Mini Bav
|
belina naravno da može postojati problem, upravo objašnjam da želim pokušati normalno i opušteno bez razmišljanja da postoji možda nešto više zbog čega ne dolazi do trudnoće jer mi upravo to uzrokuje određenu dozu stresa, ali ginekologica mi je rekla da me neće slat na nikakve pretrage do godinu dana pokušavanja. Ja razumijem da ti imaš priču gdje si ustvari imala problem, ali ja zaista ne želim provesti godinu razmišljajući u tom smjeru, a za privatnog ginekologa i obavljanje pregleda privatno nisam u financijskoj mogućnosti, a i ne smatram da je hitno. Jer relevantno je to da mladi zdravi imaju 25% šanse za trudnoću svaki mjesec, uglavnom se ostvaruje unutar godinu dana, najčešće unutar 6 mjeseci, vrlo malom postotku treba više od godinu dana i prema tome ona nema nikakav razlog slat me tako rano na pretrage, i ja se slažem sa tim. Imam rok - godinu dana, ako do onda ne ostanem trudna obavit ću pretrage, ali do onda treba doći i ja se trudim razmišljati pozitivno. tišina i ja bih odmah sad, da sam trudna i da uživam, ali jbg ne ide prema narudžbi :) Jučer sam pročitala u jednoj knjizi koja je napisana baš za žene od strane jedne ginekologice.. napisano je kako su naši jajnici (vezano za ciste) i naša plodnost ogledalo našeg stanja u glavi, mi preko glave šaljemo podražaje i prema njima se izlučuju hormoni.. svo potiskivanje sebe kao žene se odražava na ono što nas čini ženama - naše jajnike i našu plodnost. Uglavnom poanta je da moramo raditi ono što nas usrećuje, ono što nas čini ženama, da moramo potaknuti svoju kreativnu stranu, a ne ju zanemarivati. Da puno žena ima nerješenu situaciju u glavi, podsvjesni strah od nečega, bilo to trudnoća, majčinstvo, strah od toga da se nećeš dovoljno dobro snaći u svemu tome, porod, nepouzdanje u muža, stres na poslu. Poanta je da se treba sebe dovesti u stanje zadovoljstva kako bi naš mozak poslao prave signale našem tijelu.. i makar kolko želim da to nije istina, uvjerena sam da je. Jer stvarno, koliko slučajeva je baš kad su prestali toliko biti opterećeni trudnoćom i najmanje se nadali, usredotočili se na nešto drugo, najčešće na sebe i nešto vezano uz život koji žive, baš onda je beba došla..