|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci
21.5.2015 8:57:59   
hipo
Jutro!

katy di si jutros user posted image

nirvana, uživaj danas na 4D!!! javi kako je bilo, a vjerujem da će sve bit super!

atina brinemo se jako, javi se user posted image

Idem danas kod endokrinologice sa nalazima da vidim za koliko će mi dignut Euthyrox i kada moram na slijedeće vađenje krvi.
Danas brojim još točno tri tjedna do slijedećeg pregleda...ajme što se sporo vucara vrijeme.....jedva sam preživljavala ono svaka dva tjedna, a sad mi je 5 tjedana pauze između pregleda user posted image Kako sada stvari stoje, četvrtkom ujutro mi je i muž slobodan pa će moć doć na UZV, a ako nešto iskrsne u 7. mjesecu bi nam bio termin za 4D nakon 20. tjedna, to ćemo privatno odradit pa ćemo naštimat kad on može. On isto već jedva čeka. Super mi je što mu frend s posla isto čeka bebu, njima je termin u 9. mjesecu, pa mi svaki dan dođe da su bili na kavi i pričali o pregledima, pretragama i bebama user posted image da mi je bit muha na zidu u tim razgovorima user posted image user posted image user posted image

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 801
21.5.2015 8:58:48   
hipo
user posted image PREGLEDI: user posted image

SVIBANJuser posted image

Nirvana DANAS 4D UZV 21.05.
Missy SRIJEDA 27.05.
Nirvana ČETVRTAK 28.05.
katy ČETVRTAK 28.05.

LIPANJuser posted image

Sunshine PETAK 05.06.
bumbi PONEDJELJAK 08.06.
ruzmarin SRIJEDA 10.06.
hipo ČETVRTAK 11.06.
katy ČETVRTAK 18.06.
atina
endless

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 802
21.5.2015 9:10:04   
Sunshine28
ruzmarin glukoza je stvarno bljak, nema se sta lagati, ja sam se skoro zrigala, ali kada mi je med. sestra rekla ako povratim da cu morati piti ponovno nekako sam zadrzala user posted image sretno!

nirvana uzivaj na 4D, drzim fige da sve bude ok!user posted image

hipo sretno kod endokrinologa, vidim ti se kuzis u stitnjacu, jesi imala nekada osim hormona povisena antitijela? to sam ja imala, pa iako mi je gin. rekla kako to nije strasno ako su hormoni ok meni svejedno nista to nije jasno user posted image sta znace ta antitjela?
bravo za godisnji user posted image user posted image user posted image samo mi se sve cini da ti se nakon ta 4 tjedna uopce nece vracati na posao user posted image user posted image
a ovo za muske, dobro si me nasmijala, tak bi ja voljela biti muha na zidu na nedjeljnim kavama od mm sa svojim muskim drustvom...svi vec imaju jedno dijete i sada smo svi krenuli u drugi krug, jedna se beba rodila prije 10 dana, a nas tri cemo roditi do kraja godine pa po onome malo sto mi kaze o cemu su pricali vidim da se na veliko razmijenjuju savjeti o pelenama, nocnim budenjima, sto sa prvim djetetom user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 803
21.5.2015 11:47:58   
hipo
Sunshine, jučer je ovaj moj pričao sa frendom o tome kako nas treba pustit na miru ako smo nervozne user posted image kao sve će to proć, nisu one rospije user posted image i još mi to priča user posted image
i kao kako smo osjetljive i samo bi se mazile user posted image Još su pričali o svim pretragama i uzv-ovima....kontrolirala sam se da se ne upišam od smijeha, koja stručnost, a barem ovaj moj pol toga krivo izgovoriuser posted image

