Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 16:32:47
|
|
|
|
njanja
|
Molim ispunite i anketu.... http://www.ringeraja.hr/ankete.asp?id=937 NE; NE RAZVODIM SE Samo otvaram novu temu za raspravu Neki dan smo mm i ja išli do frendova pogledat slike sa vjenčanja i tako smo došli na temu razvoda i kako se svaki 4. brak u Hrvata raspada....I onda je frendica rekla da se nada da će njih preskočiti (naravno, svi se tome nadamo), ali je to rekla u kontekstu, ajme RAZVOD=ZLOČIN....Na što sam ja rekla da ja ful poztivno gledam na razvod jer za mene on znači novi početak....Dakle, ljubavi, razumijevanja, povezanosti i svega što je bitno u braku nestane i bolje se razvesti i naći nekoga s kim ćeš to ponovno pronaći, nego trpiti i biti u nesretnom braku.... Nekoliko kolega i poznanika se razvelo i 90 % njih vidim da je našlo svoju sreću i da dolazi k sebi....Znam i neke koji su prijatelji sa svojim bivšim muževima i koji su rekli da je ljubav jednostavno nestala, da će im uvijek biti stalo, ali da nikada više ne bi legli u krevet s njim.... Što vi o tome mislite? Da li bi razvod za vas bio poraz i nešto što si ne želite, da li za vas znači isto novi početak jer vas vodi novom životu ili smatrate da ste svoje obećanje dali u crkvi i da morate "trpiti" sve nedaće i živjeti nesretno.... Moram napomenuti, da svakako nisam za razvode, kakvi se danas dešavaju, ono nešto ne ide i odmah se odustane, ali sma svakako za to da se bolje rastati i biti u dobrim korektnim odnosima, nego biti u braku radi xy razloga i mrziti se....
|
|
[Brisano sporočilo] 12.10.2010 16:41:51
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 16:52:31
|
|
|
|
ama
|
Što vi o tome mislite? Da li bi razvod za vas bio poraz i nešto što si ne želite, da li za vas znači isto novi početak jer vas vodi novom životu ili smatrate da ste svoje obećanje dali u crkvi i da morate "trpiti" sve nedaće i živjeti nesretno.... Kad cujem rijec razvod odma se asociram na propali brak,a za mene je to nesto sto si nezelim,smatram da je brak nesto posebno.Ko´sto sam razmisljala za pocetak braka dal je to to sto zelim,razmislila bi i za razvod.Nisam osoba koja moze da podnosi strpljivo nepravdu volim sebe sta da radim
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 16:55:58
|
|
|
|
lilia
|
Svakako se bolje rastati nego biti u lošem braku. Ja to gledam ovako: Pozitivna rastava: ako se supružnici već duže vrijeme svađaju, ne slažu, ne poštuju... ako su nevjerni jedan drugome ako su alkoholičari ako ima nasilja u obitelji ako se jednostano više ne trpe i ne vole onda će im rastava bit olakšanje i na to bih gledala pozitivno i okarakterizirala bih je kao novi početak. U mom braku nema ništa od gore navedenog pa bi me rastava pogodila i smatrala bi to katastrofom, a ne novim početkom. Ne vidim razloga zbog kojih bi to toga došlo tako da bi me sigurno povrijedile neke situacije: dakle dajem u braku sve od sebe (barem tako mislim) i kad bi mi se muž zaljubio u drugu bilo bi mi užasno teško jer ga volim i nije mi to ni na kraj pameti iako bi i takvu rastavu smatrala pozitivnom jer i tad se bolje rastati nego da te druga strana zaj ... Želim reći ako nekoga voliš, onda je to jako teško i to smatram negativnom rastavom i ogromnim stresom, da ne spominjem podjelu imovine, djecu, objašnjavanje ljudima: nismo više zajedno... dakle stalno se rane otvaraju..,gubitak zajedničkih prijatelja kao parova, uspomene i ostalo. U svakom slučaju za mene postoje dvije vrste razvoda, jedna pozitivna i olkašavajuća a druga puno teža, pogotovo ako gubiš osobu do koje ti je stalo.
