Krky -> RE: govor 4-godišnjeg djeteta (6.4.2010 13:31:59)
|
Moji frajeri su baš te dobi (školski obveznici su kao i dotičan malac tek 2012. a ne iduće, ali nema veze). Moji twinsi također imaju problema s izgovorom pojedinih glasova i neke riječi su doista nerazumljive, iako se u globalu razumije što pričaju. Dugo vremena su imali "svoj" govor, kojim bi međusobno komunicirali i razumijevali se, ali to nije bilo razumljivo nikome, niti su to bile riječi koje smo ih učili. Osim toga jedan bi drugog zvali "Davo" iako nitko od njih nema ni nadimak ni ime ni blizu slično, niti itko od nas u obitelji nekoga tako zove, pa su me ljudi znali pitat:"Kako su Davo i Davo?". Moram priznat da sam kod njih, pošto su blizanci i očekivala neke probleme već tada. No, da ne skrećem, znam da između 4. i 5. godine govor mora biti čist, a njihov to nije pa se naručujemo za Suvag ovih dana, a u Gorci imamo logopeda pa ćemo dalje vježbat ovdje. Ne znam zašto je neke ljude sram ili to zapuštaju, pa što ako su nečija djeca naprednija, pa što ako im je netko od braće bio napredniji, ja svoje uvijek učim da je svatko od njih u nečemu bolji i da je to normalno i da su njihove kvalitete u raznim stvarima drugačije, pa što...sve ih volim kakvi jesu, ali u problemima ćemo im pomoći.
|
|
|
|