Ja ti se gnjavim s gospođom štitnjačom od 2008. g. Ginekologica me poslala vadit hormone i antitijela jer mi je bilo sukrvice na pregledu između ovulacije i menstruacije i rekla je da može bit do hormona pa sam sve povadila. Tad mi je TSH bio 7,7 (gornja granica 4), a antitijela 150 (gornja granica 50). Granice pišem prema mojim nalazima, ovise o labosima i mjernim jedinicama. Uglavnom, imam povišena ta antitijela i to se zove Hašimotov tireoditis. To znači da antitijela misle da je štitnjača nešto zločesto i glupo i napadaju je, i gnjave i muče. Ona se neko vrijeme dobro drži i hormoni su ti ok (T4 i T3 - hormoni štitnjače), ali nakon godina teškog života štitnjača se umori i počme fušarit. Tada se javi hipofiza koja povisi svoj TSH hormon ne bi li natjerala štitnjaču da radi malo više. A štitnjači je to teško i teško i muči se i muči.
Štitnjača pokreće puno toga tj. njeni hormoni pa kad nam fali njenih hormona sve šteka i uspori se. Meni je metabolizam bio skroz stao, stolice nije bilo po 5-7 dana, dobila sam 10 kila. To sve traje dugo, ne skoče ti nalazi preko noći. Kako mi je TSH bio povišen, morala sam uzimat terapiju i uzimat ću je doživotno. U slučaju tog Hašimota, lječi se posljedica, a ne uzrok jer još nisu smislili kako kontrolirat ili zaustavit ta antitijela.
Ništa strašno, ujutro mrknem tableticu, pol sata kasnije smijem jest, idem na kontrole, onih 10 kg viška se rastopilo nakon nekog vremena samo od sebe, stolica super (sad radi trudnoće malo šteka na dane, al opet bolje nego onda).
Kada se nekome otkriju antitijela, a svi su hormoni ok, i hormoni štitnjače i TSH, situacija se samo prati, ideš vaditi hormone 1x godišnje i obavezno u trudnoći koji put više nego druge trudnice. Tako da ako hormoni izlete iz ref. vrijednosti da se može što prije reagirati s terapijom.
Kada sam je počela uzimati trebalo je oko 3 tjedna da primijetim da mi je bolje, živnula sam, prije toga sam samo bila ko biljka, umor i umor i umor.....strašno nešto. Kad se propiše terapija često ti po malo povećavaju dozu, tako da ti ne bude prejaka, da se organizam navikne. U tableticama je hormon kojeg ti fali u organizimu i ako ga uzimaš jer ti fali samo si pomažeš tijelu da bolje funkcionira. U trudnoći ti treba 30-40% više tih hormona pa smo još više pod okom doktora.
Kad smo kod kontrole, moram ić, oglasio mi se alarm da krenem. Ako te još nešto zanima, pitaj, odgovorim popodne kad dođem od doktorice.

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 804
21.5.2015 14:39:36   
hipo
Mrvu mi je digla terapiju, do sada sam pila 50 svaki san, sada cu 5 dana 50, a dva dana 75 Euthyroxa. Kontrola za dva mjeseca, dr zadovoljnauser posted image

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 805
21.5.2015 14:50:01   
katy1503
hipić - super vijest za stitnjacu!
nisam stigla ranije se javiti, mada sam vas povremeno škicnula ...
uskoro doma, jedva cekam ...
mala me bocka, tesko mi sjediti - tocno je osjetim kako joj je dosta ....user posted image
tipkamo se sutra user posted image

nirvana - javi kako je bilo na 4d user posted image

Katja - 27.09.2015
Lukas - 11.03.2019
Lea- 17.03.2021

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 806
21.5.2015 15:31:22   
bocika
Cure hvala na podrsci, nisam bas aktivna pa ne znam tocno kome se sta dogadja. Procitam ja ali ne mogu upamtiti glava mi ne radi. U subotu mi se zet ozenio 5 mjeseci nakon sto je sestra umrli i to je pravio festu kod kuce. Mislim sta covjek na to da kaze. Dno dna. A kao ugledan covjek doktor, profesor na fakultetu, zamjenik ravtatelja bolnice = za mene jedno obicno govno i nula!
Inace meni nije nista bolje sad skroz sepam ne mogu stati na lijevu nogu. U srijedu imam termin kod doktora za kicmu da vidim sta je a kod ginekologa idem 1.6. S bebom je sve ok bili smo u ponedjeljak i vidjeli na UZ jos uvijek se vidi sta je.

(Odgovor članu katy1503)
Neposredna veza do poruke: 807
21.5.2015 20:26:25   
nirvana777
Evo mene curke , da vam javim da nam stiže dečko ( Leon ) user posted image

Bilo je super, doktor je odličan,a s user posted image je sve ok user posted image hvala Bogu!

