Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 9.11.2013 17:48:49
|
|
|
|
elle1
|
Radila sam prije i na dan ocekivane m.,ali znam da nisam,vidim po sebi da cu dobit ubrzo
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 9.11.2013 18:16:23
|
|
|
|
anamiha
|
rano si radila, ja sam isto jako nestrpljiva... ( pročitala sam negdje na forumu, jedna cura je pisala da joj je tek nakon 15 dana izostanka test bio pozitivan... moja prijateljica je test radila na dan očekivane bio je negativan, te je nakon 5 dana ponovila test bio je pozitivan... :) nadam se da ipak nećeš dobit i da će biti.. :)
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 9.11.2013 19:10:00
|
|
|
|
kisica
|
Elle nemora to značiti još ništa, i sama si napisala da ti je ciklus neredovit, tako da zapravo nemožeš točno ni znat koji bi dan mogla dobiti.
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 10.11.2013 0:38:41
|
|
|
|
elle1
|
Hvala vam drage moje ali nisam bas optimisticna,kako god bude javim vam ...
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 10.11.2013 18:54:16
|
|
|
|
anamiha
|
nadamo se lijepim vijestima...:) meni se danas uz promjenu boje urina,koji je bio svjetal, danas je zlatno zut, pijem caj od koprive vec mj te mi je od caja urin bio svjetal. javila se i glavobolja, te neka mucnina, imam jos uvijek bijeli kremasti iscjedak, ucestalo mokrenje, probadanja u lijevom jajniku, ponekad grceve, umor, promjene raspolozenja,. trebam dobit za 9 dana, a grudi me jos ne bole, sto mi je cudno, jer od ovulacije do menge su jako bolne... zadnja menga mi je bila 22.10. imala sam odnose od 31.10 do 3.11. kad bi mogla vadit betu? jel moram ic kod svoje G? koliko se ceka? ova neizvjednost me ubija: zbog mojih losih navika, ne zelim ni na koji nacin nastetit bebici...
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 10.11.2013 19:58:58
|
|
|
|
perlica55
|
Jao anamiha koja si ti nestrpljivica Betu možeš vaditi 10 dana nakon O.. Ideš kod soc. G po uputnicu il odeš negdje privatno.. Oko 100/150 kn košta, možeš u bilo koje doba dana otići.. Sretnooo
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 10.11.2013 23:20:05
|
|
|
|
bjonda
|
Pozdrav cure, evo dugo me nije bilo na forumu…Ovaj mjesec kod mene sve nesto cudno. Prvo sam imala tocno u vrijeme ovulacije kao malo smecjkastog iscjedka, uistinu malo. Za vrijeme same ovulacije (ako jeuopce i bilo) nisam imala spolni odnos, vec prije i poslije. I tako nisam to smeckasto niti povezala sa imlatacijom, a uostalom nekako u samoj sredini ciklusa, neznam bas. Menstruacija mi nije dosla i nakon nekih 4 dana sam napravila jutarnj test (nije bila prva mokraca,upss) i test pokazao negativno. A ja se ponadala . To je bilo prije dva dana. Inace se osijecam kao da mi treba doci samo jos izrazajniji siptomi. Dali neko ima slica iskustva??? I kad da radim opet test, ako mi ne dode vjestica?
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 10.11.2013 23:49:19
|
|
|
|
nina1987
|
Pozdrav drage moje ...pokusat cu ovdjepronaci odgovor jer koliko god googlala nisam bas dobila nekeodgovore...ovako za pocetakradimo na bebi, vec sam bila trudna ali nazalost nije dobro zavrsilo,,,ovo sto mi se sad dogada podsjetilo me na pocetke prve trudnoce prije nego sam test napravila,,,naime ZM je bila 21.10 ... 2.11 sam primjetila obilan proziran i jaaako rastezljiv iscjedak i bacili smo se u akciju ...od jucer sam osjecala neka probadanja nisko u trbuhu a danas evo sada manjepostolezim ali tokom dana sam osjecala jaka probadanja , sijekove u rodnici...onak fakat boli...taman se opustim i zaboravim i onda me tak presjece da ju moram stisnuti ...nista drugo od simptoma nemam niti bolne cike, mucninu ... prije par dana me bolilo kao kadimam mengu samo manje,,,sad vise ne boli tako vec bas sijece i probada...ako je koja imala slican slucaj bila bi Vam zahvalna...
