Geminice
|
Hej curke,odgovaram preko mobitela,pa sam vec i zaboravila sto sam procitala. Netko je pisao o vecernjim mucninama..... I ja sam psovala onog tko je to nazvao jutarnjima, jer mi se muz cudio kako sam ja jedina trudnica kojoj je navecer zlo, tj meni je krenulo oko 1 popodne i mucnine sutrajale skroz do ponoci,sve dok ne zaspem u mukama,do 17 tjedna mi je bilo grooozno. Daxy, ne znam jesi isprobala,ne gledala vec isprobala neka kolica za blizance. Ja sam sva prepametna pregledala sve youtub filmice, znala sam o svakom modelu sve, najbolji mi se cinio bebetto 42 vlakic 3 u 1 i valco baby koji je 9 kg, vise tip kisobran kolicakolica. Zivim na prvom katu pa sam gledala da budu sto laksa. Na kraju je sve palo u vodu kad smo sad nedavno bili na sajmu za bebe u Zg,krajem 11. Og mjeseca, jer do tad nisam nikad vozila kolica za duplice. Znaci neusporediva su kolica za jedno dijete i blizance, ova su toliko tesko upravljiva, osobito ta vlajic bebetto. Ok su kolica,lijepa,robusna, cvrsta,sigurna..... Ali jedno dijete je stvarno daleko, nepregledno je,i npr ne mogu spavati istovremeno kad obje gledaju naprijed, jer se prvo sjedalo ne moze do kraja spustiti, vec se moze spustiti samo ako gledaju jedno u drugo. I malo mi je to nepravedan taj sistem,jedno ispred drugog. Ona mclaren mi se isto ne svidaju, kaoi ta valco baby, jer nisu prilagodena za nultu poziciju. Kao jesu,ali to tako neprirodno izgleda i neravno,bez obzira u koje doba godine se beba rodi, smatram da se mora barem 4 mjeseci voziti na ravnom u kosari,a to imaju samo takva 3u1 kolica. Neki kazu bezveze bacat pare za par mjeseci, ali dajemo i na nebitnije stvari pa kako ne bi za njih,makar i za ta 4 mjeseca. Oduvjek sam ljubitelj bugaboo kolica, i prije sam ih gledala samo za jedno dijete ( dok dvostruki blagoslov nije dosao na vidjelo ),puno su lakse upravljiva cak i od stokke kolica.... I onda smo pogledali preko njuskala par bugaboo donkey rabljena kolica koja su kostala vise od novih, pa mi je bilo malo teze uvjeriti muza u kupnju istih ( usporedila sam sta bi radje rabljenog mercedesa ili novog fiata) i onda sam uzela rabljena bugaboo donkey, definitivno najbolja kolica za blizance, doalovno upravljas jednim prstom, savrsena. Pomislila sam dobit ce svaka od zupanije po 1000, drzava daje za opremu za novorodence i jos cemo dobiti tu pomoc za visestruki porod..... I cure su same sebi otplatile svog mercedesa :-) To za visestruki porod sam malo istrazivala, dosta se kasno dobiju novci, ali ne bude cifra manja od 3000 kn,tako da odlicno, svakako cu to prijaviti. Jedino je bed sto od svih tragenih papira traze i potvrdu o pomoci grada za novorodence, a kod nas u slavoniji na to cekas jedno 8,9 mjeseci.... Pa mi cudno kako tako kasno predati zahtjev, a mislim da nisam naisla ni na kakav kontakt,ali moram to jos malo istraziti. Moj pregled je u ponedjeljak 16. 1., jedvaaaa ceeeekaaaam, obozavam tog svog privatnog ginekologa, kad ti lijepo pregleda ruku,nogu,bubreg.... Ma sve.... I sve ga mozes pitati. Koja razlika i kako zalosno. Pa nije da ne placamo zdravstveno i da ovi socijalni ginekolozi rade za dabe, pa da se tako ponasaju,pregledaju te u 5 minuta. I htjela sam vas pitati,kako izgledaju vasi pregledi, jel vas svaki put pregledava onim zeljeznim cudom i rukom? Mene sad narucuje svaka 2 tjedna jer sam usla u 28 tjedan.... Pa se bojim da ne pokupim bakteriju tako cestim pregledima "tamo dolje" A tko je spomenuo brijanje, hahahaha, strasno to i kod mene izgleda, skoro pa prvo sto vidim su koljena. Ja uzmem masinu za sisanje i skratim koliko mogu, i opet se porezem,tako da... Mislim da ce se kod mene svasta nagledati,bitno da ucinim podrucje prohodnim,hahahahaha,a sta bi mu ja, uvijek se tjesim ima i gorih. Jos me muci taj moj trudnicki mozak, ali mislim da je to dobro, i on se priprema na tu ludu situaciju koja nas ceka previj,sisaj,peri,repeat,i bolje da je tad mozak malo baj baj
|