Geminice
|
Lagertha u bolnici sam bila prije 10ak dana,izisla sam prosli utorak. Ne mogu reci da su sa sigurnoscu rekli od cega te polunesvjestice ( ostanem pri svijesti,samo gubim tlo pod nogama i preznojim se u sekundi i izgubim trenutno boju u licu, budem jako blijeda ), vec su napravili sve nalaze, vadili mi krv 7 puta kroz 18 sati, tri ekga, pa ultrazvuk srca, spojili me na traku za trcanje prilikom cega su mi mjerili tlak i aktivnosti srca, i sve je bilo u redu, pa je kardiolog rekao da je to od prenaglog rasta maternice,jer meni je bio 24 tjedan trudnoce, sto bi odgovaralo 31 tjednu trudnoce s jednim plodom. I pustili me. Jer prenagla je to promjena, meni naocigled stomak raste, tipa jucer sam mogla zakopcati jaknu, danas ne mogu. A kod viseplodnih trudnoca takav je 5. I 6. Mjesec. A bas je lijepo citati o iskustvima drugih trudnica, ponekad pomislim da sam luda, da mi se pricinjavaju neke stvari, jer nemam trudnica oko sebe. Daxy ja sam bas zapravo osjetila curke u 19 tjednu, iako sam skuzila da je to trepkanje u 17tom tjednu ipak bilo njihovo, a ne prdezi i crijeva kako sam tad mislila tek u 23 osjetim onako pravo udarace,a od neki dan kao da su jele puno spinata, i vidim na stomaku vibracije i osjetim, cak nekad jauknem koliko me sokira i iznenadi taj snazni udarac. Ovo mi je prva trudnoca, pa me sve jako iznenadi i tako me veseli, stalno se diram po stomaku i zelim docekati svaki udarac. Jedino mi sad stvarno smeta za mjehur, precesto idem na wc, nekako mi se cini prerano bas za tolike aktivnosti,po 5,6 puta po noci idem, pa sam stalno umorna jer ne spavam ni 2 sata u komadu. Ali sve su to slatke muke,ne zalim se,vec cisto informiram sto nas ceka. Od svega,mucnina,kilaze,strija,hormona.... To ucestalo piskenje mi se cini najgori dio trudnoce.
|