|
|
[Obrisani korisnik] 12.10.2010 16:56:31
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 18:13:54
|
|
|
|
pincirotvajler
|
nemislim ništ loše o razvodu
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 18:17:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Zbilja ne razmišljam o tome. U svakom slučaju razvod ovisi o puno čimbenika. Ako su ljudi iz ljubavi ušli u taj brak onda su dužni sami sebi i jedno drugome da se potrude oko tog braka, ali ako su odnosi trajno narušeni bolje je da svatko ode na svoju stranu.
|
|
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 18:26:56
|
|
|
|
Wukovarka
|
Ništa od navedenog... Vjerujem da ljubav prema MM-u nikada ne može nestati i neće...nikada se ne zna! A vjerujem da svi znaju da sa 40-50 godina nećemo biti isto kao sa 20... Barem ja tako gledam...jer pored dvoje djece nikada ne očekujem da MM dođe s posla i izjavljuje mi ljubav naširoko i naveliko...a danas se ljudi razvode zbog gluposti, naravno ne svi...ali svi moji prijatelji koji su se razveli to su učinili zbog obične prepirke. Ne znam što bi me natjeralo na razvod...sada kad razmišljam o tome, to bi mi bio veliki neuspjeh, jer ne znam kako bi bez muža. A mi smo na početku...tako da nam još ruže cvjetaju
|
|
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 18:39:56
|
|
|
|
inesica
|
Ako nema ljubavi i medjusobnog postovanja, najbolje je razici se. U protivnom je najmanje troje ljudi nesretno, a djeci to jako tesko pada. Nije im lako ni kad mama i tata nisu zajedno, ali barem ne prozivljavaju to svaki dan. Zalosno je sto toliko obitelji propusta pokazati i nauciti dijete sto znaci biti obitelj i voljeti se.
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 20:03:00
|
|
|
|
natalijax
|
neželim si razvod,mene isto asocira na propali brak,nekako se držim onog u dobru i zlu,do kraja smrti i ostalo,al bože sveti ako neide onda bolje i razvod
|
|
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 21:10:54
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: lilia Svakako se bolje rastati nego biti u lošem braku U svakom slučaju za mene postoje dvije vrste razvoda, jedna pozitivna i olkašavajuća a druga puno teža, pogotovo ako gubiš osobu do koje ti je stalo. Ovo potpisujem U zadnjih godinu dana mislim da se rastalo meni blizih 5 ili 6 parova,za neke sam se ful sokirala jer sam mislila da nema sanse da se to desi a za neke me cudilo da se nisu i prije. Neki se ponasaju ful civilizirano,imaju isti krug prijatelja pa na neke proslave idu i skupa naj vise zbog svog djeteta a drugi pljucaju toliko jedan po drugome da se zapitam jesu li se oni ikad i volili Nadam se da se nikad necu naci u takvoj situaciji ali nikad ne reci nikad
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 21:18:42
|
|
|
|
Tsmee
|
Nije mi ni jedan odgovor baš po mom... Ja sam negdje u sredini. Ne gledam na to kao na katastrofu, ali baš pozitivno... hm, ne baš. Posebno ako su tu djeca. Mogu reći da je to za mene novi početak, ali nisam sigurna da bih mu se veselila. Osim naravno ako je riječ o razvodu od zlostavljača. Ali to je već druga tema...
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 21:18:49
|
|
|
|
njanja
|
wuki, ne mislim da su se ljudi razvodili radi obicne prepirke....nikome to nije lako...na kraju krajeva, ako jesu i bolje im je jer teze stvari ne bi izdrzali. Eto ja imam frendicu koja se razvodi jer su se udaljili, nitko nije kriv, jednostavno zivot ih je razdvojio (neda mi se sad objasnjavati). Uglavnom, prohodali su mladi, ozenili se mladi i jednostavno su se negdje na putu mimoisli. Zato su s druge strane, sve posteno podijelili (nemaju djece), nitko nema novog partnera i mm i ja ih cesto sretnemo kako sjede na kavi i cakulaju....zapravo, takvom paru treba cestitati, ljubav je nestala, ali medjusobno postovanje i prijateljstvo nije.
