|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svećenik pedofil
25.8.2011 12:18:15   
njanja

IZVORNA PORUKA: Bebys

pa promijenom teme i stavljanjem naslova nece se rijesiti taj problem...sigurno..

kao sto rekoh mene vise zabrinjava vrtic..ne crkva bas...jer to moze i nemora a i ti niti ides u crkvu niti ti djete ide pa nevidim sta si se toliko uplasila...

oooo babys, iznenadila biš se za mene. ja idem u crkvu. kada je prazna, uđem, zahvalim Bogu i za 3 min izađem van.... ili idem u razgledavanje crkava u turističkim obilascima....

a vezano za promjenu naslova, neće ništa promijeniti, ali ako razgovaramo o tome što smo si kupile za obuć i što smo danas za sebe napravile ili skuhale, onda valjda možemo i o ovom ozbiljnom problemu....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Kako ovo komentirate??
25.8.2011 12:19:57   
bubaMaja
i zbog ovakvih gnjusa, ljudi teško vjeruju ijednom svećeniku, a ima ih stvarno za previti poput melema na ranu... isto tako i susjeda i rodbine koja bi dala sve za to dijete koje im s povjerenjem predaješ na čuvanje..
uz ovakve naslove strah se širi i nitko nikome više ne vjeruje, a sve zato jer se stavri prikrivaju, kad bi se moglo javno o tome progovoriti i očistiti žito od kukolkja, možda bi se povratilo povjerenje koje je postojalo kad smo mi bili mali, ili naši roditelji... kad su sve susjede čuvale svu djecu, kad su svi išli čoporativno na kupanje, njih deset s jednim odraslim i kupali se goli jer su mali i to je zdravo, a nitko ih nije ni snimao niti gledao drugačije nego kao djecu...

jao zlo i naopako kamo ide ovaj truli svijet????????????? kako će biti kad ja budem baka, ili moje dijete????????? fujjjjjjj

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 52
25.8.2011 15:27:25   
mamacita
Njanja... izgleda da jos nisu promijenili naslov?! Ja sam nedavno otvorila temu pod komentirajte, ti si prokomentirala i nekolicina istomisljenika isto tako. No zalosno je kolika ogromna populacija vjernika, uopce nije niti dotakla tu temu, niti ovu tvoju. Oni kao da slijepo sebe sami ograde od takvih stvari. Pa im covjek nema volju niti iznositi takvo sto. Uistinu je gnjusno to sto rade... Odakle im pravo da dozvoljavaju te zlocine, a isto tako odakle im pravo da odredjuju koji grijeh se kada i gdje moze ispovjediti. Zaista! Ja svoje klince ne saljem na nikakve vjeronauke, nego ih sami u kuci muz i ja poducavamo vjeri onako kako ju mi zivimo i vidimo. To je moj izbor.

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 53
25.8.2011 15:54:04   
mala pcelica
ja mislim da je glavni problem to sto je hrv. svećenicima zabranjeno da se zene...to mi je toliko glupo jer priroda je priroda i u nedostatku te prirode oni dobiju sasvim poremećenu sliku i napadaju djecu jer su manje sanse da se otkriju nego da napadaju odrasle zene jer kao sto rekoh svakom zivom bicu je u prirodi da se razmnožava

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 54
25.8.2011 15:55:12   
njanja
ma daaaa. naravno da je jednostavnije razglabati o tome što smo skuhali danas, nego se baviti teškim temama....a tim popovima će ionako s 5 zdravo marija biti oprošteno....vrlo jednostavna jednadžba....stvar je u tome da ja na krivim mjestima ovakve stvari i komentiram, mea culpa....

-Tagore-

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 55
25.8.2011 15:58:46   
mala pcelica

IZVORNA PORUKA: njanja

ma daaaa. naravno da je jednostavnije razglabati o tome što smo skuhali danas, nego se baviti teškim temama....a tim popovima će ionako s 5 zdravo marija biti oprošteno....vrlo jednostavna jednadžba....stvar je u tome da ja na krivim mjestima ovakve stvari i komentiram, mea culpa....

??????
ako si mislila na moj post pogresno si skuzila...ja to ne podrzavam jer su oni poremeceni,a poremeceni su zato sto nemaju ono sto im po prirodi spada

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 56
25.8.2011 16:04:43   
njanja
mala pčelice, nisam mislila na tebe, odgovarala sam mamaciti jer smo 1. x valjda na istoj strani user posted image bila sam sarkastična na sve one koji izbjegavaju ove teme....

