sina -> RE: rad vani (4.8.2010 14:25:27)
|
IZVORNA PORUKA: Mariachi IZVORNA PORUKA: Tsmee Vani se radi. Doista radi. gle, draga, mm isto radi, nekad mora doć na posao u 5:30 ujutro! Radi u skladištu, to znači da preko njegovih ruku svaki dan prođe nekoliko TONA robe, ručnim viličarem, jer drugi nemaju! I poslije sve to mora papirnato riješiti i u kompjuteru. Da ne kažem da je neki dan išao na farmu svinja hvatati prasce i vuć ih za uši i tovariti u kamion za klaonicu, smrdel je na kilometre... I za što? Za manje od 3000 kuna! Nas dvoje smo isto studirali, samo što nismo završili faks, iz nekih razloga... on iz svojih, ja iz svojih razloga... tko zna, možda bi nam s faksom išlo bolje... još uvijek stojim pri uvjerenju da je vani bolje. i mislim da bi mm za ovaj posao vani dobio puno više novaca. bar bi mogli pristojno živjeti. ak je moja rodbina sva mogla samo sa plaćama muževa na bauštelama napravit si kućerine, onda ipak ima nešto u tome... draga mariachi tvoj i mm očito rade isti posao-i moj je u skladištu radi 10-12 sati dnevno,tone i tone robe prebaci preko ruku,naravno na temperaturama daleko ispod nule.(radi se o mesu i mesnoj industriji) plaća....4000 kn. njegov tetak radi u austriji isto u skladištu mesne industrije,sve se radi viljuškarom i na gumbiće. plaća....2000 eura. još da ne govorim da je mm u toj istoj firmi imao drugi posao,bio je šofer,pa unapređivač prodaje,a na ovaj su ga navukli samo tako.obečali mu sve i svašta,a zabili mu nož u leđa,a mm je stvarno tip koji šuti i radi i to za 2 čovjeka.
|
|
|
|