Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 20.1.2017 20:49:31
|
|
|
|
daxy
|
ivana0710 - 04.03. Geminice - 04.04. Fiona0802 - 06.04. bubi0506 - 04.05. Lagertha - 20.05. anandi - 22.05. Tonks - 26.05. perlica55 - 30.05. iva0067 - 06.06. Vanja0606 - 06.06. daxy - 18.06. kiar - 13.07. LourdessPadme - 28.07. lotta2017 - 18.08. andy1 - 20.08. Momof5 - 29.08.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 20.1.2017 20:55:06
|
|
|
|
daxy
|
Naši pregledi: anandi 23+4 26.01. Ivana0710 35+6 26.01. Fiona0802 30+5 01.02. Vanja0606 22 01.02. Lagertha ? 02.02. lotta2017 11 02.02. kiar 18 10.02. daxy 22+1 13.02.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 20.1.2017 21:13:39
|
|
|
|
daxy
|
Hej,cure. momof5 vidi što će urinokultura pokazati. Do tad slobodno po brusnici i puno tekućine. Sretno s proteinima. Nadam se da ćeš uspjet to dovest u red. Tonks super za uredan pregled. Ma preživit ćeš i OGTT. Ponesi nešto sa sobom nešto za prigrist,pa čim završiš počasti se.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 21.1.2017 8:08:56
|
|
|
|
anandi
|
Jutroooo Jaoo sto nam je veliki spisak, nista ne mogu da pohvatam sta se pise...al neka, da nas bude jos vise Tonks za pregled. Nije ogtt strasan, samo duboko udahni i eksiraj. Momf kod mene uvijek bakterija i epitela dosta, vadila sam i urinokulturu koja je uredna. Dr kaze sve kod nema nekog iscjedka s mirisom i svrabom da ne brinem. daxy za bebice. Samo neka lupkaju Geminice zar se kod vas tako dugo ostaje u porodilistu? Kod nas ako je prirodni porod dan a ako je carski rez max 5 dana. Po meni je bolje da se ostane duze, malo se zena i oporavi a i navikne s bebom....sta ja znam, uzasno mi je sto kod nas cim porodilja dode kuci ljudi navale ko ludi. Ja sam svima rekla da ne primam goste bar 10 dana, osim roditelja perlice kako si mi ti? Kako stojis s cigaretama? Ja ih jos nisam bacila Meni moj lopovcic ne da spavat...lopuza po dani spava po noci lumpuje dzaba ja tresem stomak ne bil ga probudila, ko malo se javi i opet nista, al zato u ponoc kad krene izvodit pa to je ludnica...haj sto ne mogu spavat ne mogu naci ni neki ugadan polozaj. Pricate i o robici eto ja bas nemam od koga dobiti, ni novo ni polovno. Doduse imam jednu drugaricu koja se nedavno porodila pa kaze ostavit ce mi ako nista oni bodica, ali nema puno nekih neutralnih boja, skoro sve je roze. Izabrala sam kolijevku koju ce da kupe moj brat i otac a kolica ce svekrva, ostalo cemo mi. Evo bas sam prekucer kupila prve stvarcice, tj. onaj set za novorodence za iznosenje iz bolnice... preeedivan je. Jucer sam uzela 6 tetra pelena i paket gazica za bljucanje a danas cu da prosetam i opet kupim jedan set. Ajd zene vi koje ste se vec poradale dajte neki prijedlog sta treba za prva tri mjeseca, koliko cega, koje velicine i tak? Ovaj set sto sam kupila je vel56. Ljubim vas sve
Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1. 1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1 2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 21.1.2017 12:03:31
|
|
|
|
Geminice
|
Ma inace ne ostavljaju, dan dva ranije,i 3,4 nakon poroda. Samo na blizance drugacije gledaju,to su rizicnije trudnoce koje zavrse ddosta ranije,pa da se ne bi zakompliciralo lakse im je mamu ranije staviti na cuvanje. Ali nadam se da necu predugo,samo pripremam u glavi ove manje povoljne scenarije, lakse mi je kad se tako pripremim. Ali zasad se dobro drzim, vidjet cemo sta ce mi reci u ponedjeljak. Jeste zivcane? Moram primjetiti da mene peruzivci zadnjih tjedan i nesto, bas ruzno odgovaram, onako punkem u sekundi, i pocnem se znojiti, bas od zivaca. Srecom pa me oko mene razumiju, nisam do sad bila takva. Valjda od tog nespavanja, bas me izmori. Evo i nocas, u navratima do 4 par puta zaspala, nakon toga nista. Nadam se da vi nemate slicnih problema,i da spavate kao bebe, dok mozemo
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 21.1.2017 12:06:19
|
|
|
|
Tonks
|
Izgleda da su svi isti, po danu spavaju, po noći tulumare Sad sam si malo jaču kavu napravila i aktivirao se. Previše kofeina očito. Joj ja bi s guštom kupovala stvarčice, al mi nedaju, vele prerano je još. Geminice mene jastuk spašava, al vjerujem da je tebi puno teže jer su ipak 2 bebice u pitanju.