-Tagore-

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 57
25.8.2011 16:13:49   
pincirotvajler
ja neznam kaj se tu može komentirat,pa svi ćemo se zgrozit nad tim i složit nad tim kaj kažeš..neznam ko neće..user posted image user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 58
25.8.2011 16:23:12   
Krky
Nažalost, ništa novo! A to povezivanje (takvih) svećenika s Bogom nema blage veze. A to što mu se to dopušta i ne kažnjava, štošta govori i o vezi te crkve i Boga. A koliko vidim, ni pravne se institucije baš previše ne zaokupljaju time, što misle da to crkva treba riješit između sebe ili se boje da ih neće imat ko "preporučit" Bogu, pa će izgubit posrednika ako vjeruju "za svaki slučaj". A to poistovjećivanje teta i svećenika, ako se baš želimo uspaničit, ne trebamo vodit malce u parkove i trebamo "skočit" svakom za vrat ko malo dulje pogleda naše dijete, ili nekom čovjeku koji nam kaže kako imamo "slatku curicu". Ili ako treba ostat u bolnici ili sunčanje na plaži...ili...ili... Naravno da opreza treba i da baš neću da mi klinci hodaju gologuzi po plaži, da neću izazivat, ali ako se prepustim takvom razmišljanju, bolje da iz kuće ne izađem i da klince izvodim pod maramama i "škarniclima" ko pok. Jacko.

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 59
25.8.2011 16:50:48   
mamacita
Ma njanja, i ja pozelim malo vise prokomentirati takve i slicne teme, no nemam bas odaziva za diskusiju na ovom sajtu. Iskreno, nemam sta komentirati ponekad na mnostvo tema koje se konstantno bave toliko povrsnim stvarima. Ok, svi mi imamo djecu (manje vise) na ovoj raji, no imanje djeteta me ne ogranicava na konstantne razgovore o djeci, o djecjem rastu i njihovim dogadjajima... ponekad pozelim razgovarati o necemu drugom, kao sto je eto ovaj tvoj slucaj (o svecenicima), ili o nekoj cisto filozofskoj temi, o umjetnosti... o necemu sta me zanima, a nadam se da i druge mame imaju slicne potrebe, jer jadna ona zena koja nema nikakvu drugu zanimaciju osim svoje djece.user posted image

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 60
25.8.2011 17:48:25   
modesty blaise
Katolička crkva izbjegava donijeti norme samo protiv pedofilije u svojim redovima, možda i bojeći se da bi time dala još veće značenje problemu koji vec predugo gura pod tepih,

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 61
25.8.2011 17:55:03   
modesty blaise
Svećenička pedofilija,u tom sklopu, nije zločin prema žrtvi, nego zločin svećenika prema sakramentu svećeničkog ređenja. Crkvi je, izgleda, važnije je li svećenik ukaljao svoje duhovno ruho, nego je li unesrećio i upropastio ino ljudsko biće, u najosjetljivijem razdoblju njegova tjelesnog i duševnog razvitka.

Htjela ili ne htjela, Katolička crkva time daje naslutit i da je njoj važnija njezina hijerarhija od drugih ljudi, pa i od pastve, koja zajedno s klerom čini Puk Božji. Ta poruka nije lijepa, a ni dobra. I teško da može naći uporišta u evanđeljima. ...

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 62
25.8.2011 18:47:37   
zuti.leptirić
evo da se i ja malo javim na ovu temu..
smatram da, iako neki nebi vjerovali, takvi svećenici zasluzuju najvecu kaznu. Zgražam se nad pedofilima općenito i jos vise nad onima koji su povrijedili sveti sakrament i izdali Boga-svećenicima. No isto tako znam da se mnoge stvari tamo presucuju, razocarana sam u crkvu kao instituciju jer su je unistili ljudi, dok je istodobno volim jer ju je podigao Isus.
Tuzna sam i razocarana jer vidim da puno bogatstva imaju, zaboravili su na prave zivotne vrijednosti,a novac i ovozemaljska dobra stavili ispred onoga cemu su posvetili zivot- Boga.
Ja osobno odlazim u Crku redovito, primam svete sakramente (pricest,ispovijed,euharistija..) i nastavit cu tako dok god moja dusa zeđa za tim, bez obzira na svećenike (one koje ne smatram dobrima izbjegavam) i dok Crkva ne bude potpuno uništena-a biti ce.
Sto se tice svecenika pedofila, ne branim ih, ne volim ih, ali ni ne osudujem, jer znam da ce im se suditi i to tesko.. tako da nemam zapravo sto komentirati i raspravljati, nego samo zalostiti se i moliti za njih.
Eto, iznjela sam  samo svoje misljenje.. Pozdrav svima!

