bubaMaja -> RE: Mijenjanje teta u vrtiću (1.2.2011 22:01:38)
|
IZVORNA PORUKA: njanja buba majo, lijepo si to napisala, slazem se s vecinom. Ja bi kao roditelj, ali i kao zaposlenik nesto htjela reci....koliko god to grubo zvucalo...tete su tamo radi nase djece, ne nasa djeca radi teta, kao sto je moja mama u ucenickom domu radi 30 srednjoskolaca, a ne oni radi nje i kao sto sam ja u uredu da bi bila na raspolaganju svojmim klijentima. Ukoliko u sustavu nesto ne stima, mi roditelji imamo pravo zaliti se. ja sam sa nasim tetama jako zadovoljna, a nesuglasice koje sam imala s jednom tetom sam rijesila u 4 oka, zato jer sam se kao roditelj bila duzna boriti za svoje dijete. Isto tako ako su lilivana i roditelji djece gabinih prijatelja nezadovljni situacijom, radi dobrobiti djece, oni se moraju i smiju zaliti. Naravno da teta ima pravo na bolovanje i go, ali i ta djeca imaju pravo na reds i stabilnost. Ako roditelji smatraju da stabilnosti nema, imaju ju pravo traziti pa nek bude neka teta s biroa na stand byu koja ce dolaziti svaki x kada se ova razboli pa ce ju djeca makar poznavati. Djeca nisu kriva zbog sustava koji ne funkcionira, ali mi roditelji imamo moc ga mijenjati, samo smo preinertni. A sto se tice raje, ja vise ne znam gdje se mi necemo svadjati, sutra ce svadja nastati nma temi cestitanja rodjendana, a mogla bi i na rodili smo!! nije grubo to što govoriš, slažem se.. mi tete jesmo tu za djecu, i mi bismo tako rado da uvijek bude ista zamjena, da ne moramo u mjesec dana učiti imena i navike preko 100 djece jer nas svakih par dana šaltaju na drugo mjesto... jednostavno sustav to ne omogućava... kad bih znala kako protiv tog sustava mislim da bih se odavno borila kao i mnogi drugi roditelji i odgajatelji... samo bih htjela nadodati da roditelji poneki i ponekad gledaju previše usko samo na svoje dijete (što mi je prilično razumljivo) ali sustav ne može gledati njihovim očima... a da se roditelji mogu boriti za svoje dijete.. naravno! i trebaju!! pa njihovo je [sm=smiley1.gif] ja ću se za svoje boriti itekako
|
|
|
|