njanja
|
evo, dati ću si truda prepisati djelove iz članka u NL.... IZvor: Novi LIst, prilog PLUS, srijeda, 22.09.2010., piše Vesna Roller, "U povodu dana borbe protiv nasilja nad ženama naša sugovornica na temelju osobnog iskustva poručuje: NEMOJTE PASTI DO DNA, ZLOSTAVLJANJU RECITE NE" "Ana kaže da se udala iz velike ljubavi nakon dugogodišnje veze....Zlostavljanje nije počelo odmah.....Nakon presečjenja u Hravstku, odmahg su počele grozote....-Dugo sam vjerovala da će se stvari promijeniti. Dugo sam ČAK voljela svog muža nakon što me počeo zlostavljati....-Maltretira vas, vrijeđa, udara, a potom se rasplače, kleči na koljenima i moli oprost, obećaje kako će se popraviti...Slijede 2 tjedna divnog života, kupuje vam cvijeće i poklone, radi u kući sve što treba. Potom ponovno počinje......-Vremenom stanke postaju sve kraće, napadi sve češći-Beskrajne tirade, uglavnom pred djecom, često noću, u kojima je ona bila kurva, nezahvalnica, nesposobna, glupa, jadna-Gubite snagu i više ne možete normalno razmišljatiAna kaže da je prestala jesti spavati, razmišljala je baciti se s balkona-Obeaćala sma se svim nadležnim institicijama, ali pomoć od njih nije dobila. Desetak puta zvala je policiju.-Policajci su u ophođenju bili korektni, razgovarali samnom, odveli bi muža u postaju. No on bi im tamo rekao da sam ja njega gurnula , da sam ga udarila, da sam započela svađu, pa je policija podnosila prijave i protiv mene i protiv njega. Kad sam pitala zašto to čine, objasnili su mi da oni ne mogu istraživati što se dogodilo, nego to mora učiniti sud.... MORAM LI DALJE PISATI?????? Ana je imala peh da je njezin suprug imao dobre veze među lokalnim moćnicima pa su tako sve prijave završavale u ladici jedne sutkinje. Sud nije donio niti jednu presudu. Sve prijave su riješene tek puno kasnije.... Ni u centru za socijalnu skrb, Ana nije bolje prošla: -Tretirali su me s očitim nepovjerenjem. Komentirale su kako suviše dobro izgledam za nekoga tko trpi maltretiranje.... Eto....ovo je Ana ili Ivana ili Marina ili tko god...Možda i Ana Magaš.....Jel vam slabo sad kada ovo pročitate?Jel još mislite da je mogla nekoga nazvati???I ova Ana je još i nazvala....I nitko joj nije pomogao...A koliko je onih Ana Magaš koje nikoga ne zovu jer misle da to zaslužuju???