|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Komentirajte...
18.8.2011 11:21:09   
mamacita
OVO JE IZ DANASNJEG VECERNJEG LISTA> Ja ne mogu vjerovati da takvo sto postoji, tamo moze, no nigdje drugdje ne moze??!! Zasto, pitam se ja??

“Ispovjedi se i pobačaj će ti biti oprošten

Oprost svima koji budu ispovjedili pobačaj utvrdio je nadbiskup Madrida u povodu održavanja Dana mladeži.

RIM – Svi koji budu ispovjedili pobačaj bit će odriješeni izopćenja. Morat će se, dakako, iskreno pokajati zbog počinjenog grijeha. Crkva će, dakle, oprostiti grijeh pobačaja. Tu mogućnost odrješenja imat će mladi na Međunarodnim danima mladeži u Madridu (JMJ), koji su počeli 16. i trajat će do 21. kolovoza. Papa Benedikt XVI. dolazi na ovogodišnje Međunarodne dane mladeži 18. kolovoza i bit će u Madridu do 21. kolovoza.

Oprost svima koji budu ispovjedili pobačaj utvrdio je kardinal Antonio Maria Rouco Varela, madridski nadbiskup, upravo u povodu održavanja Dana mladeži. Odluku da se može odriješiti grijeha namjernog prekida trudnoće, koji inače predviđa automatsko izopćenje iz Crkve, donose biskupi, koji mogu za to, u posebnim prilikama, autorizirati svećenike. Izopćenje zbog namjernog prekida trudnoće nije javno nego nastupa automatski. Na temelju kanonskog prava biskup može odriješiti grijeh pobačaja i izopćenje.

U madridskom Parku Buen Retiro postavljeno je, u povodu Dana mladeži, 200 ispovjedaonica u kojima će oko 2000 svećenika ispovijedati mlade na sedam jezika. Mladi koji su došli na Međunarodne dane mladeži u Madrid u prosjeku imaju 22 godine. Djevojke će na temelju odredbe kardinala Antonija Marije Rouca Varele moći zatražiti oprost zbog grijeha pobačaja sve do 22. kolovoza. U posebnoj noti madridske nadbiskupije kaže se kako će pokajnicama biti oprošten grijeh pobačaja na osnovu 1398. kanona koji utvrđuje kako papa, biskupi i autorizirani svećenici (kao što je u slučaju onih koji će slušati ispovijedi mladih u Madridu) mogu odriješiti grijeh.
Jedan od ispovjednika bit će i papa Benedikt XVI. U subotu 20. kolovoza u 9 sati Benedikt XVI. će saslušati ispovijed troje mladih.

– Ne znamo još tko je troje mladih i na kojim će se jezicima ispovjediti Svetom Ocu – rekao nam je šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi.
Mlade grešnice će se nakon ispovijedi pomiriti s Bogom. A mladih djevojaka koje su namjerno prekinule trudnoću ima mnogo. Prema podacima talijanske udruge ginekologa u 2008. bilo je 10.375 prekida trudnoća u djevojaka mlađih od 19 godina. Čak 296 pobačaja napravile su djevojke mlađe od 15 godina. Premda su to veliki brojevi, ipak je Italija među europskim zemljama s najmanje pobačaja među mladim djevojkama. U Italiji je samo 7,2 posto djevojaka mlađih od 19 godina pobacilo, a u Velikoj Britaniji ih pobaci 24 posto, u Francuskoj 15,6 posto te u Španjolskoj 13,5 posto.”

