|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   seliti se ili ne?
25.5.2010 12:25:08   
danery
dakle help... savjeti i mišljenja i iskustva... pliiiiiiiiiz...user posted image user posted image user posted image

u sto sam muka...bila mi frendica i malo smo tak razgovarale o našoj kući i pita ona mene ono što ja već dugo razmišljam...kako ću ja sa bebom?

naime,mm i ja smo u ptkrovlju koje je nekih 60 m2 BEZ pregrada,znači veliki otvoren prostor...i ima mjesta za sve,i za nas,i za bebu i stvari,ali je nezgodna kosina i kako god da bismo pregradili,zbog te kosine jednostavno nema normalno mjesta...

e sad,dolje je kuhinja dosta velika,veliko kupatilo (mi gore imamo wc),svekina soba (dnevna/spavaća) od nekih 30 m2 i mala radna soba...

kad sam bila prvi put user posted image ,bilo je govora da ona ide gore,ali nije bilo wc-a ibio je opći rat s njom da ga napravimo...mm je rekao ak ona ode gore,da mi sebi pravimo preraspored dolje i po svome...nije joj se baš svidjela ta ideja jer ona stalno govori MOJA KUĆA i KAD BI MOGLI NEGDJE DALJE OTIĆI...

uglavnom,mi smo 3 godine kasnije još gore i nama je famozno,uređeno baš kak smo oduvijek htjeli,ali totalno nepraktično jer je sve bitno dolje...e sad,meni kad netko dođe,šta ću ja ljude tjerati odozgora da bi moje dijete imalo mira spavati? i hoću li sjediti dolje kao kobac i osluškivati što se gore događa? skakati na svaki šušanj? i voditi ljude u dnevnu-njenu sobu?

ne znam što da mislim sa kamoli napravim...user posted image user posted image user posted image

žalosno da od tolike kućerine ja ne mogu svoju mamu na vikend primiti jer nema gdje spavati...a madam sveki je bitno ležati u sobetini sama samcata...a nas troje uskoro nek si mislimo...user posted image user posted image user posted image

ajd neki komentar,bilo što...znam da će se riješiti,ali zanima me vaše mišljenje i viđenje ovog suser posted image a...

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: seliti se ili ne?
25.5.2010 12:31:24   
ZVRK
ja se nebi selila već bi pokušala kako tako staviti pregradicu ili vrata harmonika samo za user posted image  da bude tipa da može ući unutra ''soba most''-veličina kreveta.
a dijete netreba naviknuti na tišinu.

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 2
   [Obrisani korisnik]
25.5.2010 12:34:09   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ZVRK)
  Neposredna veza do poruke: 3
25.5.2010 12:56:22   
natalijax
baš kak su ti cure rekle

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4
25.5.2010 13:01:13   
danery
ne,ne,ma ne mislim ja dijete navikavati na mrtvačku tišinu,pa to nije ni moguće ni normalno,i šta ću si onda napraviti s tim?

a kažem,ni meni se ne ide dolje,nego me pati samo to gdje sa gostima kad dođu...aaaaaaaaaaaaah,i ja se sa svačim zamaram...user posted image user posted image user posted image

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 5
25.5.2010 13:23:34   
njanja
IZVORNA PORUKA: cvrčak

NisaM sigurna da sam baš najbolje shvatila odnose zašto ne možete zamijeniti stanove i napraviti njoj kupatilo,ali napravite zid od rigipsa(nije skupo i brzo je gotovo. Možete li si napraviti ulaz izvana? Možda bi si s takvim zahvatom i povećali kvadraturu. Objasnim ti na kaviuser posted image
 da, da si napravite neka klizna vrata i tako dobijete mini dnevni boravak od 10 m2???

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 6
25.5.2010 13:42:08   
danery
klizna vrata su postojala i planiramo opet staviti...
ma ima fizički mjesta za sve,nego mene pati to svekino svojatanje njeno njeno...
a i mi smo dosta u tu kuću uložili i dali i sad ispada da je opet sve samo ona....a nije istina...i sad da ja njoj nešto pravim,a sebi sam jedva zbog nje uspjela? nema šanse...
i taj njen stav vi meni smetate...neki dan je bila frendica sa malom od par mjeseci i sveki veli ajme što se dere...što mene tek čeka...ljuti me to njeno provaljivanje,kao da je ona bogomdana i ne smije se kraj nje disat,a kamoli dijete zaplakat...