< Poruku je uredio Tonks -- 21.1.2017 12:09:00 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 22.1.2017 9:54:48
|
|
|
|
Ivana0710
|
Jutro proljetnice Evo da se i ja malo javim, kod nas u bolnici ako je bio prirodan porod ostavljaju 3 dana a kod carskog 5 ili 7, nisam sigurna. Ja sam evo jucerasnjim danom zavraila sa cijelom kupovinom do najmanje sitnice i sad sam mirna. I kazem hvala Bogu sto sam sa svime krenila ranije jer kad malo duze hodam imam uzasne bolove u zdjelici, preponana, valjda se sve priprema. Bas volim setati i bila sam sva nabrijana kako cu svaki dan prelaziti po koji kilometar, kako smo mm i ja to znali i sad mi to dodje. Neki dan sam isla prosetati do prijateljice koja je udaljena od mene 2km i nisam se mogla pkeske vratiti kuci koliko su me bolovi rasturali. Ne znam sta mi je pametnije, kretat se ili odmarati A sto se tice tog pripremanja svakako vam preporucam da si ne ostavljate za zadnji mjesec. A iduci tjedan krecem sa pranjem robice i slaganjem
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 22.1.2017 22:53:22
|
|
|
|
daxy
|
Večer. anandi neka lupka malac! Za robicu i druge potrepštine imaš na internetu mnoštvo popisa. Ja sam naletila na jedan specijalno za blizance. Praktički sam ga prepisala. Progooglaj malo naći ćeš dosta toga. Geminice mene po noći budi mokrenje i žeđ. Po 2-3 puta ustajem. Dosta žednim u zadnje vrijeme. Al dobro,kako je Fiona napisala razveselim se što mi je trbuh tu i zaspem u čas. Tonks ja sam mišljenja da ako se ima šta dogodit dogodit će se bez obzira na to kad ćemo mi kupit robicu. Susjeda će postati baka i isto tako me dopušta nevisti da išta kupi prije nogo se beba rodi. Užas. ivana super da je sve spremno. Uživaj u pripremanju robice! A da probaš naći neku sredinu? Ni odmaranje ni previše šetanja? Ipak ulaziš u 9. mjesec. Sad se trebaš pazit. Pozdrav svima.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 6:58:27
|
|
|
|
lidac0605
|
Draga Daxy,naša mamice na kvadrat uskoro,najljepši poklon već imaš,a ja ti želim da ti se sve ostale želje ispune i da ti bude ovo najsretniji rođendan i godina ikada
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 9:01:12
|
|
|
|
perlica55
|
Jutro curke Daxy, sretan ti rođendan draga moja, da ti idući bude najsretniji Geminice i ja sam živčana jako, fitilj mi ne može biti kraći MM ludi, al kaj možemo , drugo stanje Nemoj si uopće sada misliti kolko ćeš biti u rodilištu, budeš kolko bude potrebno. Ivana, ak te tak jako boli, bolje da ipak malo usporiš. Izdrži još malo Anandi, ne žali se, bolje da je maleni aktivan, sjeti se dana kad si išla na UZV jer je bio pre miran. Kolko čega treba za bebu pojma nemam, možda bi neka od iskusnih mama mogla napisati. Pronašla sam nekakav spisak, koji je prepun Tonks, slažem se s onim tko ti ne da da kupuješ stvarčice za bebe.. Imala sam ružno iskustvo s prvom t, pa sada pušem na hladno, i mislim si da bi mi bilo lakše da ne prolazim svaki dan kraj uređene dječje sobe. No, svak ima svoje mišljenje i pravo izbora, moje je da se sve kupi za 10 dana maksimalno.. Mi smo dobro, cura je jako aktivna i tak
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 10:14:28
|
|
|
|
Momof5
|
Daxy sretan rođendan😘😘😘 Evo ja predala urin na kontrolu i cekam nalaz 7 dana. Danas mi je 9+1,taman cu na kontrolu sa 10 tjedana. Tjedni su mi nekako brzo prosli ,za razliku od drugih trudnoca,a tek sam na pocetku ...imamo jos proljece i ljeto za odguliti . Vidim vi se svi pripremate a ja jos to nemam u peti 😀😁. Svakako mjesec dana prije gledam da mi je sve slozeno da nemam brige . Ja se veselim jako tim pripremama jer kad krenem znam da ce brzo beba . Odo sad razmisljat sta za rucak,jer ni sama ne znam sto skuhati . Pusa svima
< Poruku je uredio Momof5 -- 23.1.2017 10:15:29 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 10:22:46
|
|
|
|
Vanja0606
|