Vecernji List; 18.8.2011.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Komentirajte...
18.8.2011 11:26:16   
Bebys
nije samo vecernji ima i na netu svugdje ovo...napisano BAS SAM JUTROS CITALA...

i ostala sokirana ovom izjavom da se izopcuje automatski iz crkve...NIKADA U ZIVOTU OVO NISAM CULA NITI OD JEDNOG SVECENIKA...NITI NA TEOLOGIJI KOJU SAM STUDIRALA..NITI IGDJE DALJE...ovo mi je prvi glas o ovome i mislim da tu nesta nestima...MNOGO MOJIH PRIJATELJICA JE ISPOVIJEDALI ISTI GRIJEH GORE NAVEDEN...i svecenik ih je jednostavno odrijesio..nikada u zivotu ovo nisam cula i da nakraju ZAVRSIM NE VJERUJME U OVO GORE NAVEDENO..ispovijed je ZA SVE GRIJEHE...OVO JE NESTA STO NEVJERUJEM...da se nemoze oprostiti...ako bog sam kaze DA JE ISPOVIJED ZA SVE...i svi njegovi proroci i svi KARIZMATSKI SVECENICI...onda je to istina..ispovijed sve oprasta naravno ako se COVJEK STVARNO POKAJE...tako da ovo sto sam danas procitala nevjerujem.....

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 2
18.8.2011 11:29:05   
Bebys
mozda novinar nije dobro napisao...

mislim da se radi o ovome...

grijeh se oprasta u ispovijedavaonici ako se osoba pokaje...
ALI PO TEZINI GRIJEHA POSTOJI VREMENSKI OPROST I ONAJ DUGOROCNI...za koji treba mnogo trpjeti da ga bog oprosti..

mogu ce je da gori radi O TOTALNOM OPROSTU ZA VELIKI GRIJEH UBOJSTVA NEVINIH kao sto su djeca u utrobi majke...tako da osoba nema tereta trpljenja kasnije...

MISLIM DA SE O TOME RADI..
ali posto novinari obicno nemaju pojma o nicemu pa tako onda tekst ovako ruzno zavrsi...zbog neznanja

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 3
18.8.2011 11:31:35   
Bebys
da sigurna sam da je to

ima teskih grijeha koji se ispastaju godinama o tome se radi

ovdje ce se dijeliti POTPUNI OPROST OD TRPLJENJA ZA GRIJEHE...to bi bilo tocan odgovor

da nadodam...onaj tko moli male kratke molitvice iz molitvenika stoji vam cesto dolje...100 dana oprosta...300 dana oprosta
to daju pape te i te to pise dolje..tako to ide...e to su ooprosti

u ovom slucaju se za tezak grijeh daje potpuni oprost...a to se moze recimo dobiti i na dane...SVIH SVETIH TKO SE ISPOVIJEDA
i na mnoge druge dane svetaca..sada se nemogu trenutno sjetiti koji tocno...

< Poruku je uredio Bebys -- 18.8.2011 11:38:35 >

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 4
18.8.2011 12:16:17   
lidac0605
Popovska posla,ko i obično...da imam takav grijeh na duši mislim da mi milijun ispovjedi ne bi pomoglo da ju olakšam,da mi baš i sam Bog veli da mi oprašta,mislim da bi me vlastita savjest proždirala i gonila dok sam živa(tu mislim na pobačaj bez opravdane med.indikacije).
O popadiji općenito imam nisko mišljenje pa dalje neću ni pisat.

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 5
18.8.2011 13:53:53   
danery
IZVORNA PORUKA: lidac0605

Popovska posla,ko i obično...da imam takav grijeh na duši mislim da mi milijun ispovjedi ne bi pomoglo da ju olakšam,da mi baš i sam Bog veli da mi oprašta,mislim da bi me vlastita savjest proždirala i gonila dok sam živa(tu mislim na pobačaj bez opravdane med.indikacije).
O popadiji općenito imam nisko mišljenje pa dalje neću ni pisat.

potpisujem od a do ž...

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 6
18.8.2011 14:18:51   
bubaMaja
mislim da su konkretno to stavili kako bi odobrovoljili sve veći broj vjernika i u tradicionalno katoličkoj zemlji koji se bore protiv dolaska
Pape radi troškova njegovog dolaska... to je kao mamac, jer je veliki teret mladima taj pobačaj, koji ne znam ni da li je legalan općenito u njihov zemlji...
sve je to politika nažalost...

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 7
18.8.2011 17:37:47   
mišica 666
potpisujel lidac

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 8
18.8.2011 21:36:19   
mala pcelica
jesam li ja veliki grešnik ako upalim masinu za ves nedeljom i svetcima???

