Prevario me muž (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

mimi1 -> Prevario me muž (6.9.2009 4:12:08)

Poštovane prijateljice! Evo ne mogu da spavam zbog problema koji me muči. Naime, saznala sam da me je nekoliko mjeseci varo muž. Nije došlo do sexualnog odnosa, ali se potajno viđao sa drugom udatom ženom. Kada se to saznalo prekinuli su tu iracionalnu vezu. On mi je jasno stavio do znanja da mu je stalo do mene i djeteta i da više ništa ne želi s njom. To što se dogodilo je, navodno, bila greška i trenutak slabosti (koji je eto trajao nekoliko mjeseci). Ona je njega tražila i prva stupila u kontakt s njim ( ako je to uopće sada i bitno). Uprkos prevari ostala sam s njim u braku i on se baš trudi da doprinese da taj brak bude i bolji nego što je ikad bio (iako je smo i prije imali jako lijep brak - ili je to samo meni tako izgledalo). Bilo kako bilo, ta je veza pukla, ali mene svaki dan proganja ta činjenica da me je prevario. Zbog toga ne mogu da normalno funkcionišem. Mislim da bi mi bilo puno lakše i da bih mogla lakše nastaviti živjeti s njim ako bismo zajdno otišli do te žene (živimo u istom malom gradu) i kad bi joj on rekao ono što i meni, a to je da mu ništa nije značila, da se ne može porediti sa mnom ni u kom pogledau, da se samo poigrao s njom i da se to dogodilo u trenutku slabosti... jednostavno, da je ponizi u mom prisustvu i da joj jasno stavi do znanja gdje joj je mjesto. U početku on je to htio, međuim sada to ne želi, kao glupo mu to sada da joj govori. To mi jako teško pada i ne da mi mira... Da li imam pravo da to od njega tražim i da li je to normalan zahtjev? Molim vas da mi odgovorite, jer više ni sama ne znam šta da radim a da mi bude lakše da dalje nastavim.
P.S. Oprostite na dužini posta i hvala vam što ste me "saslušale".

troubled -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 7:09:09)

vjerujem da ti nije ni ugodno ni lako i da je teško otresti misli od svega toga...
ipak, uvijek imaš izbor...i ti si ta koja donosi odluke...pokušaj racionalizirati...

što možeš napraviti?

a - otići
b - ostati
(već si rekla da si izabrala b)

u tom slučaju što možeš?

a - ostati u gorčini
b - ostati u oprostu

ostaneš li u gorčini, nema neke nade za vaš brak...pri tom ne mislim na vanjsku sliku, nego na vaše međusobne odnose...gorčina stvara novu gorčinu, optuživanje, predbacivanje, sumnje...znaš i sama da to nisu dobri temelji za dalje...poniziti njega, poniziti nju? ne nosi to nikakvu zadovoljštinu draga moja...samo tebe unizuje...i upadaš u začarani krug iz kojeg je jako teško naći izlaz...krug u kojem sigurno ne želiš biti...(uostalom, što ti je ona kriva? tebi je jedino kriv on)

ostati u oprostu, to nije lako...i zahtjeva od onoga koji oprašta da bude "velik"...ali na taj način daješ priliku i pouku sebi, braku, njemu...pa i njoj...
ljubav sve oprašta...a kakav je brak bez ljubavi? bi li htjela biti u takvom braku?
njemu je žao, on se trudi...na to stavi fokus i toga se drži...

ja ti od srca želim da uspiješ, uspijete...što prije [sm=smiley1.gif]
IZVORNA PORUKA: mimi1

Poštovane prijateljice! Evo ne mogu da spavam zbog problema koji me muči. Naime, saznala sam da me je nekoliko mjeseci varo muž. Nije došlo do sexualnog odnosa, ali se potajno viđao sa drugom udatom ženom. Kada se to saznalo prekinuli su tu iracionalnu vezu. On mi je jasno stavio do znanja da mu je stalo do mene i djeteta i da više ništa ne želi s njom. To što se dogodilo je, navodno, bila greška i trenutak slabosti (koji je eto trajao nekoliko mjeseci). Ona je njega tražila i prva stupila u kontakt s njim ( ako je to uopće sada i bitno). Uprkos prevari ostala sam s njim u braku i on se baš trudi da doprinese da taj brak bude i bolji nego što je ikad bio (iako je smo i prije imali jako lijep brak - ili je to samo meni tako izgledalo). Bilo kako bilo, ta je veza pukla, ali mene svaki dan proganja ta činjenica da me je prevario. Zbog toga ne mogu da normalno funkcionišem. Mislim da bi mi bilo puno lakše i da bih mogla lakše nastaviti živjeti s njim ako bismo zajdno otišli do te žene (živimo u istom malom gradu) i kad bi joj on rekao ono što i meni, a to je da mu ništa nije značila, da se ne može porediti sa mnom ni u kom pogledau, da se samo poigrao s njom i da se to dogodilo u trenutku slabosti... jednostavno, da je ponizi u mom prisustvu i da joj jasno stavi do znanja gdje joj je mjesto. U početku on je to htio, međuim sada to ne želi, kao glupo mu to sada da joj govori. To mi jako teško pada i ne da mi mira... Da li imam pravo da to od njega tražim i da li je to normalan zahtjev? Molim vas da mi odgovorite, jer više ni sama ne znam šta da radim a da mi bude lakše da dalje nastavim.
P.S. Oprostite na dužini posta i hvala vam što ste me "saslušale".

