Ruža -> RE: predrasude (22.8.2008 15:08:11)
|
IZVORNA PORUKA: FIONA Ružo, jasno je meni kada kažeš ovo da su ima odobrena sve veća prava ali nije ih sve više.... homoseksualnost postoji od kada postoji čovječanstvo a prisutno je i među životinjama... Prije su u rimskom carstvu carevi imali dječake koje su silovali i to je bilo skroz prihvatljivo u to vrijeme, užas ali je bilo tako... A daj reci što nije ogavno kada muž ili žena ostave dijete i nađu ljubavnika ili ljubavnicu različitog spola kao i do tada, hetero izdajnici. Zašto je to drugačije kada su homoseksualci u pitanju. Meni nije, izdaja je izdaja!!! Zamisli da živiš 20 godina sa istospolnim partnerom i da se volite. da puno ljudi zbog predrasuda to nikada nije ni znalo jer to skrivate. Jednog dana jedan partner premine a tebi se pojavi negova sestra ili brat i uzme ti stečeno jer po zakonu rodbina ima pravo na kuću, autoi sl... To je ono što oni žele, svoja prava... Da ih ima koji idu iz krajnosti u krajnost, to sam i napisala. Nemaš mi kaj paradiratio gol pred očima djece usred bijela dana po Trgu Bana Jelačića. Prava treba tražiti na civilizirani i kulturan način... Ja sam nudista i to što se vidi na niudističkim plažama nekima je gnjusno i odurno... Zašto? meni je gore kada roditelji djetetu od 6 godina ne obuku gače na gradskoj plaži!!! Poštivam drugačije ali u granicama pristojnosti... Primjere koje su cure navele da se frajer izjasnio nakon 5 god braka, to je za svaku osudu. Ali da li ste se zapitale zašto je to napravio. Baš zbog predrasuda a bio je slab, bio je papak izači pred svijet i reči tko je i što je... Mi smo ga osuđivali a on se nije usudio reći istinu... Opet ponavljam homoseksualnost nije ta što mi osuđujemo, već postupke koji se njima gledaju pod mikroskopom a među heteroseksualcima ima istih gnjusoba koje su normalnije i "prihvaljivije". Fiona slažem se ja s tobom u većini, ali nisu mi jasni ljudi koji imaju djecu i nakon 15-20 godina braka otkriju najednom takve sklonosti? Ipak moraju imati neku odgovornost i prema svojim obiteljima. O.k. otkrio, otkrio, podmiri svoje potrebe u tajnosti, a djetetu objasni kad dođe vrijeme za to. Je da se prevara i izdaju bez obzira o kakvoj je orjentaciji riječ svode na isto, ali da svog mm_a nađem sa drugim muškarcem ne bih se isto osjećala kao da ga nađem sa ženom. [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] I oni su ljudi kao i mi i ima ih svakakvih. Ne osuđujem ljude koji se normalno nose i ponašaju sa svojom homoseksualnošću, ali gnjusni su mi oni koji to postaju iz čiste objesti. Imala sam prilike dok sam radila kao sezonac naći se u takvoj sredini, gdje ljudi od čiste objesti jer imaju previše vremena, previše novaca i nikakve radne navike, nema što nisu probali, izgube vezu sa realnim svijetom i upoštaju se u svašta. To mi je za osudu, jer nemaju odgovornosti ni prema sebi, ni prema svojim obiteljima ni prema društvu. Od tad imamo fenda koji je inače jako drag dečko i gay je sponzoruša i kad priča što se sve radi po tim krugovima ne želim ni slušati. Da ne kažem da svaki put kad ode temeljito dezinficiram sve za njim. O.k. možda sam grozna i prekonzervativna, ali ipak sve mi je prihvatljivo dok je u određenim mjerama i granicama i za hetero i za homo. Pedofiliju uopće ne bih miješala u to, to je za drugu temu. A tu sam tek otrovna.
|
|
|
|