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 11.11.2013 8:39:55
|
|
|
|
syringa
|
što se tiče smeđeg iscjetka, meni je doktorica rekla da to nije dobro i ako tijekom ciklusa promijetim takav iscjedak da onda nema trudnoće. drugo ne znam. kad sam ja ostala trudna imala sam sve simptome kao i pred svaku m. znači, napetost trbuha, bolove u donjem dijelu trbula i probadanje jajnika, jako bolne grudi, razdražljivost. jedino što je bilo drugačije nego inače je kod mene bilo to što sam PUNO više mokrila. išla sam na wc svakih 20min i imala sam možda pojačan iscjedak bezbojni. nisam imala nikakvo implantacijsko krvarenje tako da sam bila uvjerena da nisam trudna dok nisam napravila test. mučnine i umor su krenuli malo kasnije, a kad sam prestala učestalo mokriti, kad su prestale boliti grudi i nije više bilo mučnine, onda je već moja bebica napustila uvaj svijet . to je moje iskustvo. ako sam nekome pomogla, drago mi je! sretno svima i želim vam da ugledate i da uskoro dobijete svoje . sretno!
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 11.11.2013 10:48:38
|
|
|
|
bjonda
|
Nadam se da nije nesto opasno, zbog tog iscjetka…imala sam ga dva dana ali jako malo. Mozda neki hormonalni poremecaj??? A sta se tice ostalih siptoma, dosta osijecam gurdi a i dole me svako malo nesto zateze. Mozda sacekam jos sedmicu dana pa onda napravim ponovo test ili kod doktora. Inace mi M ponekad zakasni 4-5 dana.
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 11.11.2013 11:49:05
|
|
|
|
nina1987
|
Evo mozda nekome pomognu moji simptomi u prvoj trudnoci,,,grudi me inace nebole nikad tad su me bolile valjda od same ovulacije,,,sjecam se da su stvarno bile teske tvrde nateknute i uzasno bolne...kojih tjedan dana prije ocekivane tj. Neocekivane M u par navrata sam osjetila uzasno jako probadanje u trbuhu skroz nisko i to je se nastavilo sve do 10 tt kad nas je nazalost nasa mrvica napustila ...svi su tvrdili da je normalno sto me toliko probada kao trudna si itd , nakon sto dvije veceri nisam mogla zaspat od bolova nazvala sam gin koja je opettvrdila dajetonormalno ...ok povremena pikanja bolovi itd razumijemali ovo...neznam ...imala sam uzasne valunge,,,to je bio 1mj a meni vruce i vruce ali basonak me znalo uhvatit do granice slabosti...poslije testa tako oko 6tt jekrenulaslabost i konstantni umor to pripisujemjako slabom zeljezu ( 2.8) i nekako sebojim da je ono mozda uzrokovalo smrt bebe jer je uistinu bilo nisko...mucnine one prave nisam ni osjetila samo tu i tamo malo muka alinista posebno...znaci prije testa probadanja i bolne grudi a poslije testa spavanje i spavanje i jaka slabost,,,
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 11.11.2013 12:28:12
|
|
|
|
syringa
|
draga, ja sam ti pitala u ljekarni da li može test biti kriv ako pokaže + a u biti nije trudnoća. ženska mi je rekla da test može jedino pokazati - ako se napravi neispravno ili prerano. ja sam radila 29.dc sa nekim clearblue digitalnim i prvo mi je pokazao +, a nakon par sekundi mi je pisalo 2-3tj. savjetujem ti da si kupiš taj test jer su mi u ljekarni rekli da je taj najbolji i da reagira i na najmani postotak beta HCg-a u urinu. taj tvoj smećkasti možda zbilja je implantacijsko! navijam da je! što se simptoma tiče, mene je u početnu stalno bolio trbuh i tako sve dok nije bio kraj. kao i kod tebe nina, samo što je mene jedno veče jako zapeklo i peklo me nekih 2-3 sata pa onda popustilo. do tad me samo bolilo kao da ću dobiti m, a ovo je bilo baš žarenje. bjonda, napravi ti još jedan test pa ba budeš sigurna. javi nam što je bilo. sretno i želim ti !