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 63
25.8.2011 18:55:45   
bubaMaja
leptiriću - lijepo rečeno.. user posted image

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu zuti.leptirić)
Neposredna veza do poruke: 64
25.8.2011 22:45:00   
njanja
andjela, takvi nisu zasluzili da molis za njih.
Bolje moli za njihove zrtve.

-Tagore-

Neposredna veza do poruke: 65
26.8.2011 8:09:22   
Bebys
zuti leptiricu ovaj puta te potpisujem...
samo cu dodati..da je VRATA PAKLENA NECE NADVLADATI...jer ju je ustanio Bog

Neposredna veza do poruke: 66
26.8.2011 8:20:25   
Zvonki
Ja nemam što pametno komentirati na ovu temu, ali evo hoću , da se neki ne uvrijede ili začude što nemam mišljenje...
Da mi je vidjeti čovjeka ili majku koja će na ovoj temi o pedofilima reći - podržavam user posted image
Dakle, pedofilija je nešto što iz dna duše osuđujem, ne priznajem pod bolest niti poremećaj, to je zlo koje treba kazniti doživotnim zatvorom. Bio to svećenik, otac, djed, susjed ili dječji psiholog.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 67
26.8.2011 8:41:49   
Bebys
tako je zvonki bas tako...poremeceni umovi svi..skupa...tko god tako sto radi...user posted image

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 68
26.8.2011 9:33:08   
njanja
Zvonki, poanta ove rasprave nije podržati ili ne pedofiliju.
Poanta je zataškivanje istoga u crkvi. To sam željela komentirati.
Stvar je u tome da pedofil radnik na skeli bi završio na sudu, a pedofil svećenik završava u 2. župi.... Ne treba čitati između redaka da se shvati na što poentiram.

I već je bezobrazano što moderator ne želi promijeniti naslov teme, iako sam najmanje 3 puta to molila.

-Tagore-

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 69
26.8.2011 11:27:02   
Ninaa
Njanja trudna sam radim po deset sati  mada bi trebala biti na bolovanju, a ne mogu si priuštiti otkaz, ne mogu na svaku temu reagirati odmah i promjenit ću naslov mada iskreno ne vidim koja je razlika između sadašnjeg naslova i ovog kojeg želiš? Mislim kaj da tu komentiram, mislim da svakog pedofila treba kazniti doživotnim zatvorom ili smrtnom kaznom bio svećenik, odgajatelj ili netko drugi. Općenito mislim da je kriva i država jel koliko čitam po novinama i ne dobiju neke oštre kazne i većina njih ponovi svoje djelo, a za svećenike pedofile uopće nemam komentara, to mi je gnjusno i odvratno.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 70
28.8.2011 19:17:31   
njanja
Nina, hvala na promjeni imena teme....

dalje....novosti...
izvor: jutarnji.hr

Sve je počelo na inicijativu djevojčica koje su mi preko SMS poruka nudile seks i za to tražile tisuću kuna - rekao je fra Ante Madunić (61), bivši župnik u Prološcu Donjem, priznajući pred istražnim sucem spolni odnos s dvije 17-godišnje župljanke.
Njegov je iskaz o slatkom životu s maloljetnicama u župnom dvoru Župe sv. Mihovila u Prološcu Donjem kod Imotskog bio štur, govorio je u grču, kajući se i priznajući krivnju u želji da sve što prije završi.

- Seksali smo se u župnom dvoru, s obje sam djevojčice nekoliko puta imao spolne odnose, nikad utroje, i za to sam im svaki put platio traženih tisuću kuna - priznao je fra Ante sve što mu se stavlja na teret. Potvrdio je da je preko mobitela s maloljetnim djevojkama razmjenjivao lascivne poruke, pa i to da je jednoj od njih preko mobitela poslao fotografiju svoga spolnog organa. Njegovo priznanje prava je sreća za tužiteljstvo koje bi se našlo na mukama da je moralo dokazivati da je spolni organ baš župnikov. Koji bi sudski vještak i na koji način to mogao utvrditi?

Na samo 700-tinjak stanovnika Prološca, općine pet kilometara udaljene od Imotskog, u srcu Dalmatinske zagore, tri su katoličke crkve. Nedjeljna je misa zakon, a mjesni svećenik za mnoge i više od zakona.

