denver -> RE: Mala Marta - veliki borac (18.8.2011 22:05:35)
|
Draga Martina mama, Ja sam iz Makedonije i mogu da vas razumem niz sta sve prolazite. Ja sam mama predvremeno rodjene devojcice ( 1020 gr.). Sada ima 22 meseca. Veliki problem smo imali sa ocima, jer se javila retinopatija ROP III B i ROP IV B. Ispostavilo se da je veoma opasna dijagnoza. Pravili smo laser i operaciju u Tursku, a ima i takav centar u Belgiju. Zato sto sam prosla niz taj pakao, htela bi da ti ukazem da ne gubis vreme, jer svaki dan je mnogo bitan kod ove bolesti. Moze brzo da preraste u stadium V koji je krajni stadium i dovodi do totalno slepilo. Mi smo pravili opreciju u Tursku kad je beba bila svega 1600 gr. Bili smo direktno iz ginekoloske klinike sa medicinskom pridruzbom. Znam sta znaci ova dijagnoza, prosla sam i jos uvek prolazim niz to, zatoa sam htela da pokusam da ti ukazem. Znam koliko energie ste potrosili oko Marte i sigurna sam da ce vam beba biti ok. Oni su pravi borci. Jos jednom bih htela, da vam naglasim, da ne gubite vreme, jer je vreme veoma dragoceno. Moj savet zakazite pregled u Belgiju - Antwerpen ili u Istanbul.
|
|
|
|