Newy
|
Evo me curke vidjet ću koliko ću uspjet pisati dok je mali miran kod tate, naime nas je vjerojatno ulovio onaj famozni skok u razvoju, eto točno su mu 3 tjedna pa pretpostavljam da je to-to. Prvo sinoć nikako zaspat, skoro do 2 sata uspavljivanje, malo sisa pa zaspe, ja ga u krevetić, on se budi i traži još, pa ga vadi opet k sebi pa tako u krug... a danas evo nasisava najviše do sad, rekla bih više manje stalno, uopće nije imao dnevno spavanje nego ono što zaspe na sisi na 10-ak minuta... tako da mislim da je to taj skok u razvoju. Inače, sinoć sam onako u polusnu već smislila kako ćemo ipak staviti krevetić do našeg kreveta spojiti, skinuti stranicu, pa da se makar ne moram baš dizati stalno možda bi mi bilo lakše. Međutim nije mi palo na pamet da ako skinem stranicu od kinderbeta, onda gubim prematalicu koja stoji na krevetiću a korisna mi je jako i ne znam kako bih bez nje, pa sam sad u dilemi ne znam kako ćemo iskombinirat Da napišem dok stignem, u vezi tog izdojenog mlijeka, ajde da napokon i ja nešto znam da ne lupam bezveze, naime to mi je struka (mljekarstvo) . Dakle ne bi trebalo miješati mlijeko različitih temperatura, ali kad se sve ohladi na istu temperaturu, onda se može pomiješati. Dakle ako skupljam jedan dan, izdojim koliko mogu taj tren (makar i jedva par kapi ja ništa ne bacam), prelijem u tu posudicu recimo onu sterilnu za urin iz apoteke i to stavim u frižider, u najhladniji dio negdje dolje, nikako u vrata jer je tamo veća temperatura. Onda kad kasnije opet u toku dana uspijem nešto izdojiti, ostavim i to ohladiti u frižd, ne miješam. To se vrlo brzo ohladi te male količine, i onda se može pomiješati, i tako koliko god puta u danu ulovim vremena nešto ištrcnuti. Ja volim u tom istom danu na kraju dana kad znam da više neću izmuzivati ni kap, sve skupa dakle ohlađeno i pomiješano, staviti na smrzavanje. Pa makar bilo samo 20-30 ml. Većina žena može i više bez problema, ja ne mogu bar zasad, ali malo po malo, bitno mi je da stvorim zalihu makar za koji obrok ako moram negdje otići (još ga nisam ostavljala, ali moram drugi tjedan radi prijave). Jedino još pokušavam naći adekvatnije posudice za spremanje mlijeka, ove iz apoteke jesu sterilne ali nije to plastika za prehrambene potrebe, pa ću malo istražiti da nađem neke kvalitetnije posudice koje bi odgovarale. Ima za kupiti Aventove, ali em su skupe, i još bitnije meni su prevelike, mislim oko 2 dcl negdje. Trenutno imam ove kao iz apoteke ali manje, 30 ml, koje sam uzela na faksu u labosu, to mi je taman mjera ali isto nije neka plastika. A mjera tako mala mi odgovara jer mogu kombinirati, recimo sad za jedan obrok mi je oko 60 ml mjera pretpostavljam. Pa da nema bacanja i viška. Jer kad se jednom odmrzne, treba potrošiti. Odmrzavati bi bilo idealno u frižideru, pa ugrijati u toploj kupelji na temperaturu tijela. I treba to ugrijano potrošiti i što ostane baciti. Dajte recite koliko često ste od početka kupali bebe? Ja sam odlučila 2 puta tjedno, tako sad savjetuju kao, a i ne prlja se tako mala bebica da se baš mora svaki dan kupati? Kako vi radite? Što se tiče mame i svekrve, ja se ne mogu požaliti. Muževi roditelji žive na moru pa nismo puno s njima osim preko ljeta, i ovako na kraće, ali slažemo se ok. Pogotovo svekrva, dobre smo si. A s mojima u stanu živimo, i s mamom se često ''svađam'' odnosno stalno se nešto prepucavamo, ali smo i jako bliske. Ja baš nisam tolerantna pa često reagiram eksplozivno, a ona kako to već biva, zna biti dosadna iako u najboljoj najmjeri. Maloga obožava, pa ga pričuva da se ja otuširam i pojedem i tako, kuhanje isto... Ma super sve stvarno imam podršku, jedino što je mali naravno još u fazi da mu je sisa zanimacija većinu vremena
|