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 21:29:06
|
|
|
|
pepeljuga
|
njanja i ja imam takvu frendicu,jednostavno nestalo ljubavi,svak za svojim poslom,ostali su u super odnosima i imaju curicu ....znam ih sresti di svi jskupasetaju gradom i bas mi ih je gust viditi
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 21:37:39
|
|
|
|
dominik
|
ja bi razvod osobno shvatila kao neuspjeh, vlastiti neuspjeh...ali isto tako oko svakog problema nastojim razgovarati sa mm-om...ne volim kada me se uzima zdravo za gotovo i kada to osjetim upozorim muza da se malo sabere i potrudi ali isto tako i ja se trudim da mu dam sve kaj treba i na kraju dam mu prostora za neke njegove gusteve...bas sam neki dan dotaknula tu temu sa sekom i zakljucila da se ljudi premalo trude i idu putem manjeg otpora, najlakse je rastati se i svaki svojim putem, svi su postali komotni i nikome se vise neda truditi..dajem svakome za pravo da se razvede, ali krecem od sebe, bila sam povrijedjena i da povrijedila sam mm-a vise puta, ali sad smo tu gdje jesmo, radimo na braku, radimo na nasoj sreci..puno truda treba da, ali vrijedi i vrijedit ce...nismo glumci ali kad cujem da bi nasi prijatelji zeljeli brak kao nas samo se
|
|
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 21:41:09
|
|
|
|
dominik
|
i ovo kaj navodite ako nema ljubavi i medjusobnog postovanja, halooo kako ljubav moze nestat, kako mozes prestat nekoga postivati, osim ako te ne povrijedi, a i to kad te povrijedi je li to zbog naseg ogromnog ega ili je stvarno ucinio nesto jako jako lose, onda opet s druge strane zasto je ucinio nesto strasno lose, zbog sebe ili naseg ponasanja prema njemu...prekompleksno je to sve ali razvod nikako ne moze biti prekrasan nov pocetak jer uvijek nosi neku gorcinu i ti kaj vele da im je super sad, da mozda je ali sigurno je bilno bolno bar jedno vrijeme, a ako su tu i djeca e njima ce biti bolno citav zivot a nece ni znati
|
|
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 21:53:29
|
|
|
|
cuba
|
Ah... kad čujem tu riječ još mi uvijek zvuči nekako "strašno" ni sama ne znam zašto Mislim da velik broj mladih ljudi danas ulazi u brak iz krivih razloga, tipa: ona je ostala trudna ili sto godina su zajedno pa ajmo se ženiti ... to u rijetkim slučajevima izađe na dobro... U braku bi trebalo prvo prevladavati poštovanje jedno prema drugome i ljubav a o kompromisima da ne govorim. Znam dosta parova što se upravo zbog sitnica zakače i znaju danima ne pričati iz inata i velikog ega. Isto tako kupe u sebi, ne razgovaraju i onda odjednom čuješ: razvode se?? Savršen brak ne postoji, mišljenja i stavovi su različiti, dnevne obaveze nas zatrpaju, premalo vremena se provodi zajedno, dođu djeca koja su na prvom mjestu i onda odnos dvoje ljudi uz sve to ili postane monoton ili počnu prepirke...treba dosta truda i ulaganja da bi bilo što funkcioniralo a kamoli ne bračni život. Uvijek sam za da se prvo otvoreno porazgovara i proba riješiti postojeći problem a ako ne ide onda donositi takve odluke. Nažalost danas je postalo najlakše razvesti se
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 21:57:53
|
|
|
|
njanja
|
samo da razjasnim anketu. Nisam mislila da se itko veseli razvodu. Samo sam htjela pitati koja vam je prva asocijacija kada cujete rijec razvod...