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 9
18.8.2011 22:31:34   
mamacita

IZVORNA PORUKA: mala pcelica

Pa naravno da nisi.

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 10
18.8.2011 23:04:12   
njanja
volim izreku "ljudski je grijesiti, ali je jos ljudskije gresku ispraviti"
Prema tome, ne vjerujem u oprost grijeha koji daje svecenik, 5-6 zdravo marija jer sam poslala nekoga u 3 p.m., a nikad se tom nekom, nisam ispricala??? Vjerujem u oprost grijeha samo ako ga pokusas ispraviti, uspijes ili ti osoba kojoj si zlo ucinila oprosti....
Previse, ali zaista previse ljudi vjeruju da ih 5 zdravo marija mopze spasiti nakon sto su npr vlastitoj sestri, muzu, djeci ili slicno naskodile....

Okej...sto se same teme tice, ja mislim da je ovo pozitivan pomak u crkvi (naravno opet u njenom stiliu, previse je abortusa i da svih izopce iz crkve, tko bi im ostao od mladih, ovako ih zadrzavaju, naravno opet pod parolama koje su po meni prolazile pred 500 godina)...

Eto crkva ide naprijed, samo mi nije jasno kad je papa odobrio kondome, sto onda vjernici ih ne koriste pa moraju na abortus (sarkazam naravno.....)

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 11
19.8.2011 0:18:48   
mamacita
Sto meni "upada u oci" je to da vecina vjernika uopce nece niti primjetiti ironiju u svemu tome. Dakle, i ja se slazem sa time da im fali jako mnogo mladih, pa eto to su odobrili upravo kroz taj tjedan mladih, samo u Madridu (sta sa onima koji nisu mogli platiti put do Madrida a zarko su zeljeli biti tamo i to primiti)? Pitam se, sta je slijedece, koji drugi grijeh ce se moci ispovjediti i dobiti na nj oprost, a da sada zbog toga mnogi postaju izbaceni iz vjere?

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 12
19.8.2011 7:46:31   
vila_7
potpisujem lidac i njanju

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 13
20.8.2011 23:36:53   
marijola
mene samo zanima KO je svečenik pa da mi baš ON da odriješenje za bilo kakav grijeh? ja smatram da to može samo Bog, a ne neki korumpirani dobro potkoženi da ne kažem šta. mogu se sramit !!! kako mogu propovjedat jedno, a radit suprotno, i u ovolikoj neimaštini i jadu vozit nova luksuzna auta i još od sirotinje tražit. čast iznimkama poput don Grubišića.
mogu vam reć da mi se sve to gadi, a šta se tiče konkretnog slučaja, sve će oni napravit za lovu!

(Odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 14
29.12.2012 23:27:10   
mamacita
Crkva postavila uvjet: Tko ne plati crkveni porez ne može biti katolik
o Berlin, 21.09.2012., 22:42
o Katolička Crkva u Njemačkoj postavila je uvjete svojim članovima. Tko ne plaća Crkveni porez, ne može biti katolik.

Papa Benedikt XVI. i Tarcisio Bertone (Foto: AFP)
Katolička Crkva u Njemačkoj uvjetovala je članstvo njemačkih katolika. Naime, vatikanskim je dekretom odlučeno da oni koji ne plaćaju crkveni porez neće moći biti katolici. Također, nije moguće ne biti katolik, a ostati pobožan član katoličke Crkve, piše Die Welt.
>> Kardinal Martini u zadnjem intervjuu: 'Crkva je umorna... naši prostori za molitvu su prazni'
Međutim, to što neće biti smatrani katolicima, neplatiše poreza neće biti automatski ekskomunicirani iz Crkve. Ukoliko se, pak, netko odluči istupiti iz Crkve, pismeno ga se zove na razgovor s nadležnim svećenikom. Ako i nakon razgovora osoba i dalje ustraje u odluci da napusti katoličku Crkvu, onda će ekskomunikacija biti konačna i nepovratna.
Razlog za ovaj dekret slučaj je iz 2007. godine iz Freiburga. Naime, kanonist Hartmut Zapp javno je objavio da istupa iz Crkve kao javne korporacije i da neće više plaćati crkvene poreze. Međutim, u svojoj je objavi naveo kako je još uvijek predani i pobožni član Crkve, što je uznemirilo crkvene oce.

