Krky -> RE: vježbanje..kako,šta,koliko? (29.8.2008 8:59:34)
|
Ne vjerujem da vježbe bilo koje vrste, naravno ne baš sportska natjecanja i forsiranje do krajnjih granica, može naštetiti normalnoj trudnoći. Ja, npr. nisam nimalo sportski tip, ali sam u 4. mj. ove godine prvi put u životu krenula u teretanu na skidanje kg i da dođem malo u formu nakon 3. trudnoće. Nakon dva mjeseca đipanja po orbitreku i raznim spravama odem dr-u koji mi kaže da sam upravo toliko trudna. Baš sam onda vidjela trudnicu sa škembicom cca 5 mj. kako uredno orbitrekira i to brže od mene, pa sam se pitala smiju li to trudnice Nisam nikad išla na trudničke vježbe, ali sa svim malcima u škembi, i ovim sada, "vježbam" farbanje zidova, preuređenje sobe, ribanje podova iz raznih položaja, a s twinsićima u trbuhu sam (uspomoć većih malaca) premještala ormare. Zar su vježbe u teretani, ako su umjerene, agresivnije od ovakvih stvari?! Iako ne bih baš preporučila veća naprezanja, zaista mislim da normalnoj trudnoći ne mogu naštetiti. Naravno tempo nije isti, svako malo bar kratki odmor, a kod najmanjih bolova odustat od takvih ludosti.
|
|
|
|