A sad idemo u krpe, krepana sam.... čujemo se user posted image user posted image

(Odgovor članu bocika)
Neposredna veza do poruke: 808
21.5.2015 22:22:52   
BUMBI
Hipo super sto je doktorica zadovoljnauser posted image
Nirvana vidim super je prosao 4Duser posted image user posted image a i imamo jos jednog deckica
Ja sutra idem izvaditi krv za zeljezo i urin na analizu da vidimo jel atb sta pomogao,a moram urin odnjeti i na.mikrobiologiju,a u pon idem u bolnicu vaditi krv za svasta nesta.
Ja sam danas prvi put kupila nesta za bebicu,Mustela kupkuuser posted image user posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu nirvana777)
Neposredna veza do poruke: 809
22.5.2015 8:15:38   
katy1503
Jutro curke!
Vrijeme katastrofa, doslo mi da ostanem domauser posted image

nirvana, čestitam na dečkiću Leonu!Drago mi je da je sve proslo okuser posted image
bocika, nadam se da ce doktor ipak naci rješenje za tvoja leđa, sigurno nije ugodnouser posted image .. ali beba je ok user posted image

jel znate ikoga da je išao na OGTT privat u neku kliniku?ja imam u sklopu police dodatnog osiguranja preko posla pravo na OGTT pa si sve razmisljam da izbjegnem onu guzverinu na Vuk Vrhovcu ... pa me zanimaju iskustva .... a i da ne gubim cijeli radni dan ... u privat mogu i subotom ...javite se ako sto znateuser posted image

Neka nam danasnji dan prode brzinom munjeuser posted image

Katja - 27.09.2015
Lukas - 11.03.2019
Lea- 17.03.2021

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 810
22.5.2015 9:18:22   
hipo
Jutro!
Ajme koja gadarija od vremena, pa idealno za ostat doma pod dekicom! Jedva sam se istjerala iz kuće jutrosuser posted image

katy ne znam ti nikog tko je išao privatno, svi su se vucarali po bolnicama, al vjerujem da je ko i sve drugo kod privatnika ugodnije osim što je to gadno za popit naravno. Na VV je ionako horor prostor, bar onaj dio s labosima di sam bila, pa ti trk privatniko ako imaš osigurano, zašto ne. Kada ideš tj. koji ćeš tjedan bit kada budeš išla na to?

bumbi počele pripreme za bebicu, super! Planiram se kontrolirat do 9. mjeseca, vidjet ću koliko ću izdržat user posted image

nirvana čestitam na malom Leonu! Drago mi je da je sve prošlo ok!!!

bocika a zeta, mamicu mu njegovu...mislim stvarno...šta da čovjek kaže...fuj....
Jesi li prije trudnoće imala problema s leđima? Jesi kad radila kakve terapijske vježbe za leđa? Ja sam se bila uklještila pred nekih 10 godina i od tada radim te vježbice i nikad problema. Radim ih i sad, sve su neke lagane i doktor mi je dozvolio.
Još malo pa će pregled, uživaj na pregledu, beba je sad najvažnija!

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu katy1503)
Neposredna veza do poruke: 811
22.5.2015 9:19:07   
hipo

SVIBANJuser posted image

Missy SRIJEDA 27.05.
Nirvana ČETVRTAK 28.05.
katy ČETVRTAK 28.05.

LIPANJuser posted image

bocika PONEDJELJAK 01.06.
Sunshine PETAK 05.06.
bumbi PONEDJELJAK 08.06.
ruzmarin SRIJEDA 10.06.
hipo ČETVRTAK 11.06.
katy ČETVRTAK 18.06.
atina
endless

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 812
22.5.2015 9:48:44   
katy1503

IZVORNA PORUKA: hipo

Jutro!
katy ne znam ti nikog tko je išao privatno, svi su se vucarali po bolnicama, al vjerujem da je ko i sve drugo kod privatnika ugodnije osim što je to gadno za popit naravno. Na VV je ionako horor prostor, bar onaj dio s labosima di sam bila, pa ti trk privatniko ako imaš osigurano, zašto ne. Kada ideš tj. koji ćeš tjedan bit kada budeš išla na to?

