uciteljica -> RE: Vodite li djecu na groblje? (16.10.2010 20:48:23)
|
IZVORNA PORUKA: elinamama smrt je dio života i neka se navikne ići s nama kako u crkvu ili shopping, tako i na groblje.. Slažem se. Moja Paula ima 21 mjesec i svaku nedjelju ju vodimo sa sobom kod Marije (moje sestrične koja je tregično preminula ovo ljeto), kad dođemo na grob zna da teba sklopit rukice ,uvijek joj kažemo kako Marija sad tu spava, pričekati da tata upali lamion i onda se s tatom malo prošeta po stazici dok se pomolim. I zna da Mariji nosi "sećicu",u prijevodu svjećicu i kad vidi na prospektu ili u trgovini lampion kaže Ma,u prievodu za Mariju. Mislim da nema ništa loše u tome da zna da su nam najmiliji na groblju, i ja želim da joj odlazak na groblje bude jedna sasvim prirodna i normalna stvar, a ne da u njoj izaziva neki strah. Mene su moji tako naučili, tako ćemo i mi nju. Osobno volim otići na groblje i idem često, ne zato da bi me netko vidio ili da bih pokazala koliko sam veliki lamion zapalila nego jednostavno tamo sam sa svojim, tamo sam ih posljednji put vidjela tamo ću ima se cijeli život vraćati. (ne zamarajući se previše kaj vjera o tome kaže).
|
|
|
|