ejmama -> RE: Ferrero torta (10.10.2009 20:28:35)
|
Evo ja sam je napravila, sutra degustacija pa vam javim, radila sam ovako: Sastojci Biskvit "cokoladni san" 2 salice (od 200 ml) smedega secera 1 salica ostroga brasna 1 salica mekoga brasna 1 i pol zlicica praska za pecivo 1 i pol zlicica sode bikarbone 3/4 salice kakaoa 2 jaja 1 salica mlijeka 1/2 salice ulja 2 zlicice arome vanilije 1/2 salice kljucale vode Krema "rocher" 400 gr nutelle 400 gr mascarponea 250 gr poprzenih ljesnjaka 100 gr napolitanki od ljesnjaka Priprema Napraviti biskvit prema uputama iz recepta Violet-Love: pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, a kad se sjedine, miksati 2 minute.Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.Peći oko 40-45 minuta. Ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno peci dulje.Ohladiti tortu i prerezati ju na pola.Za kremu by Gaia pomijesati nutellu s mascarponeom. Ljesnjake preprziti (paziti da ne zagore!), pa polovicu samljeti, a polovicu isjeckati na sitne komadice (ili grubo samljeti) i dodati kremi.Kremu ostaviti da se stegne u frizideru.
|
|
|
|