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 11.11.2013 13:56:42
|
|
|
|
bjonda
|
Hvala ti puno. Evo kad vidim koliko je tesko zatrudnjeti i sto se poslij moze dogoditi stvarno se rastuzim . Neke cure koje ne zele dijete odmah zatrudne, dok mi koje svi srcem to prizeljkujemo ne ide. Dali je sve s nekim razlogom, neznam. Mozda bi trebali iz toga nesto naucit, nisam pametna. Svim srcem zelim vam svima da sto prije dobijete jednu zdravu .
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 12.11.2013 14:55:40
|
|
|
|
anamiha
|
pozz svima ;) daj je tjelesna temp povisena kod moguce trudnoce? danas sam mjerila bila je 37... jos uvijek imam iscjedak ( bijeli, prozirni, kremasti) po nekom kalkulatoru na netu, ak je bila oplodnja, ( onda je bila 5.11) tad sam imala pobadanja u lijevom jajniku..i pojacan bijeli iscjedak, kojeg i dns imam, al ne tako obilno ko 5.11. danas su me grudi pocele boljet, tvrde i osjetljive. a trebam dobit od 16.-18. 11. puno pozzz svim trudilicama ;) ;)
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 12.11.2013 15:30:44
|
|
|
|
kisica
|
Anamiha - temp.je moguća :)
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 14.11.2013 12:54:57
|
|
|
|
perlica55
|
Anamiha draga, svaka žena koja ima uredan hormonski status u drugom dijelu ciklusa (nakon O) ima povišenu bazalnu temperaturu... Ako ti je povišena BT, to je super, al je bitno da ostane visoka i nakon dana očekivane ... Ako ti je povišena dnevna temperatura, mislim da to nema nikakve veze s Budući se implantacija događa 10-14 dana nakon O, pričekaj još koji dan pa piški testić.. Držim fige za
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 14.11.2013 22:20:00
|
|
|
|
Boška1
|
Bok! Molim malu pomoć :) Ciklus 33 dana, posljednju mjesečnicu dobila 22.10., nezaštićen odnos 3.11. (metoda prekinutog snošaja). Prije nekoliko dana (4-5) grudi su mi jako otekle i bole na dodir, bradavice također, što je posebno nezgodno prilikom spavanja. (Rijetko kada dva ili tri dana pred m znaju nateći ali nikada ovako i nikada ovako rano/ Također svaku noć minimalno jedan put moram mokriti što inače nije slučaj /Međutim, to može biti povezano sa bakterijom u urinu koju mi je pretraga prošli tjedan pokazala - već sedam dana pijem antibiotike/ Uz to u posljednje vrijeme osjećam konstantnu bol u križima, a i poprilično sam umorna i jako jaaako puno spavam (a puno i jedem). /ako što znači, vadila krv prošli tjedan, obična krvna slika - željezo sniženo/ Danas posljepodne sam sam napravila test i pokazao se negativnim. Pročitala sam temu i vidim da ima raznih iskustava pa me zanima vaše mišljenje. Razmišljam o drugom testu iako mislim da trebam pričekati i vidjeti hoću dobit m kada bi trebala. Inače, ne radimo na bebi, ali ako se dogodi i više je nego dobrodošla
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 14.11.2013 22:23:50
|
|
|
|
Boška1
|
Vidim da ispod posta piše "odgovor članu..." - očito sam nešto krivo napravila, isprike, nova sam tu
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 15.11.2013 8:08:24
|
|
|
