Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 7.1.2017 13:42:11
|
|
|
|
LourdessPadme
|
momf5 proljetne su samo sluzbeni naziv,meni je termin 28.7 pa sam se ovdje uguzila i da se otvore ljetne ,ja ne mrdam
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 8.1.2017 2:26:07
|
|
|
|
Momof5
|
Onda ne mrdam niti ja Da skrenem temu malo,znam da je rano jos za mucnine (jutarnje ) ali ja imam navecer takve mucnine da je to za poluditi,ako pojedem nesto ok je onda,ali nije mi cilj natuci kilazu (sklona sam skupljanju kila u trudnocama :35 ,30,20,18 kg ) 4 trudnoce i nisam se osjecala niti upola kao u ovoj sada. Druga stvar ,ja ne mogu nikako funkcionirati san me hvata svako malo ,ujutro bi spavala do 12 h popodne 😂,s time da stvarno zaspem cca oko 23.30 h .🤔 Vec vidim da ce mi biti
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 8.1.2017 10:02:32
|
|
|
|
Fiona0802
|
Dobrodošle nove trudnice! Velika nam je lista! Daxy draga, tu sam ja, ali samo preko mobitela pišem, pa sam malo lijena tipkati na sitno... ! A i na poslu radim još punom parom, pa sam samo preko vikenda slobodnija. Meni je stomak počeo na oko skakutati, iskoče dijelovi bebača i presretna sam kad se to dogodi... U srijedu imam pregled nakon 5 tjedana, pa sam već toliko nestrpljiva, da bi najradije da prespavam do srijede...a da ne pričam o tome, koliko se zabrinem kad se maleni umiri...najmirnija bih bila da stalno skakuče, pa da ga stalno osjetim... Pozdrav svima!
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 8.1.2017 10:04:32
|
|
|
|
Fiona0802
|
I zaboravih reći....trebali bi se zvati Proljetno/ljetne bebe!
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 8.1.2017 13:28:50
|
|
|
|
perlica55
|
Dobar dan cure... Dobro nam došle nove trudnice Ne znam koga sam pozdravila, a kog ne... Šaljem vam pusu svima.. Nadam se da ću sutra na poslu imati vremena sve pročitati, jer pojma nemam tko je tko ..
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 8.1.2017 17:19:47
|
|
|
|
Momof5
|
Vibrice svima za preglede~~~~~~~~~~ I ja jedva cekam svoj pregled ,veselim se bebici al stahujem od poroda 😕,toliko da budem na sebe ljuta zbog toga . Nadam se da ce me pustiti takvo razmisljanje .. Trenutno sam na terapiji dufastonima i folnoj. Interesira me kad ste pocele piti neke druge vitamine tipa pregnatal ili evelit ?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 8.1.2017 19:32:35
|
|
|
|
perlica55
|
Mimica5, Elevit od 12tt, sada ima i nekakav novi Elababy mislim da taj ide od 13tt.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 8.1.2017 19:52:54
|
|
|
|
anandi
|
Dobro vece debeljuce, imal zime kod vas? Kod nas je -20 i kusur Cijeli vikend nisam mrdnula iz stana,samo sam s vremena na vrijeme znala otvoriti vrata i malo prozraciti i to je bilo dovoljno, ma i previse. Vidim dobile smo jos novih clanica bas mi je drago. Dobro nam dosle. Momof5 ja sam pocela s prenatalom u 14 sedmici, a tad sam prestala s folnom i utrogestanima. perlice ti se to vratila sa zimovanja? Kako je bilo? Nadam se da se nisi smrzla. Fiona0802 mislim da je daxy podavno spominjala da je poslala ili da ce poslati moderetorima poruku da nam koriguju naslov na proljetno-ljetne bebe. Pricaj mi brizi kad se umiri. Moj je postao pravi lopov, po cijeli dan spava a onda navecer oko 22h pocne izvoditi neke akrobacije. Sretno na pregledu Loudress sretno i tebi na pregledu Vidjet ces da ce biti sve ok. lotta za srceko. daxy kako si mi ti? Znaci dobila si 6kg, dobra si...ipak je kod tebe dvoje u pitanju. Ja sam takoder dobila isto 6kg. Ivana0710 zao mi je zbog infekcije. Valjda ce nova terapija rijesiti problem. Ja sutra ipak necu ici na pregled. Cula sam se s dr jucer pa smo dogovorile da ovih dana odradim sve nalaze (d-dimer,kks,urin,stitnu) pa kad budu gotovi onda cemo dogovoriti ovaj morfoloski pregled organa u 4d. Mislim bezveze mi je da sutra iskesiram 75KM za brzinski uz pa onda kroz 10-15 dana 150KM. Pred NG sam vidjela bebicu i sve je ok pa cu malo sacekat.
Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1. 1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1 2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 8.1.2017 23:28:38
|
|
|
|
Momof5
|
Kako si lipo zapamtila sve nickove.. Ja se trudim ,moram vas pohvatati sad sve . Nemojte mi zamjeriti ako koju fulam ... Btw i u Zg je jako hladno ,ne izlazim iz kuce.. Dve kcerke su danas otisle na pripreme tako da sam s deckima solo doma ,i da fale mi opako ... Ova dvojica samo rade nered po kuci . Hvala za preporuku sto se tice vitamina ,svakako cu se posavjetovati sa doktorom. Saljem vam 😘i laka vam noc
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 9.1.2017 9:25:53
|
|
|
|
daxy
|
ivana0710 - 04.03. Geminice - 04.04. Fiona0802 - 06.04. bubi0506 - 04.05. Lagertha - 20.05. anandi - 22.05. Tonks - 26.05. perlica55 - 30.05. iva0067 - 06.06. daxy - 18.06. kiar - 13.07. LourdessPadme - 28.07. lotta2017 - 18.08. Momof5 - 29.08.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 9.1.2017 9:39:06
|
|
|
|
daxy
|
Naši pregledi: LourdessPadme 11+3 09.01. Fiona0802 28+5 11.01. daxy 18+1 16.01. Ivana0710 35+6 26.01. Lagertha ? 02.02. lotta2017 ? 02.02.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 9.1.2017 10:23:44
|
|
|
|
daxy
|
Dobar dan curke. Jeste se smrzle? Brrrr. Najgore je prošlo,kažu,al je još dosta hladno. Barem ne puše,pa se lakše ugrijat. "Proljetne bebe" je samo "radni naslov". Zamolila sam admina da promjeni naslov i rečeno mi je da hoće, al valjda nije bilo vremena u blagdanskoj ludnici. Poslat ću poruku ponovo. Sve su trudnice dobrodošle na našu temu. Kao što vidite imamo i jednu 'Zimsku'. Bitno je da se slažemo. lotta nadam se da te gripa i dalje zaobilazi. Izbjegavaj "oboljele" koliko možeš. Lourdess draga,upravo suprotno imunitet je kod trudnica oslabljen jer tako organizam sprječava odbacivanje ploda koje je u jednu ruku 'strano tijelo'. Ozbiljno se trebamo paziti. I ti izbjegavaj oboljele koliko možeš. Momof5 ti najbolje znaš kako je kad dođe beba,zato iskoristi svaku priliku da ubiješ oko. Ja još ne razmišljam puno o porodu,nemam neke strahove. Vitamine počela piti u 13TT do tada Utrogestani i Folacin. Fiona vidim da baš uživaš u trudnoći! Još 2 dana pa je i pregled. Brzo će to. perlice dobrodošla doma! Nadam se da si uživala u odmoru. anandi ajde,tješi me što si i ti u plusu 6kg. Valjda ću usporiti malo sada. A stvarno nisam pretjerivala s hranom. Tu i tamo bih pojela malo više nego mi treba,al nije to ništa neuobičajeno za mene i kad nisam bila trudna. Geminice jesi razmišljala o kolicima? Ja muku mučim s tim. Izbor je barem u ST i okolici užas,a sve skupo. Mislila sam i gledala po njuškalu i to mi se čini bolja opcija... Kako ti stojiš s tim? Još nešto, naletila sam na informaciju o udruzi "Hrvatska za djecu" koja daje potpore za višestruke porode. Daju jednokratnu potporu za blizance,trojke,... Podsjetila me prija na to jučer, pa sam ti htjela napisati. Ne znam jel znaš išta o tome? Curke,moja leđa počela patiti... Dok spavam i ujutro me znaju boliti u donjem dijelu. Ujutro mi nekad treba dosta da ustanem iz kreveta. Preko dana je sve ok,al po noći... Navikla sam spavati na boku i valjda mi trbuh iskrivi donji dio leđa.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 9.1.2017 11:20:38