dominik -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 7:17:08)

sta mislis da ces postic sa tim odlaskom kod te zenske? zapamti on je muljao tebe...ta zena nema veze sa time...ti se moras suociti sa muzem a ne sa njom...ako si ostala u braku oprosti mu i kreni dalje ak nemres to onda se makni od njega...mislis da ce ta zenska biti ponizena tim cinom? nece nece, oboje znaju sta su napravili i spremni su na sve pa tako i na glumit pred tobom da bi ih to ponizilo, a u stvari znaju da je svaki od njih spreman uciniti sve da spase svoje brakove...

lueman -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 7:29:55)

mislim da je tvoj problem muž a ne neka nepoznata žena. na kraju on je taj koji je rekao..u dobru i zlu...pa on mora snosit posljedice kakve ti odlučiš. moje je razmišljanje da tko prevari jednom i opet će....trenutak slabosti bi bio jednom, a višemjesečna veza to svakako nije.dakle s mužem riješi stvari, a ona druga je tu sporedni igrač...mislim da odlaskom k njoj samo ti gubiš na dostojanstvu(koje si već i sama očito izgubila kad tražiš njeno poniženje)[sm=zmeden.gif]

mara27 -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 7:52:49)

ja potpisujem troubled.

mora da je jako teško ako ti se netko udvara i ti popustiš, pa se stvori kakva plantonska veza-izaći iz toga...po meni to može samo ići dalje pa me niti ne čudi ako je to trajalo mjesecima...
meni je lijepo (nije da ga branim, ja bi bila prebiijesna!!!) da nije došlo do sexa jer ja mislim da JA preko toga ne bi mogla prijeći....

ja se isto toplo nadam da ćete uspjeti, ali bi vam isto preporučila nekakvo bračno savjetovalište, jer možda dvoje ipak nisu dovoljno jaki da to smi riješe....sretno!

lueman -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 8:00:41)

a i čovjek je prekinul vezu kad se saznalo??baš je poštenjak!!!a da se nije saznalo ??????

mara27 -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 8:04:51)

ja sam za to da se brak svakako pokuša spasiti ako su oboje voljni.
toliki brakovi oko mene se raspadaju iz raznih razloga, a ja sam prežalosna, bez obzira ko je kriv, dali smo svi obećanje pred Bogom i vjerujem da nije najlakša stvar u svemu tome jednostavno se rastaviti...treba se potruditi.
p.s. ja mislim da bi se nekakav flert mogao dogoditi svima nama, ljudi smo, egoistični smo i slabi na tuđu naklonost...

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (6.9.2009 8:58:26)

[Sadržaj poruke je obrisan]

FIONA -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 9:29:16)

postoji razlog zašto je otišao toj ženi...nema tu trenutka slabosti i sad je ok...ako se neke stvari koje su mu smetale i koje su ga mučile ne promjene on će to opet učiniti...morate sjesti i otvoreno razgovarati...nešto ga muči...ili je možda posrijedi način života i naučeni odnos koji je stekao u svojoj obitelji...

otići do te žene samo gaziš svoje dostojanstvo...
ako si mu oprostila ne gazi više po tim govnima...ako nisi budi otvorena i reci da ti ne možeš dalje...nesmiješ biti neodlučna a od njega upravo to očekivati...

svatko ima problema i svi smo daleko od idile...
Želim da uspijete ali za to treba jako uno truda i vremena a da ne pričam razumjevanja...

ako ne možete sami potražite stručnu pomoć, bar danas ima i kod nas kadra ljudi koji će vas saslušati i uputiti na pravi put...

sretno!

mirna -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 9:33:33)

ja cu zvati troubled kada cemo biti u krizi... ona sve tako jednostavno objasni...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

i ja mislim da nema potrebe ici do te zene... prvo porazgovarajte s muzem: zbog cega je to napravio, sto mu je smetalo, sto bi htio promijeniti, da li se zeli promijeniti i nastaviti...

