Anoniman
|
ajoj, mogla bih knjigu napisati... uglavnom, očekujem onaj minimum ljubaznosti i stručnosti. Znači, u bilo koje doba da dođem, da me prime i odrade svoj posao. Ništa više. Kod mog ginića je sestra... ajme meni! ... Kad sam u trećoj trudnoći dolazila po uputnice koje mi je on pisao, a kontrolirala sam se na SD u bolnici, zbog komplikacija u prethodnim trudnoćama i porodima, ona je bila.... ma, nemam riječi... najčešće sam dolazila kasnije popodne, kad mi mm dođe s posla i to jednostavno jer nisam imala kome ostaviti djecu, a vući svaki put dvoje djece iz Sesvetskog Kraljevca do studentske poliklinike mi se činilo suludo... i tako ja jednom dođem, stavim knjižicu i čekam... prilično dugo... došla sam oko 17h, da bi se ona sjetila izaći konačno oko 18h i pobrati te knjižice, i prozvati me tamo pred svima u čekaoni, da kad se to dolazi? kaj sam došla tak kasno? da je njoj gužva... kao "najbolje su mi žene koje dođu kad doma skuhaju ručak i operu suđe i sve počiste"... i da ak hoću čekati do 10 navečer da nek ostanem! ja sam rekla da ću ostati! i ostala sam, ma naravno ne do 10 navečer, bila sam čak brzo i gotova... ali glavno da je ona imala kaj reći. u rodilištu na SD su mi bile ok, u biti, nije me uopće diralo kakve su sestre jer sam već toliko iskustva imala... osim jedne, kad sam 3. put rodila, koja me špotala da joj prljam pod kad sam se prvi put digla... imala sam ono jako krvarenje, 13 h su zaustavljali, došla sam na odjel oko ponoći a ujutro su me već digli i sve se zlijalo na pod, naravno! a u Merkuru - prvi porod - ma, joj... imam osjećaj da me nisu ni primijetile tamo... nitko mi nije pokazao ništa o dojenju, nitko me nije ništa pitao... a imala sam lohije koje su već tad zaudarale... kak su ti doktori to pregledavali? nemam pojma... i dok sam ležala na održavanju trudnoće, bilo ih je groznih, a i poslije, kad sam završila na hitnoj operaciji... ja se tresem od temperature, dobila sam 40 odmah istu večer nakon zahvata, nigdje nikoga... onda je došla i tak se otresla na mene da kaj sad hoću... mislim ono... ...e, da, i naša sestra kod pedijatrice je super, velika im je gužva, ali ona napravi svoj posao i sa svakim popriča dok se čeka. u biti, to je to, samo odraditi svoj posao... ništa specijalno ne očekujem
|