Krky
|
Meni npr. smeta nešto vezano za ovu temu, al je malo izokrenuto. Moji su dečki zaista turbo (blizanci) i valjda bi se po plafonu pentrali da im to dozvolim, ali naravno, ne odgajam majmunčad, nego djecu, pa takve stvari ostavljamo za vrt i park. Razvuku igračke po svuda, pa prije spavanja natezanje i vika dok ne spreme, ali skakanje po namještaju, uništavanje bilo kakve vrste, ma nema šanse. Par puta su se dohvatili flomića pa po zidu i krevetima na kat. Je da su stari 15-ak godina, ali bilo je ribanja i pranja. To što im je 4,5 god - baš me briga, što prije nauče - tim bolje. Ali ono što ludim je to što npr dolje kod S&S maltene nisu mogli skakat po kaučima, kao bebe ih je svekar stavljao na stol i sl. Bez obzira što je to njihov stan, uvijek bi ih skidala i nisam to dozvoljavala. Dođemo kod muževog ujaka, njegovi dečki (20 i 24 god) ludi za blizancima, drže ih za ruke dok oni u cipelama hopsaju po njihovim krevetima. Ma nezamislivo....i svi na mene kao "djeca su, pusti..." Pa kaj JA tu nisam normalna. Da ne kažem da su ih skrivali po ormarima i sl. Znam da su to njima roditelji dozvoljavali kad su bili mali, ali meni je to koma. Dođemo kod ljudi dosta starijih od nas i oni isto tako, sve im vade, daju da se igraju novopostavljenim harmonika-vratima, ma luuudim, vičem NEEEE, oni :ma puuusti. Kad smo kod prijatelja s djecom, nema problema: igraju se i nema ni interesa za drugo niti diraju nešto što nije za njih, al uvijek mi je grozno ako nešto proliju ili sl. Kad se to desi drugoj djeci kod mene - nema problema, ali i nismo baš imali slučaj da baš netko od djece prćka, nabija, razbija i razbacuje namjerno, da je - rekla bi kao i svojima da to ne radimo. Zbog ovog svega još nismo išli na "šminkanje" stana, još ne mislimo mijenjat kutnu garnituru, namještaj u dj. sobi. Nek malo porastu, jer ja ne mislim trošit žifčeke i biti rob stvari, trebam ostat normalna još duže vrijeme za sve njih.