....mini gospa....

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 7
25.5.2010 13:47:49   
Wukovarka
Čuj draga, iz mog osobnog iskustva ti govorim user posted image

Mm i ja smo isto u potkrovlju kuće njegovih roditelja....bilo je svađa i dan danas mi je žao što u određenom trenutku nisam otišla kako sam i planirala, ali sada je kasno...u biti ne želim otići, jer previše sam uložila u to potkrovlje da bi sada otišla.

Uglavnom, mi gore sada imamo sređene dvije prostorije, sve ostalo je još u cigli i otvoreno, samo je pod krovom.
Dolje su mi kuhinja i kupatilo, znači zajedničko. Ne smeta mi naravno, sve se dogovorimo i skupa kuhamo.

Međutim što se tiće jedne prostorije...preporučam ti jaaako dobru organizaciju i odvajanje prostorija, jer mi dok smo imali samo jednu sobu ( dnevni - soba ) bila sam šutke dok Lulu spava, gosti mi praktički nisu ni dolazili kad ne možemo normalno pričati, a baš da sjedim dolje sa sveki ne pada mi na pamet.
S novom sobom sam se preporodila, to je spavača i naša i od Lulu, a prijašnja soba mi je dnevni boravak i napola kuhinja. Zašto napola? Gore još nismo sproveli vodu, tako da imam ono osnovno, a dolje nosim suđe na pranje.

Jedino ako ona stvarno želi da vi odete, odite...bit ćete sami svoji gazde, ali sve se može dogovoriti...a prostor, bez brige...kako sam rekla, samo dobra organizacija i imat ćete kuću iz snova.
Mi smo godinu dana planirali kako što napraviti, bojali se da nećemo imati mjesta za sve, a sada imam potkrovlje bolje nego sam mislila.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 8
25.5.2010 13:51:18   
Wukovarka
IZVORNA PORUKA: danery

ma ima fizički mjesta za sve,nego mene pati to svekino svojatanje njeno njeno...
a i mi smo dosta u tu kuću uložili i dali i sad ispada da je opet sve samo ona....a nije istina...i sad da ja njoj nešto pravim,a sebi sam jedva zbog nje uspjela? nema šanse...

To mi je poznato, samo kod mene svekar grunta o tome kako on sve radi.
Jednom se tako hvalisao pred nekim prijateljima, a ja popi... i pšitam ga ma tko to uloaže??? Ostao je bez teksta.
Mislim si...nečeš se mojim perjem kočoperiti user posted image

Draga, vi to morate sami odlučiti hočete ostati ili ne, ali samo vas dvoje...ona može dati savjet, ali odluku nikako

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 9
25.5.2010 14:01:55   
jagodica
 neznam šta bi rekla
meni su svekar i svekrva dali stan u prizemlju jer ima više sunca i nije na udaru buri
a kad dolaze onda se najavu izovu a udaljeni smo pola minuta hoda

anđel 16,02,95
princeza 12,09,09

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 10
25.5.2010 14:07:33   
ZVRK
draga a tko vam garantira da vas nebi''izbacila''kada bi se zamijenili sa katovima i sve joj sredili?????

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 11
25.5.2010 14:10:11   
danery
eeeeeeeeee toooooooooooooooooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image

bravo zvrk,i ja to razmišljam....zato mi se i ne ide dolje jer nema boga da opet dajem pare a za koga...al eto velim jedino što je dolje kupatilo i kuhinja,samo to....

....mini gospa....

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 12
25.5.2010 14:14:05   
ZVRK

IZVORNA PORUKA: danery

što je dolje kupatilo i kuhinja,samo to....

za kuhinju i kupatilo nije neki bed.
ideš se kupati jedanput na dan a user posted image  napočetku kupaš tako i tako u malenoj kadici koja može ići bilo gdje(meni kupanje bilo na stolu u blagavaoni)
a kuhinja.....napravi kao i wuki-kupi manji rešo(neznam drugi naziv)ono na struju ''kolut''i kuhaj šta treba dok je za bebu posebno .kadfa počne jesti ''normalnu''hranu opet radite kao do sada..
user posted image user posted image user posted image

zvrkić došao 17.06.2005.

