RE: hipotireoza (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

STRIKE -> RE: hipotireoza (15.3.2009 18:44:38)

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Moja dijagnoza je Hypothyreosis, Thyreoiditis lumphoides susp.

Nakon toga izvadila antitijela, TPO  1783  i  Tg 108
Tek sam 10 dana na Euthyrox-u 25mg.
Zanima me da li to da sad ja imam Hashimoto pošto su mi antitijela povišena? A spremam se na ICSI. Da li su bitnija antitijela ili TSH za postupak?

Candy -> RE: hipotireoza (15.3.2009 18:57:07)

STRIKE dobrodošla [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!
Nažalost,ja ti ne mogu pomoći jer nisam u toj situaciji i ne znam ništa o tome,ali sigurna sam da će se javiti cure koje imaju sličan problem...
Sretno [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!

ima nas još -> RE: hipotireoza (15.3.2009 19:06:00)

mislim da je bitan TSH, jer antitjela ćeš imati uvijek, ako imaš Hashimoto...a TSH se snizi terapijom i za trudnoću je najidealnije od 1.5 - 2..(moj je čak 28)...imamo isti problem...-)..meni je rekao da snizim TSH, a onda ću na inseminaciju, a prije toga da pokušamo par miseci i prirodno pošto za sada ne vide ništa drugo kod mene ni kod MM...a već godinama ništa od bebe...ajme baš me ponekad skrpa teška depra, jer ne virujem da je uopće problem u tom TSH..piše da ti može poremetiti ciklus (moj je točan u sat), ali nigdje ne piše kako utječe na zatrudnjivanje...

špelka -> RE: hipotireoza (15.3.2009 19:18:54)

Bok cure. Evo ja sam nova , pa vam se javljam jer i ja imam hypoteriozu. Pijem Euthyrox. počela sam sa 25 , sada sam na 75 i trudna sam . 33.tjedan.  Trebalo nam je godinu dana da zatrudnim , ali sad je sve ok. treba obavezno stalno piti lijekove u trudnoći i kontrolirati TSH svaka 2 mjeseca. Opasno je za mentalni razvoj bebe ukoliko se hormoni ne piju redovito.

tikica_69 -> RE: hipotireoza (15.3.2009 19:58:50)

IZVORNA PORUKA: ima nas još

mislim da je bitan TSH, jer antitjela ćeš imati uvijek, ako imaš Hashimoto...a TSH se snizi terapijom
 Da...ovo potpisujem

barby -> RE: hipotireoza (15.3.2009 22:50:54)

IZVORNA PORUKA: špelka

Bok cure. Evo ja sam nova , pa vam se javljam jer i ja imam hypoteriozu. Pijem Euthyrox. počela sam sa 25 , sada sam na 75 i trudna sam . 33.tjedan.  Trebalo nam je godinu dana da zatrudnim , ali sad je sve ok. treba obavezno stalno piti lijekove u trudnoći i kontrolirati TSH svaka 2 mjeseca. Opasno je za mentalni razvoj bebe ukoliko se hormoni ne piju redovito.

istina meni je dr. rekla da ako zatrudnis a ne pijes redovito terapiju moze doci do debilizma....uzas!!!!!!!! to mi je danima odzvanjalo u usima kad sam cula

ima nas još -> RE: hipotireoza (16.3.2009 22:06:47)

i ja pijem od 75 mg i nadam se da ću uskoro biti [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/nosecka.gif[/image]..:-)...i NEĆU zaboraviti popiti terapiju i ići ću i svaki mjesec na kontrolu hormona ako treba..:-):-)

anastasija0702 -> RE: hipotireoza (25.3.2009 14:30:48)

