martina33 -> RE: Djeca u vrtić mama na kavu (15.1.2011 13:50:10)
|
kao pedagoški radnik koji radi u vrtiću smatram da bi svako dijete moralo imati mogućnost ići u vrtić bez obzira tko doma ladio jaja...to je stvar socijalizacije i što bolje pripreme za polazak u školu..u vrtiću se nauče korisne stvari koje razvijaju grafomotoriku,pamćenje,kreativnost,snalaženje u vremenu i prostoru itd...također mislim da puno od navedenih obrazovnih sadržaja dijete neće dobiti ako će cijeli dan biti s babama doma...mislim da puno mama,a među njima svrstavam i sebe,najvjerojatnije ne zna puno od onog(logopedske igrice,pjesmice,likovni sadržaji...) što genijalno razvija dječji mozak,a uči se u vrtiću..ipak tu rade učeni profesionalci... druga je stvar što živimo u usranoj državi gdje nam fali vrtića i love da bi to bilo moguće...pod kvalitetniji rad ubrajam i trećeg odgajatelja... znam da mi ne primamo dijecu ako je jedan roditelj nezaposlen , ako je majka na porodiljnom ili na čuvanju trudnoće...na žalost,prednost imaju zaposleni..i ako je netko nabavio potvrdu preko veze da radi ,a ne radi,na nama nije da to istražujemo..bilo tko nezaposlenoj mami(neki prijatelj koji ima firmu) može lupit potvrdu da radi kod njega ko čistačica i problem je za te roditelje riješen... eto,zato nemojmo se svađat oko situacije koja je trenutno takva na nivou države koja kroji pravila igre... prema tome ja glasam za geslo VRTIĆ ZA SVE![sm=bravo.gif]
|
|
|
|