Planiram ici na OGTT kroz 6 mjesec, jednu subotu u Breyeru, to mi je blizu i vec sam tamo radila nekoliko pretraga krvi i urina prije trudnoce ...Kazu da bi trebala oko 24 tjedna... racunam da imam nalaz prije sljedeceg pregleda kod ginićke koji je 18.06.
da prijavim - da svoju curku danas osjetim od jutra,aktivna je ... zna me stresti, jos se nisam navikla ... ali nekauser posted image
sjetila sam se Atine opetuser posted image

Katja - 27.09.2015
Lukas - 11.03.2019
Lea- 17.03.2021

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 813
22.5.2015 9:55:58   
hipo
Znači oko 24, onda 23. valjda nije prerano (to mi je zadnji tjedan prije GO dok sam još u Zgb da to obavim). Breyer je ok, ljubazni su i brzo gotovi sa svim što sam do sada tamo radila.

Nadam se da nam se Atina samo ne stigne javit i da je sve ok.

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu katy1503)
Neposredna veza do poruke: 814
22.5.2015 10:39:42   
nirvana777
Hvala vam cure na čestitkama <3

Svi smo oduševljeni što konačno stiže dečko jer su dosad bile samo cure u mojoj obitelji. Evo, ipak sam imala dobar predosjećaj- od prvog dana sam govorila da je to muško user posted image Najbolje mi je bilo vidjeti na ultrazvuku kako mali cucla palac LOL

Dobili smo i desetak slikica i 11 snimki u ukupnom trajanju minuta i pol za pokazivanje ostalima... definitivno najbolje potrošenih 250 kn, ne žalim ni lipe.

Nadam se da ste mi vi ok, i da su bebači i bebačice dobro, vidim da obavljate razno-razne pretrage pa držim fige da sve prođe dobro.

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 815
22.5.2015 11:00:19   
hipo

IZVORNA PORUKA: nirvana777

Najbolje mi je bilo vidjeti na ultrazvuku kako mali cucla palac LOL

ajme super!!!! user posted image user posted image user posted image

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu nirvana777)
Neposredna veza do poruke: 816
22.5.2015 11:15:03   
Sunshine28
cestitam nirvana na Leonu user posted image user posted image user posted image user posted image
a jos vise na tomu sto je sve ok!
u svakom slucaju evo nam stizu pomalo i djecaci, da curke ne budu usamljene! user posted image

hipo hvala na objasnjenju, sada mi je puno jasnije, ali nisam bas sretna...znas, ja godinama mucim muku sa umorom i sporim metabolizmom, ali kao sto sam rekla hormoni su mi ok, i to ne granicne vrijednosti vec bas ono prosjek...morat cu podsjetiti gin. da ih kontroliramo ako zaboravi!
super da je kod tebe ok!

bumbi zaboravih ti napisati, i Em je kao tvoj L, stalno trazi da dignem majicu i pokazem seku user posted image mazi stomak, zajedno pricamo sta cemo raditi sa bebom, da ce i ona sada biti nasa mala obitelj user posted image sva se rastopim user posted image
vidim kod tebe na redu novi krug pretraga, sretno!

ja sam jucer isto "kupila" prvu stvar za bebu - odnosno nalozila sam kumu da mi preko ebaya naruci onaj Munchkin strojcek za grijanje/hlađenje bočica (nesto mi ne valja sa pay palom)....nasla sam direktno iz USA, sa postarinom me izade cca. 460 kuna user posted image user posted image racunala sam da ne sanse da ga platim ispod 1.000 kuna tak da sam jako zadovoljna...
sa ovim sam pozurila jer znam da treba vremena da to stigne, a kada stigne moram isprobati da li idu u njega NUK bocice (te su mi najbolje), jer ako ne morat cemo prvo sa strojcekom u Muller isprobavati koje bocice idu, a ako ni tako ne nademo onda jos i bocice Munchkin treba naruciti, ali sva sreca to mogu mogu preko iherba....

bocika zao mi je zbog tegoba, ali i ovih drugih stvari user posted image za zeta su rijeci suvisne, a za leđa - ja sam u prvoj trudnoci imala isijas, stalno mi je trunula lijeva noga i oduzimao se osjet, najvise kada sam hodala duze od 15 min. onda sam i sepucakala...isla sam kod kiroprakticara ali on nije mogao puno pomoci jer se puno toga iz njegove domene ne moze raditi trudnicama, na kraju sam otisla na Bowen terapiju u jedna centar zdravlja, isla sam na 5-6 terapija, na prvo mi se cinilo kao da bacam novac za neko vracanje, ali nakon 2-3 terapije kao da je djelovalo, e sada, tko zna....mozda i ti imas slican problem.....