|
|
|
|
Ivana0710
|
I jedna zimska bebica je medju vama proljetno/ljetnim, a nebi se premjestala, bas nam je lijepo sa vama Zelim dobrodoslicu novim clanovima i uredne trudnoce I vama ostalim trudnicama koje ste u drugom tromjesjecju da uzivate jer je to stvarno najljepsi period. Ja sam evo usla u 8.mj u plusu sam 10kg iako imam samo stomaka, stvarno nigdje drugdje nisam dobila, a ni stomak nije toliko velik tako da ne znam gdje je tih 10 kg ali nema veze. Sad mi jos jedino nije problem lezati i set_ati, a sjediti i stojati mi postaje prava koma. Valjda maternica pritisce dijafragmu pa sam stalno bez zraka u tom polazaju. Zimu inace obozavam i set_nje po snijegu ali sam stalbo u nekim obavezama pa ne uspijevam bas svaku dan napraviti djir po selu. I kupili smo kolica neki dan, jest da smo morali proci 100 km u jednom smjeru da bi ih kupili ali nema veze, htkela sam samo njih i odusevljena sam Jel se koja od vas bori sa zuboboljom i kako je rijesavate? Od kad sam ostala trudna bar jednom, dva puta mjesecno sam kod zubara, popravljam zube, ali me jucer jedan koji je u fazi popravljanja poceo strasno boliti, cijelu noc nisam spavala i sad evo lezim i samo cekam 13h da nazovem zubara da vidim da li se vratio sa godisnjeg i da odletim do njega. Ne znam cime bi ublazila vise tu bol. Ako je jos na godisnjem uzet cu klijesta i izvadit ga
< Poruku je uredio Ivana0710 -- 9.1.2017 11:21:09 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 9.1.2017 11:56:52
|
|
|
|
LourdessPadme
|
Evo mene s pregleda Napredujemo super,ja sam 11+3 a bebac je velik za 12+1 Vidila sam male rukice nogice guzu suze su mi isle od srece. Bebica se vrtuljala i prekrizila nogice. Koje olaksanje uf sad sam mirna. Dobili smo zeleno svijetlo za akciju,nastavljam s utricima pa cemo za 4 tjedna zvati mpo da vidimo do kad. Rekla je kad popijem folacin da kupim elevit. Eto puna san dojmova
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 9.1.2017 11:57:19
|
|
|
|
iva0067
|
Dobrodošle nam nove trudnice Ja sam pila 800 mikrograma folne do 13.tj a dalje elebaby i popijem si uz to još 400 mikrograma folne jer mi je ostalo pa da potrošim. daxy mene leđa stravično bole. Baš me zna presječi dole u leđima i uglavnom kad ležim pa se idem dignut ili promijenit položaj... Ja ću sad uć u 19. tjedan i na +2kg sam. Ali užaaasno puno sam počela jest, stalno jedem nešto, nisam baš sretna kako će to završiti... Vidit ćemo na vaganju sljedeći tjedan. Osip mi je prošao, zub me prestao boliti... Eto bar nešto. Ali mi je non stop začepljen nos!!! Izluditi ću!!! Nisam prehlađena i znam da je to normalno u trudnoći al već mi se plače od buđenja svaku noć po par puta
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 9.1.2017 13:59:14
|
|
|
|
Tonks
|
Ja sam počela piti iz DM-a A-Z MAMA još i prije nego sam trudna ostala. Gin mi je rekla ak ima 400mikrograma folne da slobodno nastavim s tim. A nisu skupe. Izgleda da nas sve trtica boli u trudnoći. Meni pomaže yoga za trudnice, vježbe su baš za donji dio leđa. Jučer nam je bio baš super dan. Tatica prvi put osjetio svog sineka. Kak je smiješan bio. Inače nije tip koji pokazuje emocije, al jučer sam mislila da će poletit hahahaha
