Sunshine28
|
IZVORNA PORUKA: Mariachi Ova inicijativa nije bila zamišljena da bude protiv nekoga, nego kao zaštita braka kao institucije muškarca i žene, bio on sklopljen na vjerski ili civilni način. Svejedno. Nitko ne kaže da istospolna ili kakva već zajednica ne može ili ne smije postojati, ali ju treba nazvati drugačije i drugačije ju zakonski regulirati. Da se zna razlika. Zbog činjeničnog stanja, a ne zbog emotivnog nečijeg prihvaćanja ili ne prihvaćanja. Nek živi tko kako hoće... I ja volim znati, kad u dućanu kupujem voće, jesu li u kutiji kruške ili jabuke! zaštita braka od čega???? sto to napada "brak"???jer ce "uobicajeni" brak prestat postajati ili izgubiti na vrijednosti ako tu se jedna partnerska zajednica počne koristiti istom riječi??? što zapravo zanči "institucija braka" - to je obični kolokvijalni izraz.... Ne znam odakle ovolika prašina, koliko ja znam - ili se varam - na ovom forumu nisam još upoznala nikog tko bi bio homo ili živio u takvoj zajednici. Da ima takvih, razumjela bih da se bore za svoja prava. helloooo, pa ringeraja je portal sa osnovnom orijentacijom na ljude koji nastoje ostvariti trudnoću, roditi zdravo dijete, i podizdati djecu, opet, u krugu obitelji....ne razumijem sto bi homo osoba radila na raji? sigurno ima ljudi iz LGTB zajednice koji imaju djecu i čitaju raju, ali bas zbog ovakih stavova koji se kontinuirani provlace kroz forum sigurno nece vikati da su drugacije spolne orijentacije - pa da i na internetu po pseudonimom proživljavaju ono s čime moraju živjeti svaki dan "na cesti" A ovaj strah da će vam djeca biti homoseksualci, pa kako si ih odgojite, takvi će vam biti, zar ne? Osobno se toga ne bojim. osoba ne postaje gay odgojem! takvom se rađa - znanstvena činjenica! Drugačije bih se osjećala, kad bi mi se nešto dogodilo da ne mogu više brinuti za svoju djecu, da bi ih država meni ispred nosa dala istospolnom paru koji su u "zakonitom braku" da ih odgajaju! Kao što se to dogodilo u Škotskoj. Oduzeli su djecu baki i djedu koji imaju oko 50 godina i još su u dobroj snazi da podignu svoje unuke! Malo šale... Zanimljivo je to da je brak bio sasvim normalno i razumljivo heteroseksualna zajednica otkad je svijeta i vijeka, a tek sad A.D. 2013 su se neki sjetili da bi to moglo i drugačije... za nekoliko godina, na ovom će forumu biti slična rasprava: zašto ne bismo pojam "braka" - kad smo ga eto tako "uspješno proširili" na homoseksualne zajednice, recimo još malo proširili i na užu rodbinu, ispod 4. koljena pa i na kućne ljubimce... a možda i na domaće i divlje životinje... ono - udajem se za pitona, on je tak dobar prema meni! Već vidim scenarij i točno znam tko će biti za a tko protiv... kako mozes ovakvo sto reci...pa čak i u šali uspoređivati ljude sa kućnim ljubimcima, divljim životinjama! I to ljude koji svaki dan ustaju i idu na posao i pune državni proračun iz kojeg se novac raspoređuje i za tvojih, koliko vodim, skoro pa šestoro djece - i to bez da ista dobiju direktno zauzvrat...kada, ti, ja tvoj ili moj suprug, otac, stric plaćamo porez barem znamo da cemo mi sami i nasa obitelj imati direktnu korist od toga - nakande za bolovanje za održabanje trudnoće, jednokratne pomoći za dijete, porodiljne naknade, dječji doplatci....
< Poruku je uredio Sunshine28 -- 21.5.2013 14:15:52 >