ELISABETH -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 10:36:40)

Slažem se s curama, nije problem u toj nepoznatoj ženi, problem je u mužu, zato bi trebala oorazgovarati s njim i ako nisi spremna oprostiti trebaš otići.
Ja sam odrasla u sličnoj situaciji, tata je često švrljao a mama je ostajala s njim kao zbog djece, nije mogla oprostiti jer su se njegovi "izleti" ponavljali. Njihov je odnos pun gorčine, svaki dan je bila neka svađa... Možda bi sve bilo drugačije da je ona otišla kad je vidila da ne može tako živjeti...
Zato ti je moj savjet da dobro razmisliš o svemu.

m600 -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 10:38:06)

draga moja i on je kriv jednako koliko i ona... ne možeš nekoga siliti nekoliko mjeseci da bude s tobom a i "trenutak slabosti" ne traje baš toliko.....ne znači da on tebe i dijete ne voli,ali vjerovatno mu se pružila prilika i mislio je da se neće saznati...ako si već odlučila da ostaneš s njim onda zaboravi tu ženu i svoga poniženja pred njom...nemoj se spuštati na njihov nivo...trebat će ti još dugo dugo da pređeš preko toga i nastaviš s normalnim životom...ali pred Bogom smo si rekli :U DOBRU I U ZLU!!!
Zato draga moja nemoj sebe mučiti jer time ništa ne postižeš...

mimi1 -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 10:42:47)

Drage moje, hvala vam na podršci i savjetima! Stvarno mi je lakše nakon vaših postova. Neko je pitao :"A, šta je ta žena kriva?" Pa, priznali su da je ona sve pokrrenula, da je ona pozival na svaki sastanak, da je prilazila mom djetetu kao neka fina teta i ljubazno s njim razgovarala, mene je posmatrala kad me vidi u gradu i bila zadovoljna sobom jer mi je "preuzela" muža, a i kad joj je moj muž rekao da od njih ne može biti ništa, ona je idalje insistirala na kakvo-takvoj vezi. Bar da joj bude utjeha i da razgovara s njim o tome kako joj je njen brak užas, muž krajnje loš... Znam da nije on ništa manje odgovora, ali ne mogu da se oslobodim misli da ga je ona svaki put iznova zvala sebi. Također, rekla je da se nikad neće prestati nadati da će biti zajedno... zbog svega toga sam je željela vidjeti poniženu, ali ako vi smatrate da to nije dobro, nastojat ću se usmjerti u drugom pravcu. Ipak, teško mi je samostalno donositi objektivne odluke i zbog toga mi trebaju vaša mišljenja. Hvala još jednom!

FIONA -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 10:53:06)

mimi samo još ovo....pogledaj da je tvoj muž ipak ostao sa vama...pogledaj kako je očajna da je željale tvoju obitelj...sagledaj to sa svjetlije strane...ona je sirota koja se gadno zaj...  u životu i sada se hvata za nečiji osmjeh i tako traži utjehu...
Ti za razliku od nje imaš muža koji je napravio jako veliku glupost ali je ostao i sama kažeš trudi se da se vrati ono nešto među vas...

samo mi reci tko od vas dvije treba hodati uzdignute glave a tko kao pokisla kokoš...

Pogledaj Ivaniševiće...ja se onoj njegovoj ženi divim...nije digla ruke a mogla je...on je valjda shvatio...a Vanja je ostala posrana jel je silom htjela nešto što nije mogla imati...možda bedast primjer ali po tvom prilanju jako sličan...

želim vam sreću od srca ali i ti moram malo progutati koju...nažalost!

