ninolina
|
Jedne noći bubamara jako tužna bila netko joj je sakrio točkice sa krila plakala je u samoći na mirisnom cvijetu nitko od nje nije bio tužniji na svijetu u zoru je došlo sunce presretna je bila vratilo joj ono opet točkice na krila Jedan, dva - mjesec na dnu rijeke sja. Tri, četri - zaspali su svi leptiri. Pet, šest - zec donio važnu vijest Sedam, osam - nek se svlači ko je pospan. Devet - hej pospanci svi u krevet. Devet zvijezda crvenkastih, Devet zvijezda zelenkastih, Devet zvijezda bjeličastih, Devet zvijezda ljubičastih. Samo jedna plava, Al i njoj se spava. Klonula joj glava. zima ide, ide zima mali zeko mamu ima zima ide, ide zima mali zeko sumu ima zima ide, ide zima malo zeko krzno ima samo jedno zeko nema seku da joj krevet sprema da joj hladne sape grije dok u sumi vjetar vije Nina – nana, nina-nana, Savija se njeľna grana, Pod njom mali zeko spava, Osuta mu snijegom glava. Sniva sunce i leptire, Zelen pašnjak i pastire.Nina nana, nina-nana, Naš će sinak jednog dana Poigrat se sa leptirom, Milovat ga polagacko, Da ne slomi njeľno krilo... Spavaj, spavaj Čedo milo.Nina –nana, nina-nana Ispod bijelih snjeľnih grana Spava zečić u šumarku. Sitan snjeľak Nad njim snjeľi Dok moj sinak U sumraku na perini mekoj leľiI u toploj svojoj zipki Svu noć sniva Snjeľak sipki... Nina-nana, nina-nana... ajme neznam više pogubila sam se u pjesmicama...