bog cure!
evo da se i ja javim ipak sam ja počela ovu temu i voljela bi da je održavamo i pratimo koja je od nas sa hashimotom i hipo ili hipertireozom zatrudnjela i uz koje metode. Mene je endokrinolog poslao da vadim krv 21 dan ciklusa da vidi progesteron i još masu toga. Zamislite, kaže mi da bi s hipotireozom trebala lako zanjeti i da nije u mojoj bolesti problem. Nalazi tsh su mi u granicama normale. Ipak, ovo je skoro pa 10 mj i ništa od bebe. Rekla mi je da bi mi progesteron trebao biti povišen 21 dan i da taj test služi da vidi imam li ovulaciju i da možeš ne imati policistične jajnike a isto nemati ovulaciju. Moj gin mi je pred godinu dana rekao da ću teže zanjeti valjda zbog štitnjače a sad endokrin kaže da bi trebala lako ako je do mene. Ništa mi nije jasno. Zna li koja od vas što o tome? U pon idem vaditi taj nalaz.

anastasija0702 -> RE: hipotireoza (25.3.2009 20:37:49)

bog još jednom
imam jedno pitanje za sve: smije li se uzimati vitex  ako pijem eutirox???

ima nas još -> RE: hipotireoza (28.3.2009 9:13:21)

slažem se s tobom, trebamo pokrenuti ovu temu jer ja isto mislim da TSH nije glavni problem ni kod mene, a ginic se odmah toga uvatija, jer je sve drugo kod mene i kod MM o.k...(papa, hormoni, prohodnost jajovoda....)..ja sam jučer vadila krv, pa ću viditi koliki mi je TSH nakon mjesec dana što uzimam Eutyrox...a ovulaciju valjda imam jer sam bila na ultrazvuku 12 dan, folikul je bio normalne veličine..ili možda nemam?????...a Prolaktin sam vadila 3. dan ciklusa i bio je u redu...

ima nas još -> RE: hipotireoza (28.3.2009 9:17:55)

aaa progesteron se vadi 21 dan, jeli?..I to ću ići vaditi samoinicijativno, danas mi je 16. dan ciklusa...Imam u susjedstvu privatni labaratorij, mada svaki hormon košta 130 kn.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]..isto ću ga izvaditi, baš ti hvala na ovoj informaciji...Pozdrav i budi malo češće na ovoj TEMI, čujemo se...

anastasija0702 -> RE: hipotireoza (12.4.2009 19:48:37)

evo drage moje da se javim
neznam jeste li pratili bila sam kod gin i čudno mu je to s progesteronom 0,0. sad nakon m planiram viditi na uzv jajnike ima li folikula i spermiogram. Što ima nova kod vas. Koliko se dugo vi trudite zatrudnjeti i je li koja od vas uspjela?? ima li kakvih gin problema ili s ovulacijom kao kod mene?? I na kraju sretan Uskrs svima i puno djece!!!!

djetelina -> RE: hipotireoza (12.4.2009 20:00:26)

anastasija, malo je čudno da je baš čista 0,0, jer i prije ovulacije progesterona u krvi ima (nešto sitno), ali dobro, to ćeš brzo vidjeti... UZV, ponovnim vađenjem krvi...
Koliko dana ti traje ciklus?

Mi se trudimo već prilično dugo, ali tek smo nedavno krenuli na pretrage... i došli do zaključka da nam je spermiogram jako loš. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sad se spremamo za MPO...
Ali da ne skrećemo s teme... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley5.gif[/image]

anastasija0702 -> RE: hipotireoza (14.4.2009 22:54:25)

je, baš 0 je čista. traje mi oko 7 dana a svaki mj mi je ciklus oko 32-33 dana. inače su mi bili po 30 ali u zadnje vrijeme par dana dulji sad što to znači tko zna. je i mi ćemo napraviti spermiogram.

anastasija0702 -> RE: hipotireoza (17.4.2009 20:03:05)

drage moje molim vas ako mi može reći netko tko je u sličnoj situaciji kao ja.
Naime, zanima me ako npr imam problema s ovulacijama i da mi neke tab koliko je vjerojatno da će mi pomoći to tj da li to znači da ću s tim tab odma ostati trudna ili u roku od 6 mj pod uvjetom da je spermiogram ok i ja inače ok. Da li ima koja od vas iskustva s tim tab za ovulaciju i kakva???