Ruža -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 10:55:13)

IZVORNA PORUKA: mimi1

Drage moje, hvala vam na podršci i savjetima! Stvarno mi je lakše nakon vaših postova. Neko je pitao :"A, šta je ta žena kriva?" Pa, priznali su da je ona sve pokrrenula, da je ona pozival na svaki sastanak, da je prilazila mom djetetu kao neka fina teta i ljubazno s njim razgovarala, mene je posmatrala kad me vidi u gradu i bila zadovoljna sobom jer mi je "preuzela" muža, a i kad joj je moj muž rekao da od njih ne može biti ništa, ona je idalje insistirala na kakvo-takvoj vezi. Bar da joj bude utjeha i da razgovara s njim o tome kako joj je njen brak užas, muž krajnje loš... Znam da nije on ništa manje odgovora, ali ne mogu da se oslobodim misli da ga je ona svaki put iznova zvala sebi. Također, rekla je da se nikad neće prestati nadati da će biti zajedno... zbog svega toga sam je željela vidjeti poniženu, ali ako vi smatrate da to nije dobro, nastojat ću se usmjerti u drugom pravcu. Ipak, teško mi je samostalno donositi objektivne odluke i zbog toga mi trebaju vaša mišljenja. Hvala još jednom!

Draga mimi mi smo žene čudne biljke spremne smo vjerovati i kad smo sto posto sigurne da nas besramno lažu  u oči, jer manje boli.
Znam da ti je sad užasno, ali svoj bjes usmjeravaš na tu ženu ( nije da ju branim ) koja nema direktne veze sa tobom, a trebala bi ga usmjeriti na svog mm_a. I tko je priznao da je ona pokrenula sve ?? Ona tebi ili su to riječi tvog mm_a? Ne znam tko da mi ponudi flert i vezu, ako iskreno volim svog mm_a, nisam za to ne vidim kako bi me mogao nagovoriti ili prisiliti.
Svi smo mi ljudi, krvavi ispod kože ponekad upadnemo u rutinu, u nedostatku komunikacije podložni smo prodati se za mrvicu pažnje, za nešto novo, zabranjeno i uzbudljivo. I sve je o.k. dok sve ostane samo u mislima ( čak je i poticajno ), ali nešto smrdi ako krene u realizaciju.
Ako si odlučila oprostiti svom mm_u riješi to sa njim, jer on je taj koji te povrjedio, a ne ona. Sačuvaj svoje dostojanstvo, okus gorčine isprati može samo on. Crv sumnje mene bi u tom slučaju pojeo.
Nemaš puno izbora ili oprostiti i živjeti sa tim ili ne oprostiti i otići.
Od srca sretno!

mimi1 -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 11:04:41)

I tko je priznao da je ona pokrenula sve ?? Ona tebi ili su to riječi tvog mm_a?

Priznala je to i ona svom mužu, jer je nastao haos i u njenom braku nakon što se saznalo.

Ruža -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 11:14:41)

Žao mi je što si morala proći kroz takvo iskustvo.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 
Od srca ti želim sreću sa njim ili bez njega. Svakako radite na svom brako, kako Fi kaže odite nekom savijetniku ili skupa na duhovnu obnovu.

Anoniman -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 11:29:49)

Cure su ti sve rekle. Po mom misljenju ta zena nije kriva ...on je tvoj muz, on mora da razmislja i misli na tvoja osecanja i da pazi kako ces se osecati ako te prevari. ti njoj nisi nista u zivotu, sto bi onda ona razmisljala o tome?! ona je samo dobila ono sto je htela! takve nemaju srama, pa je nece biti ni sramota ako se pojavite na vratima i "ponizite" je. tako da mislim da je najbolje da ne radis to... iskreno se nadam da cete uspeti da resite sve, i da sacuvate brak. ali ako ne ide- ne ide. bolje dobar razvod nego los brak, oprosti i ostani ili idi i nadji novu srecu.

ivanaa -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 12:36:50)

on je vise kriv neg ona...ona je mozda zrtva kako i ti..ja bi ga ostavila i sjeb... mu zivot da se rijesim bjesa a onda nasla mladeg i bogatijeg ,ali eto neke zene prastaju sve ovisi o tome kakva si ti zena.Iz svog zivotnog iskustva sam zakljucila da kuc.e bolje prolaze ali eto zivot to mora napraviti od tebe.

CallamityJane -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 12:46:01)

ako si ti njemu oprostila ali zaista oprostila onda nema tu vise teme ni price o tome.To je zavrseno poglavlje u vasem zivotu i idete dalje. Ali koliko ja vidim ni ti nisi sigurna sama sa sobom sta da cinis, zato pred sebe misli i rascisti to prvo sama sa sobom sta i kako, ali budes li i dalje vukla te repove iz proslosti od vaseg braka nema nista ma kako se on sada trudio i pokusavao ispraviti greske. Pokusaj sebe staviti u njegov polozaj i iz njegovog ugla sve dobro sagledati, razmisli o tome dobro, daj sebi vremena ako treba i mjesec dana i onda donesi odluku ali kada je doneses i izreces drzi se nje!
Toliko od mene, nadam se da ces doneti odluku koja ce biti dobra po tebe i tvoju porodicu, sretno [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Zvonki -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 12:51:57)

