|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Opasne antibebi pilule
22.9.2008 21:00:35   
mirna
Da li ste čule za ovo: http://www.index.hr/vijesti/clanak/zadranka-umrla-od-antibebi-pilula/403014.aspx

Za zamisliti se...user posted image  Valjda će netko odgovarati, ako je istina...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Opasne antibebi pilule
22.9.2008 21:08:46   
mlada mama
te sam pilule ja pila tri mj. nisu mi pasale pa sam odustala hvala Bogu

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 2
23.9.2008 8:53:45   
Florijan Jakov
Pijem Logest već nekoliko godina, uz povremene pauze i nisam imala nikakvih problema, nuspojava, a za pilule navedene u članku sam iz više izvora čula da nisu dobre. Činjenica je da se problemi s njim događaju već neko vrijeme a nema konkretnih pomaka niti odluka o ukidanju/ zabrani korištenja ili sl.
Stoga niti ne čudi da farmaceutska industrija tako dobro posluje...svaki lijek koji unosimo u organizam na nešto djeluje dobro a na druge stvari loše, koje pak moramo liječiti nekim drugim tabletama i sve tako dalje se stvara začarani krug.

FJ JE FRAJER

(Odgovor članu mlada mama)
Neposredna veza do poruke: 3
23.9.2008 9:41:58   
mirna
Ako je poznato da ove pilule nisu ok, onda ne kužim zašto su ih ginekolozi i dalje propisivali- iako nisu zabranjene.. valjda dobiju neke povratne informacije od svojih pacijentica iliuser posted image user posted image

(Odgovor članu Florijan Jakov)
Neposredna veza do poruke: 4
23.9.2008 10:49:20   
cokolada
Pila sam ih godinu dana nakon poroda i prestala jer mi nikako nisu odgovarale. ginekolog mi ih je pripisao irekao da su nove te da nema bas povratnih informacija.
Prije trudnoce sam  pet godina pila triqiular i te su mi bile najbolje (nakon cilesta, trinovuma), ali kao Yasmin su sa jos manje hormona pa mi je te preporucio, kao i vjerojatno i ostali svojim pacijenticama, a sada se pokazalo da nisu nikako dobre. Ne znam da li ste citale clanak na netu (prije nekoliko tjedana) kako je djevojka u Australiji umrla nakon uzimanja yasmina?

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 5
23.9.2008 11:35:12   
tiha
moja frendica pije Yasmin 9 mj i odonda ima problema sa disanjem i kad je to bilo prije par tjedana na vijestima prestala ih je piti istog trena i necete vjerovat normalno dise...a ni njenom ginekologi ni dr opce prakse nikome nije palo napamet da bi to moglo biti od tableta! strasno....

