bubaMaja -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (3.2.2011 15:10:11)
|
da, vječna tema.. što se van vrtića radi ))) vrtića kronično fali u svakoj većoj sredini i uvijek će netko doći preko veze, a netko ostati bez svog mjesta iako oba roditelja rade i nemaju opcija... tužno, ali tako je... glasajmo za ljude koji će politiku voditi u boljem smjeru (ako takvi uopće postoje) pa se možda jednom situacija i popravi... meni kao teti smeta kad vidim roditelje (ne samo majke) koji prvi dovode djecu u vrtić (na jutarnje dežurstvo) a zatim dolaze u 17 (ili čak i kasnije!!!!) po njih na popodnevno dežurstvo, a u međuvremenu ne rade ništa... takva djeca su obično jako tužna za svojim roditeljima ili toliko oguglala na nebrigu da im je svejedno, a iskreno... ne znam koja je od te dvije opcije gora... isto tako doživjela sam da mame dolaze s plaže po svoju djecu u vrtić (ne jednom ili par puta, nego redovno) dok su im se djeca pržila na +40 u sobama bez klime.. to ne mogu opravdati... vidim roditelje koji trče s posla jer im je svaka minuta s djetetom bitna, a i roditelje koji me mrtvi hladni nazovu u 17 i kažu da će malo kasniti (a vrtić radi do 17!)... što je to??? smjenski vrtić u rijeci neću niti spominjati!!! što tamo svega nema... a ta tužna djeca od jutra do mraka u vrtiću... lijepo je uzeti vrijeme za sebe, otići na kavu, frizuru, manikuru, šta god sama sa sobom ili s prijateljicama - to svakako podržavam i to na redovitoj bazi, ali puštati svoje dijete u vrtiću svaki dan da bi skinula brigu s leđa... zašto si ga rodila onda??? - i ovo vrijedi za oboje ne samo majke! gledam tu djecu u vrtiću čiji roditelji to stalno rade, tužnija su od druge djece, nemirnija ili agresivna.. zašto??? odgovor je jasan
|
|
|
|