|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Deportacija Roma
31.8.2010 13:24:45   
ivanaa
Šta mislite o tome.Francuska nastavlja s deportacijom a naselja Roma naziva leglom prostitucije i kriminala.Nije li to geto??Rezervati?'A opet s druge strane čula sam da su poprilično agresivni po školama i izvor zaraze''

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Deportacija Roma
31.8.2010 13:27:05   
Točkica28
meni su grozni, radila sam jedno vrijeme s njima i cijela ta populacija mi je onak bljak... nekulturna, narkomani, ne zele u skolu... ugl. ja imem grda iskustva.. obicno ne generaliziram, ali u ovom slucaju...

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 2
31.8.2010 13:28:48   
pincirotvajler
nemam pozitivnih iskustava s romima..al to ne znači da nema normalnih..sad baš da ih se deportira,,neznam..

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 3
31.8.2010 13:29:23   
njanja
ja nisam upoznata toliko s tom tematikom, ali ja sam za deportaciju SVIH koji su u državi ilegalno, a da nisu zatražili azil ili slično....danas je tako lako ući u EU, prođeš Italiju i tamo si, a nomadskim narodima nije teško pustiti korjenje...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

Neposredna veza do poruke: 4
31.8.2010 13:41:38   
lilia
A nisam pametna, mi smo imali u školi dvoje Roma, brata i sestru, predivna djeca, jučer gledam u robnoj kući obitelj:mama, tata i troje djece, fini, pristojni i mislim u sebi: zašto ih ne vole?

Znam i za loše slučajeve, pa ako netko živi 30 godina u jednoj državi (a da to nisu balkanske), nije mi jasno da si nije baš ništa uspio stvoriti, a mislim da njima i daju stan oni bi živjeli u onim trošnim kućicama, djeca bosa i prljava.
Njih 12 u obitelji žive bez wc-a i na teret države su.

Meni je stvarno svejedno: Amerikanac, Rom ili Hrvat, ne idem prema njima s predrasudama iako ja na poslu susrećem one koji imaju puno novaca, prilično su nekulturni.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

Neposredna veza do poruke: 5
31.8.2010 14:28:15   
Anoniman
mi imamo tu blizu nas jednu obitelj s troje velike djece, imaju svoju firmu, napravili su si kuću, rade, pristojni su, al vidim da su svi s njima na distanci, pa tako i mi...
svaka čast takvima koji zbilja žive ko ljudi, nikad nisam vidjela nikoga od njih da bi negdje prosio u gradu.
al ovi što prose i oni koji ih izrabljuju, dolaze po njih s mečkama, e to mi ne ide u glavu nikako!
kako možeš novorođenče držati vani u krilu satima na suncu, vjetru, kiši, snijegu... to mi je van pameti! nemrem to shvatit i gotovo.user posted image

(Odgovor članu lilia)
  Neposredna veza do poruke: 6
31.8.2010 21:56:55   
Thea
IZVORNA PORUKA: lilia

A nisam pametna, mi smo imali u školi dvoje Roma, brata i sestru, predivna djeca, jučer gledam u robnoj kući obitelj:mama, tata i troje djece, fini, pristojni i mislim u sebi: zašto ih ne vole?

Znam i za loše slučajeve, pa ako netko živi 30 godina u jednoj državi (a da to nisu balkanske), nije mi jasno da si nije baš ništa uspio stvoriti, a mislim da njima i daju stan oni bi živjeli u onim trošnim kućicama, djeca bosa i prljava.
Njih 12 u obitelji žive bez wc-a i na teret države su.

Meni je stvarno svejedno: Amerikanac, Rom ili Hrvat, ne idem prema njima s predrasudama iako ja na poslu susrećem one koji imaju puno novaca, prilično su nekulturni.

Slažem se s tobom..
S mojom Klaudiom u razred idu brat i sestra i djeca su ok. Ali nije dobar pristup škole prema njima.oni idu u školu po prilagođenom programu t.j. lakši program.zašto?' Pa ta djeca isto imaju pravo naučiti nešto više.Bilo je nedavno na tv-u emisija o mladim Romima koji idu na fakultet i žele učiti ali im to naša država baš ne olakšava.
S druge strane mi se ne dopada njihov način života.Žive u trošnim barakicama u kojim imaju i struju i čak internet user posted image ( bar ovi koji idu s mojom kćerkom u školu),ali imaju i velike kuće u Karlovcu i tamo provode par dana ,a ovdje su samo zato jer dobivaju socijalnu pomoć. To znam jer mi je rekao jedan rom koji zna doći po stare aute i dijelove kod nas.On ima veliku kuću u Karlovcu i tamo živi s jednom ženom,a ovdje u tim barakama živi mu druga žena sa troje djece.Ta djeca su malo kod njega malo kod nje. I on se ne želi od tuda odjaviti jer kaže da bi izgubili tu lovu koju dobiju...
Nemam ništa protiv njih jer nemam loših iskustva,a i meni je svejedno što je tko: rom,hrvat,srbin,itd... glavno da je čovjek...

