Newy
|
Evo jutros mi bila patronažna i kaže za podrigivanje da ne mora obavezno dok su tako mali, da je dovoljno ostaviti da spava na boku podbočen s nečim iza leđa. Ja dojim zasad isključivo ležečki na boku (nisam probala još nijedan drugi položaj nek zasad bude ovako dok se ne uhodamo). Pa mi naravno zaspi tako i onda nema šanse da podrigne. A moj baš puno prdi i ne čini mi se da mi je problem, kaže ona da je sve to ok. Ja sam dosad štedjela lijevu sisu zbog tih ragada (na desnoj sam dobila već prvi dan i srećom brzo je prošla, u rodilištu u sobi smo sve imale isti problem sa bradavicama, tako da smo stalno bile golih sisa, dakle premazivanje mlijekom i sušenje na zraku-čini se da djeluje! Sad mi se oporavila i ova druga, bojala sam se da će to duže zacijeljivat ali srećom su bile tek blaže ragade. Uglavnom od danas su u funkciji obje sise, pa se nadam s vremenom samo na dojenje doći. Ne dajem ja ni sad puno adaptiranog, evo jučer po danu 30 ml kad mi se činio pregladnio, i navečer prije spavanja 50 ml. Bome je to popio i spavao u komadu od 12-7 ujutro! E sad, danas se treniram jer doslovno bi stalno visio na sisi, pa pokušavam izdržati da danas dam samo navečer jednu dozu, da meni lakše prođe noć. Jer jasno mi je, mora si navući mlijeko, i onda se s bočicom vrtim u krug, jer koliko ga on popije na bočicu, toliko manje ću ga ja proizvest. I zamislite u rodilištu, Sv.Duh, su nam rekli da ništa s pupkom ne radimo, a patronažna koluta očima na te ideje i očistila mu je pupak, kaže da se već malo gnoji. I sad se zapitaš kako je cijeli sustav tako neusklađem svatko svira svoje Autumn, mi idemo na more. Mi smo u Zagrebu, ali mi je muž s Paga, pa uvijek preko ljeta tamo odradimo sezonu. Tako i sad planiramo ići, samo ćemo vidjeti kad točno ćemo mali i ja biti spremni za tako veći put. Sredinom 7. mjeseca možda, ne znam ovisi kako budemo. Kad sam vozila malog doma iz rodilišta, u autosjedalici, zgrozila sam se na što to liči, sav je bio mlitav i prelomljen u tome, grozno jedva sam čekala da ga izvadim. A uopće nije nešto premali, izašao iz bolnice s 3100 g, pa kako tek onda nedonoščad u tome ... Tako da se nadam da će kroz par tjedana malo popunit tu sjedalicu . Sve u svemu što se mora tiče, mi bi trebali biti sve do 9. mjeseca, a i kroz 9. mjesec opet dolaziti dolje, on će tad imati 2-3 mjeseca tako da mislim da će za kupanje pričekati iduću sezonu
|