|
RE: Kontracepcija, ankete, tenzije 25.1.2011 13:05:54
|
|
|
|
osobno
|
IZVORNA PORUKA: andela1 i da , za one koji misle da se slijepo drzim zakona " neke institucije" /( vjerojatno mislite na Crkvu) reci cu da se ja samo drzim SV. PISMA!! I istina je, i crkva je malo razocarala u nekim segmentima,ali ja ne vjerujem zbog Crkve,nego zbog sebe i svoje duse!! Misliš u malo više segmenata? Nego, da se osvrnem, imam pravo na repliku valjda. Ti si ta koja direktno prozivaš mene, no ja se, za razliku od tebe uopće ne osjećam ugroženo. Dapače, smatram da su rasprave zdrave za ljude, i da je bolje reći svoje stajalište, nego klimati glavom bez razmišljanja. Prozivaš nas neke, tj mene, i sudiš o načinu na koji prakticiramo vjeru. Za mene vjerovati znači ne činiti drugome zlo, pomoći ako se može, i općenito, živjeti po načelima savjesti. U praksi, sve što sam doživjela od strane ljudi kojima su usta puna vjere i načela-kosi se sa svim tim. Također smatram da je moj odnos s Bogom samo i isključivo moja stvar, i smatram da je zdraviji od mnogih što su nadomak oltaru. I, da, zaboravljaš jednu jako bitnu činjenicu, Sveto pismo je ipak napisao ČOVJEK....
Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje... A miševi smo već i ovako.
|
|
|