Rebeka -> RE: Ringerajina tužionica - 2. dio (21.7.2011 13:43:42)
|
Tako se radi mariola. Imam iskustva s tim jer su moji roditelji imali apartmane u kojima bih ja radila po cijelo ljeto i znala sam za koliko vremena mogu očistiti koji apartman da blista i koliko mi je preparata za čišćenje potrebno. Godinama sam to radila, imamo 14 apartmana-doslovno bi se satrala-nekada bi mi uletila pomoć, ali sam uglavnom sama radila. Kada sam se htjela posvetiti svojoj struci, otvoreno sam rekla roditeljima da im mogu pomoći ponekada, ali moj posao koji sam odabrala ima prednost. Tako smo pronašli osobu koja je održavala apartmane-na početku je bila super. Radila je odlično, a odlično je i bila plaćena, a radila bi svaki dan od 07 do 12, a nekada bi ostala do 14, a to je bilo rijetko. Međutim, s vremenom je uhvatila hlada poda se, mislila je da je nezamjenjiva jer srce je sezone, koga bi tada našli. Mama meka srca, lijepo je razgovarala s njom, ali ova je ne doživljava. Svaki put kada dođem s posla-meni se jada i kuka dok nisam pukla. Pronašla sam novu ženu, a ovoj samo rekla da je svak zamjenjiv i da ima 24 sata da nam nestane s očiju. Plakala je i molila da ostane, mama se čak bila i sažalila, ali ne-nema šanse. A ova nova što je došla bila je prisutna i rekla sam joj ukoliko postane neozbiljna, moglo bi je snaći i gore-tako da sam joj na vrijeme dala do znanja kakva sam. I od tada ta žena radi s nama, ne za nas jer joj i mi pomažemo i stvarno je zadovoljna i ona i mi. Svi smo mi ljudi. kada sam se udala, čak mi je i poklon kupila. Nisi nimalo pogriješila, samo u startu postavi uvjete kojih se mora pridržavati i svima lakše. Daj joj do znanja da je svak zamjenjiv, a kada treba, ako možeš pomozi joj malo da se ne osjeti kao potlačena i nižeg ranga. U biti, tretiraj je na način na koji bi ti voljela da tvoj poslodavac tretira tebe-jer dobro se dobrim vraća.
|
|
|
|