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 13
25.5.2010 14:24:15   
njanja
ja općenito mislim da ako imate mogućnosti da će vam život biti ljepši ako ste dalje od roditelja, bilo njegovih ili tvojih....moja sestra živi u istoj kući kao i muževi starci i znam kakva je to situacija....  

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 14
25.5.2010 14:24:49   
danery
ukratko-NEMAMO,NAŽALOST...user posted image user posted image user posted image

....mini gospa....

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 15
25.5.2010 14:58:24   
curice
ja živim u jako niskom potkrovlju(od poda do početka krova je samo 60 cm visine)-za razbit glavu savršenouser posted image user posted image
ali....sami smo,imamo poseban ulaz i zadovoljni smo i sretni
imam malu kuhinju bez zidnih elemenata(nemam uopće zid,nego gdje se god okrenem ,svugdje je krov),tri sobice,dnevni boravak sa kuhinjom-sve u jednome

probaj nešto odvojiti,pregraditi samo da dobiješ sobicu u koju će stati krevet,da se nesekiraš što će ti doći gosti
pronađi najbolju verziju i novčano najisplativiju,i na posao

sretnouser posted image user posted image

Mamine princeze x 3

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 16
25.5.2010 15:22:13   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: curice

probaj nešto odvojiti,pregraditi samo da dobiješ sobicu u koju će stati krevet,da se nesekiraš što će ti doći gosti
pronađi najbolju verziju i novčano najisplativiju,i na posao

sretnouser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu curice)
  Neposredna veza do poruke: 17
25.5.2010 16:36:06   
ninolina
čuj draga daj mi se javi na pp...user posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18
26.5.2010 13:53:01   
Bebys
ja nebi zivila s nikim...pogotovo ne sa svekrvom...ja sam decka ostavila s kojim sam bila zarucena....jer mi je lagao da cemo u svoj stan i bilo pred SVATOVE...kada mi je rekao...fala bogu pa je bio naivan mislio ako mi kaze pred same svatove da ja necu sve upropastiti....reko on meni...pa necemo nikuda ima ovdi mjesta sta trosit lovu...kada sam vidila koliko pokvarenosti ima i lazljivosti...od samoga NE POCETKA...TJ. POCETKA...muka mi bila od takvog ljigeza...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
istoga MOMENTA SAM MU BACILA PRSTEN I SVE STO SAM DOBILA...izbacala iz kuce...istoga momenta....i nikada vise ali nikada vise ...s njime nista nisam imala....

tako ja razmisljam o svekrvi i zajednickom zivotu....BILO S KIM...SAMOCA JE ZAKON...I GOTOVO...

slusaj sta ti je wukovarka...napisala...kasno je poslje...

da neduljim...bolje rjesavaj situaciju...i seli se...

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 19
26.5.2010 15:32:04   
Anoniman
Ne znam kako ti pomoći. Drek je kad nema love. Mi smo sami, kuća nesređena. Uspjeli smo sad riješiti da mi imamo svoju sobu, a bebačica svoju. Sve je to puno skuplje..ali vjeruj mi naših živaca ta lova nije vrijedna!
Smijemo se, deremo..a nikoga da nam sere! Cijelu trudnoću sam ležala i spavala kad sam htjela.
Radije bih bila gladna nego trpjela..
I da ti budem iskrena ni mi nismo mogli kupiti kuću, pa smo dobrano stisnuli i evo sad smo već 3 godine u svome, a još smo uspjeli zamijeniti kompletno krovište i stolariju. Nema odlazaka na more..ali imam ja svoje more svaki dan!user posted image

(Odgovor članu Bebys)
  Neposredna veza do poruke: 20
26.5.2010 15:46:57   
danery
bebys ovo seliti se odnosilo se na zamjenu etaža...znači sveki gore,a mi dolje...

a graško...svaka čast tko si uspije nešto svoje kupiti...to je danas zaista uspjeh...i mir koji dobiješ u svome je neprocjenjiv i nezamjenjiv,istina...

i ja bih rado,ali mm radi sam i to za 3000 kn,a od toga se baš i ne može dići neki stambeni kredit i još živjeti od tih novaca...a moj posao je nemoguće ostvariti,niti u struci,niti izvan nje...zasada...

....mini gospa....

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!