Daxy sretan rođendan i sve najbolje!! 😘😘 nek ti se ispune sve želje koje si sama želiš!!! Geminice mog fitilja nema 😂😂😂 da da živci su mali 😉 Što se tiće spavanja, legnem i zaspem za 15 min, pretpostavaljam da je to zbog minimalnog unosa kave, pijem jednu tursku ujutro i jednu gostionsku popodne 😂, a nekad im se nije znao broj. Moja bebica lagano se javlja zadnja dva dana malo slabije nego inaće, ali zato iskače kvrga, mazim trbuh i pričam mu a on mi dodje pod ruku 😄😍😍
< Poruku je uredio Vanja0606 -- 23.1.2017 10:24:42 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 11:32:47
|
|
|
|
anandi
|
Bok cure daxy srecan rodendan draga, zelim ti sve najbolje. Da ti ostatak trudnoce protekne u najboljem redu a naredni docekas s djecicom u zdravlju i ljubavi perlice ma ne zalim se. Neka je meni bebac aktivan. Vjeruj sve mi je ovo novo i svaki dan mi je drugaciji Evo bas zadnjih dana iskoci mi trbuh u dijelu pupka i malo ispod. Tako se napne da ne zanam sta cu, ne mogu se ni ispravit a ni namjestit. Takoder me pode boliti mjesta uboda clexana. Po mojoj pretpostavci tu su leda a nogice lupkaju po preponama i u unutrasnjosti MM sve me zeza kao nista mi ne moze ugoditi, kad se ne javlja zovem ga a kad se javlja kukam Ja bih voljela da je budan preko dana a da navecer spava, ali naravno nece oni kad mi hocemo heheheh E da, danas sam 23+0 Citam da se u ovoj sedmici provjerava ogtt test, za trudnicki dijabetes, pa sta mislite da li da to odradim? Ja sam vec na terapiji sioforom 2x1 od 500mg. Kao i za rh- majke da ponovo provjeravaju rh-antitijela. Njih sam provjeravala u 13-oj sedmici i bila su negativna. Ovo pitam jer cu kod svoje dr na kontrolu tek iduceg mjeseca, a sad u cetvrtak idem na drugu kliniku na 4d. Vanja blago tebi kad mozes zaspat tako brzo. Samo spavaj i odmaraj dok mozes. Nasla sam neke spiskove za kupovinu, i kupujem pomalo. Evo prekucer sam kupila jos jedno odjelce. Ako danas budem izlazila kupit cu opet nesto. Bas nekako uzivam u tome. ivana super kad je sve spremno. Sad lagano spremaj i slazi robicu. Po pitanju robice kontam uzet samo 4-5 kompleta vel 56 a ostalo uzet sve vece za broj. Nesto kontam ja sam bila skoro 4kg teska a mm 5kg pa vjerujem da ce i bebac biti krupna i duga beba a da ce bas 56vel brzo prerasti.
Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1. 1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1 2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 11:43:57
|
|
|
|
Vanja0606
|
Anandi tako je i meni, iskoči mi trbuh oko pupka nekad s live nekad s desne strane ja si mislm da je to guza ili glavica, kada tako iskoči s npr desne strane onda s lijeve osjetim trzaje i gurkanje za što mislm da su nogice ili ručice Moram priznati da su mi cice zadnjih dana nesto manje osjetljivije i malo su se ispuhale, iako imam plave vene po njima, kako je kod vas? Da li vas nekad bole nekad ne, da li su jedan dan napuhane pa nekad ne? 😊 Blago vama cure koje ste se spremile na vrijeme, imate skoro sve kupljeno i pripremljeno, ja bi volla da napravim sve ne vrijeme a nw zadnji čas ko kit hodat po trgovinama i kupovati robicu, krevetić, ormarić i ostalo. Mi još nismo riješili stambeno pitanje, pa nisam ništa kupila, a niti gledala, moja mama stalno gleda i traži. Nadam se da ćemo ovaj tjedan rješiti stambeno pitanje pa da krenem u uređenje sobice 😍
< Poruku je uredio Vanja0606 -- 23.1.2017 11:48:00 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 12:37:58
|
|
|
|
LourdessPadme
|
draga Daxy,sretan ti rodjendan,najlipsi poklon si dobila,a ja ti zelim ugodan porod i zdrave bebice ♥️♥️ vanja tako i kod mene jedan dan bolne i natecene ,drugi dan malo mekse al su zile tu,i tako u krug Ja vam tako zavidim sto mozete cuti vase bebice.. Mi smo 13+3 cekamo tek da se trbuh uopce pojavi,stalno gledam mjerkam al nikako 😂 Valjda ce to kasnije kod mene ,cula sam da kod visokih mrsavica to ide sporije iako sam u plusu 3kg ni to nigdje ne vidim.Kaze MM da je sve otislo u sise .