IZVORNA PORUKA: troubled

ostaneš li u gorčini, nema neke nade za vaš brak...pri tom ne mislim na vanjsku sliku, nego na vaše međusobne odnose...gorčina stvara novu gorčinu, optuživanje, predbacivanje, sumnje...znaš i sama da to nisu dobri temelji za dalje...poniziti njega, poniziti nju? ne nosi to nikakvu zadovoljštinu draga moja...samo tebe unizuje...i upadaš u začarani krug iz kojeg je jako teško naći izlaz...krug u kojem sigurno ne želiš biti...(uostalom, što ti je ona kriva? tebi je jedino kriv on)

ostati u oprostu, to nije lako...i zahtjeva od onoga koji oprašta da bude "velik"...ali na taj način daješ priliku i pouku sebi, braku, njemu...pa i njoj...
ljubav sve oprašta...a kakav je brak bez ljubavi? bi li htjela biti u takvom braku?

Prekrasno si ovo napisala.

Mimi1, žao mi je što ti se to dogodilo.

monte -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 13:07:01)

Cure su ti već sve rekle.Digni glavu gore,i stisni svog mužeka uza sebe.To će njoj biti najveći udarac[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lee -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 13:45:41)

IZVORNA PORUKA: Zvonki

IZVORNA PORUKA: troubled

Prekrasno si ovo napisala.

Mimi1, žao mi je što ti se to dogodilo.

slažem se sa curama, nemam što dodati![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

njanja -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 13:56:40)

2 stvari su u ovome važne:

1. zbog čega je on uopće otišao drugoj...očito neštp ne funkcionira i njega muči kada se okrenuo drugoj...
2. druga žena nije važna da bi joj se svetio ili ju ponižavao----- tvoj muž je onaj koji je varao

Polazim od sebe kada se tiče nevjere-uvijek sma govorila da bi me u toj situaciji (ne daj Bože) više mučilo ZAŠTO me prevario, što samnom ne štima, što s nama ne štima, a manje tko je ta druga----da nije bila ta-bila bi neka druga-jer treba uči u RAZLOG prevare....

Ukoliko si mu odlučila oprostiti, a on se pokajao, pokušajte razgovarati zbog čega je dotle došlo da se ne bi ponovilo...

U svakom slučaju SRETNO!!!!!

mimi1 -> RE: Prevario me muž (6.9.2009 17:06:53)

Nikad nismo spremne na prevaru i ovakve stvari se "dešavaju samo drugima". Kada sam za nju saznala mislila sam i priželjkivala da je ovo samo ružan san iz kojeg ću da se ubrzo probudim i sve će ponovo biti kao prije...I ja sam se pitala da nije do mene i došla sam do zaključka da je do mene samo ako sam pogriješila što sam u tom periodu nešto više pažnje posvećivala našoj maloj bebi. On ni tada nije bio po strani, samo možda smo manje imali vremena za sebe. Ako je to razlog, onda stvarno ne znam... Svaki brak povremeno ima krizu, ali je li to razlog da se učini prevara?! Kažem vam, mnogi su nam zavidili na braku kakvog smo imali. I to nije bila samo vanjska slika, nego smo se i mi lijepo osjećali zajedno. Kad ga pitam što je toliko uticalo na njega da uradi takvo što, odgovara da se jednostavno prvi put našao u situaciji da ga neka žena uporno traži i to je krenulo kao ubjeđivanje da od njih ništa ne može da bude, jer kao on ne želi da uništi svoj brak... Znam, sve ovo izgleda kao otrcani jeftini izgovor, ali da nije tako, on bi učinio mnogo gore stvari. Sigurna sam da ni poljupca nije bilo. Ali ja znam koliko ja ulažem u nas, u naše dijete i sve to mi tako teško pada. Dalje, kaže da nisam ni svjesna koliko muškaraca vara svoje žene u pravom smislu te riječi i da trebam imati više razumijevanja za njega kad nije išao do kraja, do sexa, a mogao je da je htio. Kako vidite, ja sam ostala i prešla preko toga. Ali stalno mi se javlja slika kako me varao i nikako ne mogu da shvatim kako je to mogao. Vaši postovi su mi danas dali novu snagu da nastavim dalje, ali pitam sebe, a i vas, da li je moguće nastaviti normalan život? Uspijeva li to? Može li se reći: "eto, uradio je to, neće više, kaje se i sad je sve po starom"?!

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>