ja pijem logest otkad je mia prestala sisati a dok je sisala pila sam triqular....logest sam prije pila 3 godine i cine mi se najbolje

``````sitna i dinamitna :) :)´´´´´´

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 6
23.9.2008 21:39:05   
tonkica
Ja sam isto pila Yasmin prije nego sam ostala trudna, a prije njega sam uzimala Triyular.
Srećom, nisam primijetila nikave nuspojave!
Nakon poroda sam odustala od tih tabletica (prije nego se počelo negativno pisat o Yasminu) i odlučila probati sa Maybe baby. To sam si neki dan i kupila i sad se učim na rad s njim. Zdravije, jednostavnija primjena i nadam se da će biti učinkovito.

Mia 13.07.2008
Blaž: cca 18.12.2010

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 7
23.9.2008 22:31:54   
lelo
Ja ih pijem još uvijek.Poslije poroda doktor mi je napravio sve krvne testove i objasnio da ih ne smijem piti ako pijem antidepresive ili slične ljekove(a ne pijem ih).I u njihovim uputama sve lijepo piše.Ja se ne brinem jer imam toliko cista da više ne znam im ni broja,a yasmin ima nešto u svom svojstvu da polako pucaju.Zato danas ginekolozi preporučaju ih ženama koje su rodile. Bitno je da ginekolog objasni sve stavke i napravi sve potrebne testove,te barem jedamput godišnje kada idemo na pregled da vidi kako ti odgovaraju te pilule.

Leon 19.04.2007

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 8
24.9.2008 0:33:02   
FIONA
nakon kaj mi je kuma rekla da se njezina frendica zakopala skoro zbog tableta ne bi mi palo napamet uzimati...
cura je htjela završiti faks i mali karijere prije djece...kada se udala nakon godinu dana skinula se sa pilula kako bi ostala trudna...pojavile se neke tumorne stanice koje su na kraju bile rezultat uzimanja tableta!!!...neće moći imati djecu i moguće je da će joj sve morati odstraniti jer nesmije biti bez pilula!!!

Ne znam da li je ta prična točna ali kada sam je čula ja sam se zgrozila i rekla sebi, draga nikada u sebe hormone!!!

ova smrt me nije iznenadila i mislim da toga ima još sa raznoraznim drugim lijekovima samo kaj se nedaje u javnost!!!user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu lelo)
Neposredna veza do poruke: 9
24.9.2008 8:44:28   
Ruža
Ja sam ih pila od kako su došle kod nas na tržište, nikakvih problema nisam imala. Prije njih uzimala sam stediril m. I opet se planiram vratiti  pilulu čim prestanem dojiti. Svaka tableta je i otrov i lijek, naši lječnici griješe što ih većinom daju bez ikakvih prethodnih pretraga.

Samo luda mama...

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 10
   [Obrisani korisnik]
25.9.2008 12:31:36   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu lelo)
  Neposredna veza do poruke: 11
25.9.2008 12:37:31   
lelo
Istina Lilivana danas u svoj toj strci i trčanjem žene ne stignu misliti na sebe i svoje zdravlje.A kada se nešto dogodi onda halabuka i krivnja nekog drugoga.Tako je to navek bilo.

Leon 19.04.2007

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 12
25.9.2008 12:43:52   
cokolada
tonkice gdje si kupila maybe baby?

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 13
25.9.2008 12:46:36   
lelo
Čokolada imaš maby baby u ljekarnama.

Leon 19.04.2007

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 14
25.9.2008 21:46:46   
tonkica
IZVORNA PORUKA: cokolada

tonkice gdje si kupila maybe baby?

Točno, uzela sam ga u ljekarni. Platila sam ga 395 kn (nisam obišla baš puno ljekarni, u prvoj bio 430, u drugoj ovoliko i tamo sam i kupila).

Mia 13.07.2008
Blaž: cca 18.12.2010

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 15
5.10.2008 11:10:16   
Pollly
Ja pijem Yasmin od 5. mjeseca ove godine i prva dva dana kad sam ga pila nisam cijelu noć spavala i bilo mi je stalno mučno i morala sam pit mineralnu vodu i gastal da se smiri želudac. Nisam to povezivala s tabletama, jer sam bila taj dan na rođendanu pa sam mislila da je od kolača itd. (nije od alkohola, ne pijem ga nikad)

U 8. mjesecu sam primjetila da me malo češće boli područje oko srca, onako kao da me probada nešto i uvijek mi se uz to vrtilo i morala bih leći. Kako se to nije smanjivalo, i dogodilo bi se bar 2-3 puta na tjedan. Zaključila sam da je to moguće od pilula i prestala ih piti. Više me ne boli ništa i išla sam doktorici koja je rekla da mi nije niš, a ginekologici idem 3.11.

Bila sam prije na vađenju krvi i na testu zgrušavanja. I rekla mi je da bi mi te trebale bit najbolje jer su niske doze hormona i najmanje se pojavljuju nus pojave itd. Ali moje tijelo se očito ne slaže...

A pošto moja ljubav i ja imamo želju imat bebača, onda ne znam ni dal ću ju tražit neke druge... zasad koristimo zaštitu (fizičku), a nakon pregleda ćemo vidjet.

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 16
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!