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 12.10.2010 22:04:14
|
|
|
|
dominik
|
sorry njanja ali meni je razvod asocijacija na veliko razglabanje...nebum vise, moj bad
|
|
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 13.10.2010 8:00:40
|
|
|
|
Bebys
|
njanja tema zasto jer danas toliko razvoda ima da boli glava vise... dobro je staviti svoje misli u to...slazem se ja sta mislim stavila sam ono drugo na naketi...bolje razvod...nego los brak ali ono VELIKO ALI ovo trece sto si napisala ima veliko znacenje bar u mome zivotu....sto bog zdruzi covjek neka ne rastavlja...to je biblijski ali postoji MASA NACINA ZASTO DODJE DO RASTAVE....tako da ovo trece...je upitno ako te muz vara recimo i ode sam ....ope oso brak ako te tuce i maltretira...A KOLIKO OVOGA DANAAS ima onda su to VISE SILE...gdje ovo trece bog....itd nevredi jer nitko pa cak ni bog APSOLUTNO NIKADA NIJE ZA NASILJE... ali kako kasnije...kada se to sve razrijesi po KATOLICKOM bi trebalo biti BUDI SAM DO KRAJA ZIVOTA ILI DOK doticna osoba ne umre kako bi se mogao slobodno vjencati s drugom medjutim to u praksi nije bas tako....nego cim se pruzi neka ljubavno dobra prilika da tako kazem ode u zagrljaj opet dalje itd...sto se neslaze sa bogom nikako ali BOG ZNA NAJBOLJE KAKO JE I STA ... ja kako bi napravila ajme meni sto puta sam o tome mislila a GRESNICA ko i svi drugi moj problem je sto JAKO JAKO NEVOLIM BITI SAMA ok kadda djete naraste mozda je to super ali ona ode svojim putem ja opet sama... stvarno TESKO MIJE DATI NEKI RAZUMAN ODGOVOR... neznam
|
|
|
|
[Obrisani korisnik] 13.10.2010 8:11:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 13.10.2010 8:26:22
|
|
|
|
Zvonki
|
Novi početak
|
|
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 13.10.2010 8:43:27
|
|
|
|
m600
|
IZVORNA PORUKA: Zvonki Novi početak potisujem zvonki i za mene je to novi početak,vjerovatno bi na početku bilo teško,ali oporavila bih se....Bože dragi ljudi budu po 20god u braku pa se rastanu i nastave živjeti...
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 15.10.2010 11:04:32
|
|
|
|
Ninaa
|
Iskreno neznam kaj bi rekla na sve to jel baš nemamo prijatelje koji su se razveli.Mislim da je loš brak gore nego razvod, ali sve je to jako teško. Kolegica mi prolazi kalvariju, jel se posvadila s njegovima i otišla kod svojih, oni se super slažu, ali on se ne može nikako odvojiti od svojih jel je sin jedinac. Užasno mi je teško zbog nje jel je u komi, ali ni tog njenog muža ne shvaćam i ne mogu shvatiti. Ona je pustila da prođe neko vrijeme da se on odluči mada ju je silno povrijedio ali ak ne želi otići od svojih onda će se razvesti. Da ne govorim koliko su oni grozni prema njoj, a sad i prema njemu. Osobno da u našem braku nestane ljubavi i razumijevanja prije bi se razvela nego tako živjela, mislim da to nije život već mučenje,a najgore mi je kad vele da zbog djece, ko da djeca to sve ne osjećaju.
< Poruku je uredio Ninaa -- 15.10.2010 11:05:44 >
|
|
RE: Asocijacija na riječ "RAZVOD" 15.10.2010 11:37:33
|
|
|
|
andela1
|
Evo jedne koja je definitivno protiv razvoda! Zasto? Kao sto smo rekli pred oltarom-i u dobru i u ZLU i u zdravlju i u BOLESTI! Dakle,ako nam i postane muz alkoholicar-to je bolest i trebamo biti uz njega da ga izljecimo,ako nas i pocne maltretirati trebamo mu pomoci,a nestanak ljubavi? Pa kako moze nestati ljubavi izmedu dvoje ljudi koji su zajedno stvorili zivote (djecu)..moramo se prvo pitati zasto je manjka ljubavi,zasto se svađamo?!? onda ocito nesto treba promijeniti...pocevsi od sebe samoga.. Zeljela bi naglasiti da ovdje nitko ne misli na Boga.ON nam je dao sve sto imamo. Zasto su neki sklopili brak u crkvi kad su izostavili Boga iz svog zivota?!!! Spajanje zivota jednog muskarca i zene odvija se u suradnji s Bogom,a kad dodu problemi pitamo se "zasto nam to Boze radis?" A gdje je bio taj bog dotad u vasim zivotima? "To je kao da troje prijatelja organiziraju nesto,a onda jednog izostave iz svega..."-kako ce se on osjecati! A ako se desi preljub s jedne strane (sto je teski grijeh).znam,sigurno je tesko,ali treba oprostiti i boriti se za dalje. Sigurno je tesko oprostiti muzu/zeni preljub,ali onda zato postoji molitva koja daje snagu. Osim toga,ako imamo djecu,zasto se rastajati? Ako misimo rastati se i naci nekog drugog,to znaci da mislimo na sebe i svoj zivot.A zivot vlastite djece? ---"Mržnja se ne moze pobijediti mržnjom-to može samo ljubav!" ---
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!