njanja -> RE: Religijski odgoj u javnom školstvu? (11.8.2010 15:14:07)
|
IZVORNA PORUKA: anne Jeste li za malo ljetne rasprave? Samo vas molim da se pridržavate pravila foruma. Svi imaju pravo na svoje mišljenje. ooo, da malo....ali nemam puno vremena....Ja se slažem da bi se religijski odgoj trebao naći u školi i u to srednjoj kao obavezan predmet....ali da se tada temeljno obrade načela:-krščanstva (sve i katoličanstvo, protestantizam, pravoslavna vjera) , budizam, islam, židovstvo.... Mislim da bi na taj način mlade ljuude se puno više zainteresiralo za RELIGIJU KAO NAUKU, uvidjeli bi da su sve vjere različite, ali da su im osnovne postanke sve iste, a koliko ja znam, sve propagiraju dobrotu, ljubav i sve pozitivno....(okej, na stranu rat zbog vjere i ovo što se javlja zadnjih godina, govorim o samim osnovama).... Ne vidim razlog da se u školu uvede religijski oodgoj koji će opet pričati o Isusu i Adamu i Evi....to će djeca ionako naučiti u osnovnoj školi na vjeronauku....Treba im pokazati nešto šire.... Da postoji negdje neka tribina gdje bi se predavalo o svim vjerama, ja bi bila prva koja bi to polazila.... Vjerujem u Boga, ali ne vjerujem u 90 % onoga što sma naučila na vjeronauku.
|
|
|
|