PinkyFunkyBirdy
|
Danchy, baš je to neki mali zloćko kad se neda. Valjda mu je dobro u buši pa uživa dok može, a i ti ćeš vidjeti kad izađe pa stalno nešto oko njega ... sigurno ćeš reći kao i ja da je dobro bilo dok je bio u buši pa niti plače niti kaka niti išta, a znaš točno gdje je (pogotovo kad počne puziti i hodati). Mali andeo, čekamo neki info i od tebe. Snjeguljice, baš mi je žao, ali možda to neće tvom slatkišu biti tako strašno pošto je on ipak sad već veći. Mom M je krenuo AD već s neka 3 ili 4 mj. nakon što smo uveli adaptirano mlijeko uz dojenje i to tako da su se krenuli crveniti i ljuštiti obrazi i onda se to spustilo na vrat i širilo se prema prsima, da bi se onda na donjem dijelu trbuha pojavile točkice koje su se polako spajale i onda se spojilo sa gornjim crvenilom. Tek nakon toga su se pojavile fleke po rukama i nogama. To je trajalo mjesecima. S nekih cca 9 mj. sam počela davati omnibiotik Pandu i u roku 2 tjedna mu se povuklo skoro sve osim pregiba - znači vrat i pregibi na rukama i nogama i to je polako prolazilo tijekom vremena. Najprije vrat kad je počeo više stajati pa se vrat "luftao", s rukica se povlačilo i vraćalo, a na nogicama je bila jedna fleka skroz do 2,5g kad je prošlo skoro pa samo od sebe i sad je hB dobro. Nama je najbolja krema bila Avene XeraCalm balzam (ostalo ništa nije pomagalo). Dal daješ malenom nešto za imunitet? Možda da probaš uložiti u barem jedno pakiranje Pande (dođe oko 305kn) to ti je za 30 dana i da vidiš dal će pomoći. Nina, uživaj sa svojom prekrasnom dječicom i hvala na čestitci u Mihaelovo ime! E, da, mislim da ga nisam pohvalila da je sam odbacio noćnu pelenu (samo je jednu večer rekao kad sam mu stavljala pelenu: "Mama, zašto mi stavljaš pelenu kad sam ja veliki dečko?" i dogovorili smo se da ide sam ili da me zove ako će mu se piškiti) i za sad je super - ponekad se sam probudi pa ga onda vodim piškiti, a nekad izdrži cijelu noć! Ribice i Liliki, morate nam biti aktivnije na temi jer tko će pisati sad kad se nas nekoliko najaktivnijih porode pa nećemo imati vremena za pisati? Kako ste nam vi i kako bebice? Teice, kad uloviš koju minutu napiši nam kako se snalazite! Belina i ja sam čitala to da se pomakne termin za 10 dana, ali pošto mi je sad baš pao na rođendan od M onda mi je bilo fora. A i pošto sam prvi put prenjela dečka i sad nosim dečka mislim da nebi nikoga iznenadilo da opet prenesem (iako mislim da ovaj put neću). Kako mi se ti osjećaš? Hajdi, srretno na CTG-u! Rekao mi je doktor da viroza nije utjecala na bebača pa mi je odmah lakše, a sestra se našalila da će bebač biti manji od brace i da ću ga kihajem izbaciti van (pošto je prvi bio skoro 4,5 kg). Moj je pregled prošao ok, ali ne i bez stresa. Vaginalni pregled je bio ok - sve je smekšano i skraćeno i otvorena sam 2 prsta, ali mali još glavicom nije u položaju za porod i nije se spustio. Nalaz za BHSB je isto ok, tlak super, vjerojatno zbog moje kilaže bebača ne očekuju da bude veliki kao braco (sestra je rekla da će biti oko 3,5 kg, a doktor je ipak procijenio da bi mogao biti oko 4 kg). Uglavnom taj dio je bio sve ok i tad sam išla na CTG, a tamo je bebač toliko bio aktivan da su mi rekli da CTG ne valja i da se moram vratiti za 2h da ga ponovim. I ja im kažem da je on uvijek dosta aktivan i već putem plačem jer su mi rekli da se dobro najedem (što znači da će me zadržati u bolnici), a ja samo razmišljam kako će moj M bez mene i ja bez njega. Onda sam se presvukla u široku odjeću (jer se manje opire kad nosim nešto što nejde uz kožu) i već iscrpljena vratila na CTG i tad je slatkiš spavao i srećom pa je CTG bio savršen pa sam mogla otići. Ostatak večeri se bebač toliko prevrtao i okretao i rastezao da je to bilo prestrašno - toliko me sve boljelo da sam prvom prilikom otišla spavati i hB pa je jutros dobro. No vidim da je vrag odnio šalu i moram danas završiti sve po stanu što sam planirala jer očito mogu završiti u bolnici bilo kad. Još se nisam pravo psihički pripremila niti na ta 2 ili 3 dana koliko ću valjda biti nakon poroda, a kamoli da moram tamo ležati duže vremena u očuvanju trudnoće. I, da, dok sam tamo ležala na CTG-u neka trudnica je tako vikala da je orilo po cijelom odjelu, a svako malo se čuje neka bebica kako plače i baš je bilo slatko čuti te male glasiće dok vikanje od trudnice i ne baš toliko .