Ovo mi je bilo u mislima, povodom svih silnih diskusija o crkvi. Pa sam malo proguglala (a sta drugo!) i dobila ovo. Pitam se, koliko bi vjernika pristalo u Hrvatskoj placati crkvene poreze, kakvi bi uvjeti bili za one koji si to ne bi mogli priustiti, i da li bi to smanjilo brojnost katolika u nasoj zemlji? Interesantno stivo, sta mislite? Znajte da ce to vrlo brzo i zakucati na vrata RH.

(Odgovor članu marijola)
Neposredna veza do poruke: 15
30.12.2012 9:04:20   
modesty blaise
Crkveni porez otkrio bi prave vjernike, a mišljenja sam da bi to za crkvu bilo poražavajuće.
Dok plaćaju svi građani, pa i oni koji vjeru nisu nikad prakticirali, nema niti razloga da se uskladi disproporcija između statističkog i stvarnog broja vjernika u Hrvatskoj.
Danas nas vode agnostik i ateist – Ivo Josipović i Zoran Milanović. Pa kak je to moguće pitam se??? Dobili su veliku većinu glasova na izborima, formalno i po popisu stanovništva, u ne samo većinski katoličkoj nego i državi skoro unificiranog katoličkog građanstva. Prije 11 godina, 2001., kao katolici opredijelilo se čak 87,8 posto stanovništva. O prošlogodišnjem popisu nema još rezultata o vjeroispovijesti građana. Ali, izvjesno je da postoji priličan nesklad između formalnog, sigurno i tradicionalnog opredjeljivanja uz vjersko nasljeđe i prakticiranja vjere.
Sadašnji saborski zastupnik ,a svećenik u mirovini ,don Ivan Grubišić , recimo, ocjenjuje da je prosječno samo oko 15 % građana Hrvatske stvarno religiozno i živi uz vjeru. Katolička Crkva maše brojkama i njezini predstavnici stalno ističu kako je Hrvatska katolička zemlja, ali kad zagovaraju zabranu pobačaja ili zabranu medicinske oplodnje, ali i neprakticiranje seksa prije i izvan braka, onda takva stajališta ne nailaze na razumijevanje i odobravanje većine građana.

Potpredsjednik udruge Protagora dr. Lino Veljak , redovni profesor filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, rekao nam je da diskriminacije ireligioznih ima najviše u obrazovanju i zapošljavanju. Kaže, bolan je problem djece koja ne pohađaju vjeronauk jer im nisu osigurani drugi nastavni sadržaji pa mogu jedino lunjati hodnicima. S druge strane, izloženi su podsmijehu agresivnog i netolerantnog dijela polaznika vjeronauka kojima vjeroučitelji nisu objasnili važnost ljubavi za druge i drugačije.

Veljak smatra da je u zapošljavanju nekadašnja moralno-politička podobnost komunističkog tipa nadomještena - posebno u dijelu privatnog poduzetništva -nacionalnom i vjerskom podobnošću.

Za Veljaka je rješenje za vjeronauk jednostavno. Vjeronauk bi trebao biti u suprotnoj smjeni od nastavne, ocjena iz vjeronauka bi trebala biti na posebnom dokumentu i ne bi se upisivala u svjedodžbu a u srednjoj školi bi se umjesto konfesionalnog vjeronauka uveo predmet religijske kulture kojeg bi vodili kvalificirani nastavnici koji bi bili pod ingerencijom prosvjetnih vlasti.

Don Grubišić smatra da vjeronauk treba vratiti u crkvene prostore. Jer, obitelj formira stavove svoje djece a za odgoj vjere zadužene su vjerske zajednice. »Zašto bi vjerske zajednice iskoristile školu za indoktrinaciju religijskog tipa? Ne treba škole opterećivati vjeronaukom. Neka škola ostane slobodna u tome«, kaže nam Grubišić.