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 7
   [Brisano sporočilo]
31.8.2010 22:05:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Thea)
  Neposredna veza do poruke: 8
1.9.2010 12:27:33   
FIONA
ne treba generalizirati....svi zanmo da ih ima mnogih koji ne želenego biti u neljudskim uvjetima i ponašati se priprosto, nekulturno,pritivno....također i kod nas imamo blokove ukojima žive i znamo na kaj to liči...jeza za ljudski rod...sa druge strane ima ih imučnih, doro stojećih, kulturnih, obrazovanih...etiketa "cigana" je nešto što postoji od pamtivjeka...smatram da trebaju prenositi tu svoju nomadsku kulturu ali također smatram da ne trebaju biti nekulturni, napadni i agresivni...njima ne treba agresija i deportacija njima treba dati i pomoći...no sa druge strane ako to ne žele sankcionirati a ne im dozvoliti da rade svoj geto i ugnjetavaju ljude okolo sebe!

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9
   [Obrisani korisnik]
1.9.2010 14:53:20   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu FIONA)
  Neposredna veza do poruke: 10
1.9.2010 14:59:06   
Točkica28
IZVORNA PORUKA: cvrčak

Ako uđemo u EU mislim da ni nama ne gine navala Rumunjskih ciganauser posted image

fuj

kad sam ih ja pitala zasto im djeca ne idu u skolu , kazu pa mi smo romi ne treba nama skolaaa
ja sam naravno ospice dobila, bolje da se klosare okolo i dilaju nego da sjede u skoli
ma bljak

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 11
12.9.2010 23:20:35   
natalijax
za ovo malo vremena uvijerila sam se kakvi su,čast iznimkama ima ih urednih,Al evo primjere moja sveki radi u školi i ima ih u svakom razredu po dvoje,da bi jedan klinac svaki dan se po....ro nasred učionice,osim toga još gluposti,da bi nazvali roditelje i rekli da s djetetom nije nešt u redu i nek ga vode na promatranje i dolazi njegov tata sa pištoljem u školu prijetio ravnatelju al naši toliko brižni policajci ništ,A sad me zanima da je mm ili muž od bilo koga drugog došao sa pištoljem vjerovatno bi dobio 10godina zatvora,Ja sam za da se deportiraju zbog svega što rade

Neposredna veza do poruke: 12
12.9.2010 23:22:47   
natalijax
i još ču nadodat što mi se gadi kod naše države zato što njima cjeli život daju novčanu pomoć za djecu a nama samo godinu dana,ma fuj odvratno nije ni čudo što ih toloko ima user posted image

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 13
14.9.2010 12:59:51   
Bebys
ma sta god da je...
svaka drzava IMA PRAVO SVE LJUDE KOJI SU NA CRNO TJ. BEZ DOKUMENATA U DRZAVI ZATRAZITI DA IZADJU VAN...to je normalno zar ne...a to sto njih ima posvuda a sta ces...tako je kako je...

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 14
14.9.2010 13:01:12   
Bebys
da bi usli u neku drzavu nakon ulaska u EU treba proci 10 godina i svaka drzava ima pravo NEKOGA NE PRIMITI A AKO JE NA CRNO JEDNOSTAVNO VAN...ne brinite se...imat ce policija pune ruke posla...

Neposredna veza do poruke: 15
24.9.2010 8:31:24   
Anoniman
i još ču nadodat što mi se gadi kod naše države zato što njima cjeli život daju novčanu pomoć za djecu a nama samo godinu dana,ma fuj odvratno nije ni čudo što ih toloko ima user posted image

Samo da dodam. Dobijaju socijalnu pomoć, porodiljne, dječije doplatke ( zato i imaju po 10-ero djece), kod nas ne plaćaju struju, dobiju drva, pa se onda griju na struju a drva prodaju. Znam za jedne, primaju oko 9 000 kn. Ne rade apsolutno ništa, smještaj su dobili.. Pa onda smo mi koji radimo budale..user posted image
Dala bi ja njima da uređuju okoliš ako ništa drugo. Nema socijalne pomoći ako nećeš raditi.!I nema love za djecu ako nemaš barem malo radnog staža. Žalosno je što će ta njihova djeca imati isti takav život, a započeti će ga sa 12-13 godina. Ma užas!user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
  Neposredna veza do poruke: 16
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!