|
meni je najljepša poruka bila neka svatko pazi da ima čistu savjest! i mislim da je to osnovica svega. i vjere i pravilnog puta u zivotu. tko je koliki katolik teško je za reći... puno je licemjera, a puno je i onih koji žive nauk a ne život vjere! znači koji se drze samo zakona crkve i ne gledaju van okvira... ugl. i ja se sažem s ovim člankom kad je u pitanju vjera, ali se i slažem da bi Crkva trebala promijeniti itekako svoj odnos prema narodu, mladima, ljudima u nevolji, nama kojima se rukama i nogama borimo da preživimo iz mjeseca u mjesec.
< Poruku je uredio Juanita -- 5.6.2011 12:26:13 >
|
|
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 5.6.2011 12:31:55
|
|
|
|
mm1209
|
ja se slažem s mišicom i njanjom, da skratim priču
|
|
|
|
RE: kolki su istinski vjernici hrvat 5.6.2011 12:38:48
|
|
|
|
bubaMaja
|
heheh, ne mogu ne primijetiti koliko dalmošica se osjetilo prozvanim komentirati na ovu temu ))) ja bih rekla na temu "Dajte Bogu božje, caru carevo" i dodala a HDZ-u glas jer vam je doveo papu u izbornoj godini licemjerno zar ne??
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!