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 9.1.2017 14:59:58
|
|
|
|
Lagertha
|
Pozdravi svima :-) Ja sam se danas raspitala u firmi oko godišnjeg i porodiljnog. Čini se da još imam 40 radnih dana (ako ne računamo ovaj onda 39). Mislim da će mi to proći u trenu jer u veljači planiramo svadbu i bračno putovanje Nastavlja mi se problem s teškom hranom. Znači kad jedem pizzu/lasagne/čips ili nešto tako kalorično i fino, cijelu noć se budim, piški mi se i žedna sam. Moram zaista paziti što jedem jer prije trudnoće nisam imala s takvim stvarima problema. I čini mi se kao da ne ovisi o količini jer sam se zaista u subotu trudila pojesti što manji komadić lazanja, ali i dalje se noću dogodio isti problem. Ja sam na +7 kila no čini mi se da su se kile dosta ravnomjerno rasporedile, nešto je otišlo u sise, većina u trbuh, nešto u guzicu, donji dio leđa i možda malo u bedra. Krenula sam s dragim na tečaj plesa i sama sebi izgledam kao ogromni usporeni tuljan u ogledalu
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 10.1.2017 5:12:32
|
|
|
|
Fiona0802
|
Lourdess bravo za bebača! Proljeće/ljeto samo što nam nije došlo! Samo da nam popuste temperature... Idem raditi...puno pusa svima
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 10.1.2017 9:59:36
|
|
|
|
kiar
|
Pozz svima evo sa se i ja napokon malo javim,bili smo 12 dana na praznicima i nisam htjela paliti internet! Moj pregled je 13.01,za sada je sve ok i neka tako i ostane! Pošto sam svu robicu i opremu razdjelila sad na godišnjem smo gledali kolica zasada su me oduševila jedino bebetto model murano ili holand,njih sam vidjela u west gateu i nigdje vise...ima li tko iskustva s navedenom markom?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 10.1.2017 10:49:54
|
|
|
|
Tonks
|
Kiar jel su to 3u1 kolica ili? Mi smo gledali Freeon kolica, al nemam pojma jel valjaju kaj.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 10.1.2017 10:56:34
|
|
|
|
Ivana0710
|
Kiar i ja sam bila odusevljena sa tim kolicima i evo ih u sobi kraj mene Isla sam sa namjerom da uzmem isto tako murano ili holland, i presli smo 100km u jednom smjeru i kad smo dosli u trgovinu od murana su bila samo sivo zuta, a od hollanda jedna jako tamna, sa crnom ramom a ja sam htjela sa bijelom ramom, tako da sam uzela bebetto vulcano, ali skoro i nema razlike sa ostalima a cijena u usporedbi sa muranom je puno prihvatljivija. Znaci vulcano 3 u 1 je bio 4200 i kao trudnica sam dobila popust od 15% tako da smo ih platili 3600. A murano je 5800 cini mi se, a sa popustom oko 4900.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 10.1.2017 12:13:26
|
|
|
|
nymeria
|
Tonks ja sam ljetos kupila freeon kolica 3u1 trio star mi se cini. Zadovoljna sam.. lagana su i okretna, dolje u kosari ima puno mjesta, lako se montiraju.. bila su na nekoj akciji sa 3000 na 2400 spustena. Izglefom su slicna graco evo a rade se u istoj tvornici od maxi cosi kolica.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 10.1.2017 14:18:14
|
|
|
|
Viola6
|
Mamice proljetnice da vas malo pozdravim. Kod nas na zimskim trudnicama zatisje malo. Evo nas termin 1.3 se opasno blizi. Curka je zivahna po cijele dane. Tegobe ni bolesti za sad nema. Do sada dobili 8kg sve skupa ali gegamo ko pingvin Ivana071 vidim da si ti 4.3 i isto curka.. mi smo u laganim pripremama ali jos treba sve posloziti u torbu pa neka ceka
