elven -> RE: Termin siječanj i veljača 2012... (19.1.2012 13:19:30)
|
IZVORNA PORUKA: Dudix Jutro curke... Ja planiram isto ko i natali- ako krene prirodno super, a ako idem na inducirani, sa dripom, odmah tražim epiduralnu. Iskreno se nadam da do toga neće doći. Ja sam bila kod anesteziologinje na SD prije par tjedana (zbog mogućnosti carskog) pa mi je rekla da epi daju bez problema, samo se treba reći čim dođeš [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley24.gif[/image] Dudix draga, ja sam ti friška iz tvoje situacije....što se tiče epi, u pravu je anesteziolog, ukoliko te ne zalomi noćna smjena (od 01-07), tada je problem jer se zove samo za hitne slučajeve. I odmah draga čim dođeš u rodilište prvu stvar reci sve faktore rizika i imaj sa sobom svu medicinsku dokumentaciju bez obzira, ako su ti u trudničkoj rekli da ti to više neće gledati, hoće 100% na prijemu. Epi obavezno traži jer se može dozirati...ne mora te oduzeti već samo olakšati taj kraj isto tako mogu tempirati da, ako želiš izgon bude bez pa da sve osjetiš....još ti je to dobra solucija jer ukoliko se nešto iskomplicira tada mogu još brže reagirati i u taj kateter ubrzgati spinalnu analgeziju, a ne gubiti vrijeme na pikanje. Uglavnom ako imaš kakvih dodatnih pitanja tu sam...mada ćeš morati malo čekati na odgovor zbog [sm=duda.gif] sineka
|
|
|
|