Treba istaknuti i to da je puno lakše i ležernije biti formalnim vjernikom u zemlji koja je od potpisivanja posebnih ugovora sa Svetom Stolicom 1999. godine isplatila Crkvi oko pet milijardi eura. Dok taj vrlo veliki novac plaćaju svi građani, pa i oni koji nisu niti tradicionalni vjernici niti su vjeru ikad prakticirali, nema niti razloga da se uskladi velika disproporcija između statističkog broja i stvarnog broja vjernika u Hrvatskoj. Tek kad bi bio uveden crkveni porez koji je praksa u brojnim europskim državama, pokazalo bi se tko je zaista vjernik a kome je to samo komformističko i deklaratorno opredjeljenje

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 16
30.12.2012 9:14:14   
modesty blaise
"VJERA" je u Hrvatskoj prisutna samo kao tradicijski folklor a nikako ne u smislu vjere u istinskoga boga.Plati tisuću "sv.misa" da ti bog u nečemu pomogne no niti će ti pomoći bog ,crkva još i manje. No, pomoć će svakako doći onda i tada kada se čovjek najmanje nada i kada misli da je sve već izgubljeno.To je djelo direktno od boga jer on sam procijeni kada ,kome i gdje pomoći treba.Plaćanje "sv.misa" u tom nikavog zaziva i uticaja na boga nema .Jadan je i duhovno propao svaki onaj koji crkvu treba dal mišlju ,riječju ili djelom ,svejedno .Crkva pomaže sebi samoj i nikome drugome.No svakako hoće uzimati 300 miliona kuna godišnje od Hrvatske koja je u dubokoj recesiji.U " ime božje" to čini i uz to možda hoće glumiti ROBIN HOODA ali u obrnutim pobudama i namjerama....
""Blago si ga siromašnima duhom jer je njihovo kraljevstvo nebesko",drugim riječima ČEKAJ MAGARE DOK TI TRAVA NARASTE. U međuvremenu "pastiri", ne samo da pasu travu već se goste najboljim jelima u svojim trpezarijama dok sve veći broj naroda ima gozbu u pučkim kuhinjama, posebice kraj kontejnera za smeće ...BOGU HVALA i to će jednoga dana prestati.No tom narodu "pastiri" će dati samo HOSTIJU uz uvjet da je PLATIŠ...!
Onoga trenutka kada se u ovo nedvojbeno uvjerite i shvatite da jesam napisala ISTINU I SAMO ISTINU javite svakako kako ste u međuvremenu prošli tražeći "božju pomoć" od crkve ,samozvanoga predstavnika boga na ovome svijetu. ŠLJAM I BAGRA POPOVSKA (čast malobrojnim iznimkama) nikako i nigdje ne mari za tuđe brige i potrebe osim vlastitih....valjda im je bog FAXOM poslao takve upute.....

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 17
30.12.2012 9:29:15   
mišica 666
http://www.index.hr/vijesti/clanak/talijanski-svecenik-sokirao-crkvenim-letkom-zlostavljane-zene-same-su-krive-za-sve-sto-im-se-dogadja/654605.aspx

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

Neposredna veza do poruke: 18
30.12.2012 9:40:57   
modesty blaise
Mišice na žalost uopće me ne čudi... ovoga ima na misama i prečesto. Što skriveno a što na glas izrečeno. Ničeg se oni ne libe i ne boje kad ionako ne priznaju žene kao jednaka bića. Pa zar griješim? Može li žena u crkvenoj hijerarhiji biti barem uz rame svečeniku a kamoli kardinalu , biskupu il ne daj bog papi....mi smo za njih ionako "stvorene" da ih služimo u svakom pogledu.
Ma .....

