Ruža -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 10:55:13)
|
IZVORNA PORUKA: mimi1 Drage moje, hvala vam na podršci i savjetima! Stvarno mi je lakše nakon vaših postova. Neko je pitao :"A, šta je ta žena kriva?" Pa, priznali su da je ona sve pokrrenula, da je ona pozival na svaki sastanak, da je prilazila mom djetetu kao neka fina teta i ljubazno s njim razgovarala, mene je posmatrala kad me vidi u gradu i bila zadovoljna sobom jer mi je "preuzela" muža, a i kad joj je moj muž rekao da od njih ne može biti ništa, ona je idalje insistirala na kakvo-takvoj vezi. Bar da joj bude utjeha i da razgovara s njim o tome kako joj je njen brak užas, muž krajnje loš... Znam da nije on ništa manje odgovora, ali ne mogu da se oslobodim misli da ga je ona svaki put iznova zvala sebi. Također, rekla je da se nikad neće prestati nadati da će biti zajedno... zbog svega toga sam je željela vidjeti poniženu, ali ako vi smatrate da to nije dobro, nastojat ću se usmjerti u drugom pravcu. Ipak, teško mi je samostalno donositi objektivne odluke i zbog toga mi trebaju vaša mišljenja. Hvala još jednom! Draga mimi mi smo žene čudne biljke spremne smo vjerovati i kad smo sto posto sigurne da nas besramno lažu u oči, jer manje boli. Znam da ti je sad užasno, ali svoj bjes usmjeravaš na tu ženu ( nije da ju branim ) koja nema direktne veze sa tobom, a trebala bi ga usmjeriti na svog mm_a. I tko je priznao da je ona pokrenula sve ?? Ona tebi ili su to riječi tvog mm_a? Ne znam tko da mi ponudi flert i vezu, ako iskreno volim svog mm_a, nisam za to ne vidim kako bi me mogao nagovoriti ili prisiliti. Svi smo mi ljudi, krvavi ispod kože ponekad upadnemo u rutinu, u nedostatku komunikacije podložni smo prodati se za mrvicu pažnje, za nešto novo, zabranjeno i uzbudljivo. I sve je o.k. dok sve ostane samo u mislima ( čak je i poticajno ), ali nešto smrdi ako krene u realizaciju. Ako si odlučila oprostiti svom mm_u riješi to sa njim, jer on je taj koji te povrjedio, a ne ona. Sačuvaj svoje dostojanstvo, okus gorčine isprati može samo on. Crv sumnje mene bi u tom slučaju pojeo. Nemaš puno izbora ili oprostiti i živjeti sa tim ili ne oprostiti i otići. Od srca sretno!
|
|
|
|