vucica -> RE: hipotireoza (19.3.2014 13:21:34)
|
bebac ja ti imam hipotireozu, a kako vidis na drugom podforumu svjeza sam trudnica [sm=smiley1.gif] prije nekih 5 god mi je tsh bio jako visok i pila sam euthyrox u raznim dozama, i trebalo je dvije godine da ga dovedem u red, i tada mi je dr ukinula terapiju. međutim prije godinu i pol mi je opet tsh skocio ali ne tako jako, na 5.8, a tada sam vec planirala T, i ocekivala sam da ce mi dr odmah vratiti terapiju, ali ovaj puta sam bila kod druge dr, međutim ona mi je rekla da mi nece prepisati terapiju nego da probam tsh snizavati prirodnim putem, znaci vjezbanjem, zdravijom prehranom i posebno smanjenjem stresa. ja sam mislila da je to nemoguca misija, i bila sam zapravo ljuta sto mi nije dala terapiju, ali sam od tada krenula redovito i intenzivno vjezbati i malo pripazila na prehranu i kontrolirala stres koliko je to moguce, i samim time sam i skinula nekih 10-15kg koje sam i dobila zbog hipotireoze. međutim T se nije događala i stalno sam bila uvjerena da je to zato jer mi tsh nije ispod 2, koliko se preporucuje za trudnocu, ali eto ipak sam uspjela potpuno prirodno ostati trudna. neznam koliki mi je trenutno tsh, za dva tjedna sam narucena kod dr pa cu vidjeti kada dodju nalazi bas me zanima. da odgovorim na tvoje pitanje, ja sam zivi dokaz da se ne treba piti terapija zauvijek, ako uspijes na neki drugi nacin dovesti koliko toliko tsh u granice, i naravno tako ga odrzavati. istina je da je lakse ujutro popiti tabletu nego mijenjati nacin zivota, ali s obzirom da sam mlada nisam se mogla pomiriti s time da cu cijeli zivot biti na tabletama i to mi je dalo snagu da izdrzim u svom naumu. zelim ti svu srecu, i ako te sta jos zanima slobodno pitaj
|
|
|
|