Sebastian, 01.09.2010

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 19
30.12.2012 10:37:14   
girlpower

IZVORNA PORUKA: modesty blaise

"VJERA" je u Hrvatskoj prisutna samo kao tradicijski folklor a nikako ne u smislu vjere u istinskoga boga.Plati tisuću "sv.misa" da ti bog u nečemu pomogne no niti će ti pomoći bog ,crkva još i manje. No, pomoć će svakako doći onda i tada kada se čovjek najmanje nada i kada misli da je sve već izgubljeno.To je djelo direktno od boga jer on sam procijeni kada ,kome i gdje pomoći treba.Plaćanje "sv.misa" u tom nikavog zaziva i uticaja na boga nema .Jadan je i duhovno propao svaki onaj koji crkvu treba dal mišlju ,riječju ili djelom ,svejedno .Crkva pomaže sebi samoj i nikome drugome.No svakako hoće uzimati 300 miliona kuna godišnje od Hrvatske koja je u dubokoj recesiji.U " ime božje" to čini i uz to možda hoće glumiti ROBIN HOODA ali u obrnutim pobudama i namjerama....
""Blago si ga siromašnima duhom jer je njihovo kraljevstvo nebesko",drugim riječima ČEKAJ MAGARE DOK TI TRAVA NARASTE. U međuvremenu "pastiri", ne samo da pasu travu već se goste najboljim jelima u svojim trpezarijama dok sve veći broj naroda ima gozbu u pučkim kuhinjama, posebice kraj kontejnera za smeće ...BOGU HVALA i to će jednoga dana prestati.No tom narodu "pastiri" će dati samo HOSTIJU uz uvjet da je PLATIŠ...!
Onoga trenutka kada se u ovo nedvojbeno uvjerite i shvatite da jesam napisala ISTINU I SAMO ISTINU javite svakako kako ste u međuvremenu prošli tražeći "božju pomoć" od crkve ,samozvanoga predstavnika boga na ovome svijetu. ŠLJAM I BAGRA POPOVSKA (čast malobrojnim iznimkama) nikako i nigdje ne mari za tuđe brige i potrebe osim vlastitih....valjda im je bog FAXOM poslao takve upute.....

bravo!upravo si napisala ono sto je u mojoj glavi a neda mi se pisati i nebih to tako dobro srocila!

13.04.2000 miko
20.02.2003 gago
17.06.2005 beba
15.08.2010i jedina princeza zvana JEJA

Neposredna veza do poruke: 20
30.12.2012 11:02:14   
girlpower
I da... zaboravih napomenuti...ni crkva ne zivi ono sto propovijeda...jer ove godine moj gabriel se trebao pricestiti(isao je na vjeronauk u crkvi i skoli lijepo sve naucio i bio spreman)a onda je svecenik izjavio kako nece tj.nemoze pricestiti mihaela brata mu jer je hendikepirano djete pa tu trebaju neke posebne dozvole...djete ostalo zbunjeno,jer u bozijim ocima smo svi njegova djeca,posebno bolesna,a svecenik isti koji mu to propovjeda odbija dati sv.sakrament njegovu bolesnom bratu...gabriel mu je u lice rekao da se zbog toga ni on sam nece pricestiti...djete se razocaralo,trebalo mi je dugo vremena da mu objasnim da crkva i Bog ocito nisu jedno te isto...sramota su i oni i njihovi zakoni i stavovi...

13.04.2000 miko
20.02.2003 gago
17.06.2005 beba
15.08.2010i jedina princeza zvana JEJA

(Odgovor članu girlpower)
Neposredna veza do poruke: 21
30.12.2012 11:07:08   
seraphyme
IZVORNA PORUKA: mala pcelica

gorit ćeš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 22
30.12.2012 11:40:20   
Kazimira
posveta kuće 200 kn (imamo svi knjižice kao dokazuser posted image da smo prijašnjih godina davali), a ako je vaš svećenik zaslužio stavite sa strane............user posted image

....stigao nam Kaspi.....pa Vili....pa Bal.....

Where love is, no room is too small <3

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 23
30.12.2012 14:50:52   
Zvonki
Kralju kraljevo - Bogu božje... Ne vidim zašto bi plaćali crkvi išta prisilno. Ja prva neću.
Smatram da se vodi jedan tihi rat protiv Boga. Ne protiv Crkve, nego protiv Boga. Preko Crkve kao institucije će nažalost mnogi okrenuti leđa i samom Bogu...

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 24
30.12.2012 16:00:30   
mamacita
Ja ne mislim da je to rat protiv Boga.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!