Suočeni s iskazom
Baš zbog svega toga mještanima pobožnog Prološca teško je, gotovo nemoguće povjerovati da je njihov dugogodišnji župnik seksualno napastovao ovdašnje maloljetnice. Čak i kada ih suočimo s njegovim iskazom u kojem je priznao seks s barem dvije maloljetne mještanke, u nevjerici vrte glavom. Barem oni stariji. Mlađi su, čini se, dobro upućeni u fratrove nepodopštine. I djevojčice i njihove roditelje župnik je, priznaje u iskazu, poznavao godinama. Osam ih je godina gledao kako odrastaju, s roditeljima su dolazile na misu, kod njega su pohađale vjeronauk, baš on ih je pripremao za primanje svetih sakramenata, a djevojke su često pomagale u čišćenju i održavanju župnog dvora, no za to im, rekao je, nije davao novac. Znao je da je obitelj jedne od djevojčica lošeg imovnog stanja pa je obitelji pomagao i prije nego što je toj djevojčici plaćao za seks.

- Još su mi se dvije maloljetnice nudile za novac preko mobitela, ali te sam dvije odbio - rekao je suspendirani župnik koji nije obrazlagao detalje. I te su djevojčice iz susjedstva, čule su valjda da svećenik daje novac za seks pa su se ponudile i one, ali nije prihvatio.

- Novinari, ha - pita nas već u prvim minutama našeg posjeta Prološcu mladi konobar kafića u centru malenog mjesta. Smije se, dobro zna zašto smo došli. U pola glasa, da ne čuju stariji gosti, govori nam da fra Ante već godinama čini jedno te isto, samo što se sada za to doznalo. - Dolazile su mi ovdašnje cure i pokazivale poruke koje im je slao. Slao im je, među ostalim, i fotografije koje su mi pokazale - sada već ozbiljnije govori mladić.

Što je na njima, pitamo.

- A što mislite. Kita - odgovori mladić i prasne u smijeh. Kaže da se znalo za fratrove sklonosti, ali se nije znalo da postoje djevojke koje su voljne s njim otići u krevet.

Ako je vjerovati mještanima, to su činile isključivo iz materijalnih pobuda. Vozimo se slabije naseljenim dijelovima Prološca. U polju, okupan znojem i opaljen podnevnim suncem, mještanin slaže sijeno u prikolice.

Izleti s djevojčicama
- Čitam sve što se piše i mogu vam reći da nije baš sve istina, ali 90 posto jest. I samim roditeljima bilo je čudno što je fra Ante dovozio djevojke kući, nekad i poslije 22-23 sata. Znao bi uzeti po tri djevojke i s njima otići ‘na izlet’. Kupovao im je bonove za mobitel, nekima je poklanjao i mobitele...

-Tagore-

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 71
28.8.2011 19:20:48   
njanja
zanimljivo jako, čak i ako maknemo na stranu da su one pistale na sex i da su maloljetnice:

1. sexao se, ZGRIJEŠIO JE BLUDNO
2. trošio je novac koji je mogao dati u svakojake dobrotvorne svrhe, na plaćanje sexa

G A D I M I S E ! ! !

-Tagore-

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 72
28.8.2011 19:24:28   
mamacita
WTF, (oprostite na izrazu), pa moji roditelji su od tamo. Ne mogu vjerovati (no dobro, mogu vjerovati)! Zaista, ljudi ce sve vise i vise otkrivati ovakve stvari, sve dok jednog dana nece nas sve "iznenaditi" vijest da je svecenicima dozvoljeno stupiti u brak. Uistinu, to bi se tako lijepo s time rijesilo.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 73
28.8.2011 20:14:53   
Ira_
Vjernica sam, vjerujem u Boga, u crkvu odem na vjenčanje i na krštenja i toliko od mene. Jer iako vjerujem u Boga, ne vjerujem niti u crkvu, niti u svećenike! Svaka čast svakome, i svatko neka vjeruje po svome nahođenju. Toliko o svećenicima, a o pedofiliji... kastracija na živo i doživotan zatvor. Toliko od mene!

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 74
28.8.2011 22:50:34   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Ja nemam što pametno komentirati na ovu temu, ali evo hoću , da se neki ne uvrijede ili začude što nemam mišljenje...
Da mi je vidjeti čovjeka ili majku koja će na ovoj temi o pedofilima reći - podržavam user posted image
Dakle, pedofilija je nešto što iz dna duše osuđujem, ne priznajem pod bolest niti poremećaj, to je zlo koje treba kazniti doživotnim zatvorom. Bio to svećenik, otac, djed, susjed ili dječji psiholog.

potpisujem Zvonki!

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!