ima nas još -> RE: hipotireoza (28.4.2009 20:20:55)

konačno sam pronašla odgovor, ne utječe TSH na zatrudnjivanje u tolikoj mjeri koliko utječu antitijela štitnjače....žene koje su ATA+ često imaju i NK stanice....uglavnom to su sve uzroci imunološke neplodnosti i sve što sam do sada o tome našla na netu me ubilo u pojam...jer em što su imunološke pretrage skupe, nema baš ni lijeka kod nas...idem još detaljno proučiti ovu temu pa ću znati stručnije pojasniti...ja imam hashimoto i visoka antitijela i reumatski atritis i psorijazu, a sve su to autoimune boleštine..koga zanima može na google utipkati NK i ATA+....

novamama -> RE: hipotireoza (28.4.2009 22:57:23)

cure meni je sve ovo, hvala Bogu, totalna nepoznanica, kao da kineski pričate...

nadam se ipak da će biti sve ok i da ćete se uspjeti izboriti za malu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ornela.nely -> RE: hipotireoza (12.5.2009 7:58:39)

imam i ja hashimoto.slala sam nalaze dr.u ameriku jer imam tamo familiju da traže savjet zbog trudnoće.ja zatrudnim bez problema ali imala sam tri spontana.oni tamo su rekli da nije kriva štitnjača ali ako su povišena antitijela i nisu uredni nalazi hormona ne preporučuju trudnoću.

ima nas još -> RE: hipotireoza (12.5.2009 13:21:27)

to sam i ja pročitala u nekim američkim istraživanjima, da ne utječe na zatrudnjivanje, ali može štetiti plodu...a ja nikako ne mogu zatrudniti, mada mi je sad TSH normalan, a antitijela nisam ni vadila nakon što su mi otkrili dijagnozu..Kontroliram samo TSH i T3 i T4, a pročitala sam da tablete selena smanjuju antitijela..

ima nas još -> RE: hipotireoza (12.5.2009 13:24:30)

i idem kada mi prođe menga kod 4-tog doktora, pa se nadam da će on konačno otkriti u čemu je problem kod mene, jer da je sve u redu kako su mi rekla 3 prethodna ginekologa, onda bi već zatrudnila..

Bubu -> RE: hipotireoza (12.5.2009 13:40:14)

Ja sam par mjeseci prije trudnoće kontrolirala štitnjaću i TSH mi je bio blago povišen (5.28), T3 i T4 normalan. Doktorica mi je rekla da nije ništa strašno i da je vjerojatno od stresa te me naručila me na kontrolu i ultrazvuk za 6 mjeseci. U međuvremenu sam zatrudnjela (iz prve) i sad sam u 23. tjednu. trudnoća je savršena, sve je u redu.
Moja ginekologica nije pridavala previše pažnje tome, a ja sam totalno zaboravila otići na pregled...
Zanima me da li povišen TSH može naštetiti plodu?

barby -> RE: hipotireoza (12.5.2009 18:24:03)

meni je TSH kad sam zadnji put radila pred par mj bio 1.78 i u granicama normale ajmo reci tako i T3,i T4. ove dane ce mi biti gotovi ovi novi nalazi hormona,nadam se da ce biti ok.a u cetvrtak idem vadit hormone stitinjace opet i ginekoloske sta mi je dao ginek,kad mi bude 3,dan ciklusa.

petrović -> RE: hipotireoza (26.8.2009 0:59:11)

dobra veće sad sam se učlanila.ja imam hipotireozu pijem letrox,hasimoto i policistične jajnike neredovne cikluse ma užas.nikako nemogu ostati trudna iako su mi doktori rekli da mogu ali s obzirom na stanje biti će teže.poznam ženu koja ima sve kao i ja i rodila je dvoje djece valjda sve u svoje vrijeme što više neš želimo to baš neide.pozrav!!!!!!!

bomboncic02 -> RE: hipotireoza (26.8.2009 1:00:31)

Dobrodošla...
Nadam se da će ti se želje ostvarit i da ćeš nam se javljat sa dobrim vijestima.

petrović -> RE: hipotireoza (26.8.2009 1:02:36)

hvala!!!!!1

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>