vivian -> RE: Rodilišta prijatelj djece (23.2.2010 15:04:30)
|
ja sam rodila na Sv. Duhu prije 10 mjeseci. rađaona je super, nova, opremljena, doktori i sestre jako ok, ali što se odjela babinjača tiče..... kao prvo moram reći da sam ja skroz ZA rooming in. ja sam provela 11 sati u predrađaoni i još 10h u samoj rađaoni (sa trudovima na razmak od 1 minute!) i fakat sam se isrcpila ko pas, ali ta tri dana što je Dunja bila stalno sa mnom su mi mnogo značila. nije istina da se ne možeš odmoriti, pa dijete spava po 20 sati na dan, a vjerujte moje dijete je glasno i zahtjevno od prvog dana, ali sam se ipak uspjela odmoriti. kad je ona spavala i ja sam spavala. osim toga, čim nešto primjetiš da se događa s djetetom, možeš pitati (ne dolaziš kući s djetetom, potpunim strancem), a na kraju krajeva i načiš ga presvlačiti (ja sam doduše znala otprije jer se bavim djecom, ali mnoge mame nisu pojma imale pa su im ipak pokazali). jedino što zamjeram tom odjelu je prepreprevelik presing za dojenje, na kraju ispada da nikoga ništa ne zanima osim dojenja. sestre su grube, njima je riješenje svih problema gurnuti djetetu cicu u usta, i to tako ružno i grubo da ne znaš jel gore tebi ili bebi (a kao pomažu ti). sad sam opet trudna i ne užasavam se toliko poroda (unatoč jako teškom iskustvu prvi puta) koliko se bojim tih dana u bolnici i dojenja.
|
|
|
|