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 10.1.2017 15:50:56
|
|
|
|
bubi0506
|
Pozdrav drage moje, nije me bilo nekoliko dana jer sam stalno na relaciji kuca-moji, kuca-sveki...i da budem iskrena i dojadilo mi...fali mi moj mir i moja kuhinja mada bolje otic pa se uvijek mogu dignit i otic nego da mi dodu jer kad se ugnjezde nikako izac pa biram "manje zlo". Danas se lijecim laganom hranom jer teorija mojih je da jedem za dvoje a trpaju me za sestero a ja neznam zatvorit usta i ko punjena purica sam . Uvukla se pod dekicu i samo nos viri, pice mi 2 klime a ja iovako zimogrozna stalno kukam i pod nogama termofor ... ovde kazu sad oko nule...ma ja se divim vama curama sto ste gore sjevernije pa vam je debelo minus, kako samo vi zivite? Skidam kapu svima. Meni inace ni na 40 vanka nije vruce nego fino toplo tako da je meni ovo uzas. Malo se igram sa svojim bebacem koji mi cijeli stomak izokrene i bas je zvrk . Evo skoro puna 24 tjedna a vec sam ko debeli pingvin...skripi u krizima a kad mi nesto ispadne dok dignem s poda rasirim se sva. Kako se depiliram ne pitajte . Zadnji put sam rekla gin. da se ne ljuti ak je sta ostalo jer ja dolje nista ne vidim . Mi jos guramo na folnoj, floradixu i fragminu al za bebaca sve. Cekamo tatu da nam se vrati za 2 mjeseca i onda juris po kolica tako da pratim i vasa iskustva i sto ste sve kupile. Nego spavacice za rodiliste...ja sam gledala po ducanima kod nas pa su cijene po 300kn...nekako mi se to cini malo skupo a i nisam bas odusevljena kako izgledaju...neke sive cipkasti rukavi, krem boja...pa sam u potrazi. Doduse nisam obisla sve ducane nego par ovih kao "poznatijih" i malo sam razocarana. Ja bi neke sarene, s printom ili necim, vesele i ljepse nesto, u veselim bojama...sivo mi je nekako bas sumorno...a i sad posto planiram barem 3 uzet pa dat 900kn samo za to za 3 dana u rodilistu mi nekako previse...u potrazi sam. Ako imate savjet veselim se cuti ako ne, ja javim ako sta povoljno i lijepo upecam. Pozdrav svim buckama
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 10.1.2017 16:13:31
|
|
|
|
Ivana0710
|
Viola pa tu smo si sa terminom , samo je kod mene deckic na putu Ja sam bas danas jos pozavrsavala kupnju od ovih sitnih stvarcica, sapuna, vlaznih maramica, ulozaka za bolnicu i tako. Grad mi nije bas blizu pa sam htjela vecinu imati spremno pa ako bas nesto zafali onda ce netko do grada skoknit. Bubi sto se tice temperatura, kod nas je danas evo -15 preko dana, ali ja lakse izdrzavam zimu nego ljeto, ja opet vrucine ne podnosim A sto se tice spavacice ja sam isto htjela nesto veselo i nisam ni gledala po tim poznatim trgovinama nego ni manje ni vise na trznici i u bosni u arizoni. Tamo sam komplet spavacicu sa ogrtacem platila 130 kn. Krem sa tockicama, i beba naprijed nacrtana i ima dugmice i sa lijeve i sa desne strane, ovisi koju ces dojku davati prilikom podoja, jer bas je namjenjena za dojenje. A drugu sam platila 60 kn, siva sa nekim likom i isto dugmetici sa obje strane, sto mislim da je pun pogodak
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!