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 13:27:28
|
|
|
|
Tonks
|
Daxy sretan tiiii!! Kaj se oblekice tiće, sveki mi je rekla da je još prerano, a danas je ona opustošila Lidl ove konkretnije stvari budemo kupovali u 3, 4 mjesecu. Nego, zanima me dal imate problema sa trncima i grčevima u nogama i jel kaj pomaže? Pijem magnezij, legla se u kadu sa vrućom vodom.. Neznam kaj da više radim.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 13:40:10
|
|
|
|
Vanja0606
|
Tonks meni trnu ruke, srednji prst na desnoj ruci je non stop utrnut 😂 Nadam se sa nisi baš u vreloj, jer navodno ne bi trebali koristit jako vruću vodu, što meni teško pada jer mrzim hladnu i mlaku. Probaj leć na krevet i stavit jastuk ili dva pod noge tako da ti budu povišene, neka ti dragi izmasira stopala i noge lagano 😘 Magnezij je dobar, donatica ili mg mivela, ali to meni pomaže samo kad imam problem s odlaskom na wc, dobar za grčeve.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 13:47:31
|
|
|
|
Tonks
|
Nije bilo u vrućoj ne brini, onak taman da se mišići opuste. Svi osim nogu... Noge i dalje trnu. A kad masiram onda me takav grč ulovi da jedva dođem k sebi. Užas. Probala sam i jastuke i svašta, onda me u listovima grči niš, preostaje mi šuti i trpi
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 13:59:59
|
|
|
|
Vanja0606
|
Da znam kako je to, ja imam inaće problema s migrenama, i ne mogu živit kad me ulovi, onda odem pod vreli tuš kako bi mi se kičma i vrat opustili malo, i nekad pomogne nekad ne... Nadam se da ce ti proci, ja sam u pocetku trudnoce imala problema s bolovima u nogama, koljena su mi oticala kad bi stajala, sad nemam s tim problem. 😘😘
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 14:06:43
|
|
|
|
Tonks
|
A kaj ti je trpit još 4 mjeseca, baš niš Posao mi je stajaći, sad kad sam doma je nogama čudno da nemaju neko opterećenje, pa se grče od čuda hahahaha
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 14:09:13
|
|
|
|
Vanja0606
|
Hahaha nasmijala si me, ma izdržat ćemo još pola,pola smo prošle! Zato smo mi tu pa ćemo kukati jedna drugoj i tješiti se, i radovati skupa 😘😘
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 14:13:44
|
|
|
|
Tonks
|
Stvarno je super da se možeš nekom izjadat ko te kuži. Ovaj moj me samo blijedo gleda i veli mi da sam ko baba. Jesam i ko mi kaj može he he
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 14:16:17
|
|
|
|
Vanja0606
|
Hahaha da da, svaki dan nešto, baš tako i moj gleda u čudu, više ne zna što bi rekao 😂😂😂
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 17:48:28
|
|
|
|
Ivana0710
|
Daxy sretan ti rodjendan Tonks sto se tice grceva kad sam radila imala sam ih skoro svaku vecer, i sad kako sam prestala imam samo ponekad i uopce mi ne ovisi o tome da li se vise ili manje preko dana setam. I ja pijem magnezij, al eto svejedno ih imam i nemam nikakog lijeka da bi te posavjetovala A sto se tice dojki meni su bolne na dodir vec mjesecima, a prije trudnoce me nisu nikad bolile, cak ni pred menstruaciju. Samo se tjesim da valjda necu imati problema sa dojenjem kad su sad bolne
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 23.1.2017 18:35:10
|
|
|
|
Fiona0802
|
Sretan rođendan draga Daxy!
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!