I + G = E & L

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 817
22.5.2015 11:17:29   
Sunshine28

user posted image

user posted image BUMBI - 24.09. user posted image user posted image
user posted image Atina282 - 21.09. user posted image user posted image
user posted image missy2011 - 01.10. user posted image user posted image
user posted image katy1503 - 09.10. user posted image user posted image
user posted image nirvana777 - 09.10. user posted image user posted image
user posted image ruzmarin222 - 15.10. user posted image
user posted image endless - 18.10. user posted image
user posted image Sunshine28 - 19.10. user posted image user posted image
user posted image Alex62 - 01.11. user posted image user posted image
user posted image bocika - 06.11. user posted image
user posted image hipo - 21.11. user posted image

I + G = E & L

Neposredna veza do poruke: 818
22.5.2015 11:23:05   
hipo
Sunshine ako ćeš ić sada u trudnoći gledat hormone, obavezno uz TSH nek vade fT3 i fT4 a ne T3 i T4.
U trudnoći i još nekim stanjima T3 i T4 ne pokazuju prave vrijednosti (zaboravila sam zašto, neke bjelančevine se vežu na nešto pa se krivo pokaže).

Tako da nama obavezno te sa f jer oni prikazuju stvarno stanje u ovom našem drugom stanju user posted image

Mama najslađe mišice
GRAF

Neposredna veza do poruke: 819
22.5.2015 14:48:34   
Atina282
drage moje, evo konačno da vam se javim..bila sam u bolnici 10 dana, pa kad su me pustili sam se preselila kod mame dok mi se muž vrati s terena, tako da vam nikako nisam mogla pisati...s bebom je sve dobro hvala Bogu,ali moram strogo mirovati jer čim duže hodam imam bolove user posted image i dalje sam otvorena za jagodicu prsta :( budite mi pozdravljene i čuvajte se user posted image

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 820
22.5.2015 14:49:31   
Atina282
i da, sljedeći pregled mi je 2.6.

(Odgovor članu Atina282)
Neposredna veza do poruke: 821
22.5.2015 15:02:20   
hipo
atina, drago mi je što si nam se uspjela javiti user posted image žao mi je radi bolnice i mirovanja, ali vjerujem da će sve biti ok na kraju!

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu Atina282)
Neposredna veza do poruke: 822
22.5.2015 15:03:24   
hipo

SVIBANJuser posted image

Missy SRIJEDA 27.05.
Nirvana ČETVRTAK 28.05.
katy ČETVRTAK 28.05.

LIPANJuser posted image

bocika PONEDJELJAK 01.06.
atina UTORAK 02.06.
Sunshine PETAK 05.06.
bumbi PONEDJELJAK 08.06.
ruzmarin SRIJEDA 10.06.
hipo ČETVRTAK 11.06.
katy ČETVRTAK 18.06.

endless

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 823
22.5.2015 19:57:17   
BUMBI
Atina neka si se ti nama javila,al dobro si nas zabrinula.Zao mi je sto moras strogo mirovati.
Ja dobila nalaze,urin mi je sada dobaruser posted image samo mi je zeljezo nisko pa mi je dr prepisao Heferol da ne cekam pregled kod gin.

Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 824
22.5.2015 22:46:28   
BUMBI
Sunny zaboravila napisati super sto si narucila.onaj stroj za grijanje bocicauser posted image Nadam se da ces biti zadovoljna i da neces.morati i te bocice kupovati.
Meni su isto Nuk bocice super,imam ih za L,a za D sam imala i Nuk i Avent.Iako su mi i ove nove Avent super,htjela ih za L kupiti ali nisu kod nas jos bile dosle...jos se premisljam al mislim da cu i za curku kupiti Nuk jer imam predivnih za curice.

Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!