|
perlica55
|
Boška, dobro došla Mislim da si prerano radila testić i još s popodnevnim urinom... Moj savjet je da pričekaš dan kad očekuješ mengu i ponoviš testić prvim jutarnjim urinom... Što se tiče simptoma, curke kažu da su jakooo slični simptomi i .. Sretnooo
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 15.11.2013 10:11:30
|
|
|
|
anamiha
|
Perlice ;) hvala na inf :) BT je od 21 dc do danas 36.5..a ugl je bila oko 35.6,7 prije 21 dc) ( znam, nije pouzdano, jer se mora bar 3 ciklusa mjeriti ) a ja mjerim od 22.10. sinoc oko 23h me probolo u donjem dijelu trbuha, te se javila jaka mucnina ( mislila sam da cu povracat, koliko mi je muka bila, i vrtoglavicu, da nije krevet bio u blizini, nezz kako bi zavrsilo... :( danas na 25 dc imam o bilan bijelo kremasti iscjedak... ( koji me jako muci, jer ga prije ovog ciklusa nikad nisam imala, a traje mi od 0. (mjenja se samo kolicina sluzi. ) grudi bolne, bolovi u ledima, ucestalo mokrenje, do prije par dana, jela sam sve i svasta, stalno sam mamu napadala da mi kuha grah ( koji inace bas ne volim) ...a jucer i dns nista ne mogu jest, sve mi nekak odbojno...mengu trebam dobit u ponedjeljak ...
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 15.11.2013 22:05:36
|
|
|
|
anamiha
|
trudilice, dal je imala koja od vas, te simptome koje sam napisala... ;/ malo me strah tog iscjedka, i vecernjih mucnina :(
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 16.11.2013 0:09:58
|
|
|
|
daxy
|
anamiha ne preostaje ti drugo nego čekati. Nadam se da će ipak biti ,a ne Strpi se još malo pa napravi test. Moram vam reći da boja urina i intenzivniji miris nisu nikakav pokazatelj. To ovisi o bezbroj faktora,pa je apsolutno nemoguće znati po boji ili mirisu jeste li trudne. To zanemarite. perlice draga vidim da si falila za implantaciju da se događa 10-14 DPO , ne ljutiš se ako te ispravim? : implantacija se događa 6-12 DPO.
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 16.11.2013 12:51:08
|
|
|
|
anamiha
|
i ja se nadam ;) vidit cemo u ponedjeljak ;) a sto se tice implantacije ( kod nikog nije isto, neki kazu od 10 do 14 dpo, neki od 6 do 12) a cure su pisale po forumima da su 3,4,5 dpo imale to implantacijsko krvarenje) sve ovisi o ciklusu i ovulaciji. Sve je to individualno.
|
|
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 18.11.2013 8:10:11
|
|
|
|
perlica55
|
Daaaa, falila sam Implantacije se u 99,9% slučajeva događa 6-12 dana nakon ovulacije Ne zamjerite, od brzine sam krivo tipkala...
|
|
RE: Trudna...ili možda ne 18.11.2013 10:09:54
|
|
|
|
Boška1
|
Hvala na dobrodoslici i odgovoru :) cekam jos 6 dana do M..iako jucer ujutro ruzicasti iscjedak mozda 2-3 kapi, ili jutros samo maleni trag na papiru. Grudi jos uvijek ooogromne i bolne. Umorna, osjecaj temperature i prehlade, a nemam ju. Uglavnom sto vise citam sve sam sigurnija i veselimo se obodvoje da bude istina premda nismo radili na tome :) Ne znam kako cemo izdrzati jos ovih par dana :))
|
|
|
Anketa
Pitanje.
пеперутка16
Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!