berny
|
i prijateljičin mali je stalno bolestan od kako je je knuo u vrtić.iako je medicinska sestra, ne može mu pomoći. tražila je po internetu i nabasala na ludog doktora je ovako odgovorio nekoj drugoj mami s istim problemima. citiram doktora: DArko Richter, dr. med. 29.09.2009. 20:35 Sa i bez opširnog uvoda, odgovor na vaše pitanje forumlirano u rečenici: "Zanima me Vaše stručno mišljenje oko korištenja prirodnih sredstava za podizanje imuniteta kod male djece (npr. matična mliječ, echinacea, propolis i različiti vitaminski pripravci) " - jest da me čudi tolika nesigurnost ljudi, i sklonost čaranju. Za potrebe svojih potreba trebalo bi učiniti nasilje nad fiziologijom, a to se ne može. Imunost se pojačava jedino cijepljenjem. Dijete bi se moglo cijepiti protiv pneumokoka, uz sve ostalo čime se cijepi pod obavezno. Međutim, ako ste svjesni da antibiotici nisu rješenje, ako ste svjesni da infekcije dobiva u vrtiću, kao to da niste svjesni rješenja? Rješenje je da dijete do dobi od 3 godine bude kod kuće. Mene ne zanimaju problemi koje imaju svi po redu, od vas do mene. Svi smo mi te probleme imali. I ipak su djeca išla u vrtić. A ako ih baš ne želite s infekcijama, neka ostanu doma. Ne može jedan pediajtar promijeniti vrijeme u kojemu živimo, po željama roditelja djece od 1-3 godine. Ali, ljudi očito ne žele promijeniti ono što mogu, pa traže da pedijatri rade akrobacije, ili kupuju razne artikle koji nemaju nikakvu vrijednost veću od neke namirnice na placu.Žena ne mora raditi, može se posvetiti kući i djeci, i svi će kod kuće biti puno zadovoljniji. A i muž će imati više vremena da okolo skuplja prihode. I bit će dobro, a što je najvažnije, bit će normalno.(???????) Ako danas žene žrtvuju djecu zbog svojeg posla, koji je stvarno neophodan samo manjem postotku njih, što se onda postavljaju ovakva pitanja pedijatru? Kada će se konačno vidjeti bit problema? I nije bit problema da "žena apsolutno mora imati karijeru", već je bit u tome da ne moraju baš sve žene obavezno raditi dok im djeca imaju 1-3 godine. Jedan dio nema izbora, i to mi je jasno. Ali, ova masovnost karijerzima u žena jednostavno ne daje rezultate koje bismo htjeli. Pa djeca šmrču, slabije im ide u školi, gube se u pubertetu, svi luduju kod upisa u fakultete, isvi koji mogu treniraju u nogomentnim pionirima. Traže se alternativna rješenja za normalni život, u kojem se ne vidi perspektiva.
|